Moeheid voor de diagnose

19 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 17
Moeheid voor de diagnose

Hallo lieve dames,

wat ik graag zou willen weten is of hier een amazone is die hetzelfde heeft gehad.

Voor ik de diagnose bk kreeg was ik al zeker 3 jaar extreem moe. Niet moe van ik heb slecht geslapen, maar zo moe dat er dagen waren dat ik het ene been niet voor de ander kon zetten. Na het verwijderen van de tumor was dit weg. De huisarts zei dat het vast aan de adrenaline lag, maar nu 9 mnd later heb ik die vermoeidheid nog altijd niet meer terug gehad. Heel fijn natuurlijk, maar kan er eigenlijk niks over vinden of dat zo kan zijn.

Liefs Moekevan3

Offline
Berichten: 17

Oh en mocht dit bericht verkeerd staan, hoor ik het graag. Ben nog een beetje aan het uitzoeken hoe het forum precies werkt en wat waar hoort....

 

Offline
Berichten: 189

Ik was ook erg moe de jaren voorafgaand aan de diagnose. Het jaar van kanker ontdekking zelf stierf mijn vader en weet ik de vermoeidheid ook deels daaraan. Maar in 2014, dus het jaar voor diagnose, en de jaren daarvoor, ook veelvuldig heel moe. 

Maar. Na de chemo ben ik radicaal anders gaan eten. Kortgezegd: geen tarwe meer, geen suiker, geen vlees, veel noten en zaden, veel fruit en heeeeeel veel groente. En die vermoeidheid die ik eerder kende was weg! Dus nou veronderstel ik dat dit komt door combinatie van tumor weg en ander voedsel. Maar zeker weten doe ik dat niet.

Offline
Berichten: 345

Die moeheid herken ik ook wel! Of het van de kanker kwam dat weet ik niet. Ik nam ook vooral te veel hooi op mijn vork en dacht dat het normaal was. Gunde mezelf niet de rust die ik nodig had. 

Tegenwoordig ben ik een stuk liever voor mezelf en ik doe veel meer aan zelfzorg. Mijn geest en lichaam zijn nog niet in balans maar we werken er wel aan. En dat voelt goed! 

Momenteel mag ik niet sporten door de hernia maar voor de hernia heb ik Oncologische Revalidatie gedaan en daardoor had ik meer energie als ooit tevoren! Zodra de hernia over is ga ik ook zeker weer sporten! 

Fijn dat jouw moeheid is verdwenen! Geniet ervan! 

afbeelding van Estrella del Mar
Offline
Berichten: 2

 

 

Lieve moeke van drie,

ook ik was zo extreem moe voor de diagnose triple negatieve borstkanker met tumor van 5 cm groot. Ik begreep van arts en anderen aan wie ik het vroeg dat de explosieve groei waarschijnlijk me zo moe maakte. Ikzelf had nooit aan kanker gedacht maar weet het aan de verhuizing, kinderen ziek, borstvoeding die ik tot vijf maanden voor de diagnose nog gaf aan de derde telg. Ik werkte ook niet meer omdat ik dacht dag dit een duidelijke burn-out was. De vermoeidheid die ik nu ervaar is anders omdat ik volgegechemo’ed word. Ik dacht zelf ook aan de ziekte van Lyme, maar uit bloedonderzoek kwam dat er ook niet uit. Sommige in mijn omgeving zijn zo geschrokken van het vermoeidheid verhaal en nu kanker dat zij nu ook gaan twijfelen over zichzelf. Een is een thermisch onderzoek gaan doen in Amsterdam omdat je daar onrustige cellen kan detecteren. Dus moeke van drie, ja ik denk dat kanker je exteeem moe maakt.

 

Offline
Berichten: 4287

ja ik herken het ook. Zeker de eerste keer. Een jaar na de bevalling bleef ik maar moe, en nog meer moe. Een jaar later kwam die borstkanker er toen uit. Na de behandelingen raakte ik de moeheid kwijt.

Offline
Berichten: 199

Ik herken het niet. Ik zat goed in mijn vel en werkte fultime voor er 3 tumoren ontdekt werden, waarvan de grootste 5,5 cm was. Bij mij kwam de moeheid tijdens en na de chemo.

Offline
Berichten: 73

Ik herken het ook niet. Ik ben gelukkig nooit erg vermoeid geweest. 

Offline
Berichten: 17

@annetjula en mora2202, dat is het hem juist. Ik deed weinig anders dan altijd. Ja, ik had in 2016 ons 3e kindje gekregen, maar zij was zo makkelijk (ook met doorslapen) daar kom je er makkelijk 4 van tegelijk hebben.

 

Offline
Berichten: 17

@estrella del Mar, mijn tumor was niet heel groot. 15x12x9mm. Ook nog eens graad 1. Die van mij is denk ik niet explosief gegroeid, maar heel langzaam. Ik had ernaast ook nog een extreem vitamine D tekort. Kreeg vaak hoge aanvulling. Ook dat is na verwijdering van de tumor weg. Een prachtige waarde zelfs. Zonder aanvulling.

Offline
Berichten: 17

@ellenk, dat lijkt precies op wat ik had. Eerst dacht ik dat het van de zwangerschap kwam. Na 2 boys (nooit ergens last van gehad) kreeg ik nu en dochter. Dacht verschil in geslacht, daarna ernstige bekkeninstabiliteit, van pijn kun je immers ook erg moe zijn. Dochterlief deed het zo goed, dat ik niet het idee had daar vermoeider van te worden. Maar het hield niet op. En ook na 2 jaar bk ontdekt. Ik had daarnast ook nog een ernstig vitamine D tekort, dat ook na verwijdering tumor weg was. Perfecte waarden zelfs.....

Offline
Berichten: 17

@stoere leeuw en pasje.... Ik hoor idd altijd verhalen dat iedereen zich prima voelde voor diagnose. Mijn moeder voelde zich ook prima. Vandaar ook mijn vraag. Liep er al langer mee, maar kom er niks over vinden en mijn gevoel zei me dat het wel met elkaar te maken had. Vandaar mijn vraag aan jullie :-)

Offline
Berichten: 156

Ik was ook extreem vermoeid en ik voelde ook wel aan op een gegeven moment, dat er iets echt niet in de haak was met mijn lichaam. Als ik met mijn jongens naar voetbal was geweest op zaterdagochtend, kon ik zo mijn bed weer in bij thuiskomst. Vond het echt verschrikkelijk en voelde me na mijn amputatie en een paar weken later okselklierdysectie beter dan voor die tijd. Na de chemo's en bestralingen ben ik eigenlijk wel weer snel vermoeid. 

Offline
Berichten: 518

Ik herken het wel, die vermoeidheid vooraf. Maar ik was ook gewoon erg druk. Maar nu ben ik ook snel moe, in mijn geval is dat denk ik schade van de behandeling. Ik eet wel beter over het algemeen en luister meer naar mijn lichaam. Als ik niet zo lang chemo had gehad, had ik me ongetwijfeld beter gevoeld nu. Al was het maar omdat ik beter naar mijn lijf luister. Maar wat fijn dat je je zoveel beter voelt. Vat het op als een goed teken!

Hartelijke groet,

Linda

Offline
Berichten: 922

Hoi, bericht staat goed hoor. Ik heb alleen de titel iets aangepast, omdat bij mij het kwartje niet direct viel dat je moeheid voor de diagnose bedoelde. (Kan ook aan mij liggen natuurlijk ;)).

Ik herken het niet overigens, heb wel last van vermoeidheid sinds de chemo's. Moet erg op mijn 'energiehuishouding' letten. Maar vind het ook niet onlogisch klinken dat als je een groeiende tumor hebt dat een deel van de energie in je lichaam daarin gaat zitten.

Offline
Berichten: 452

Hoi Moeke, ik was ook heel moe voor de diagnose. Ik herinner me dat ik tijdens de zomervakantie ervoor bijna elke middag ging slapen. Ik bleef maar moe. Maar na de operatie was dat niet over bij mij, dus net als Linda denk ik dat het bij mij meer kwam doordat ik te veel van mezelf vergde en onvoldoende ruimte nam om op te laden. Nu, bijna twee en een half jaar na de diagnose gaat het trouwens wel echt goed met me, en is de vermoeidheid eigenlijk wel weg, hoera! Ik doe heel veel dingen anders dan vroeger, dus dat verklaart voor mij waarom ik me beter voel.

Offline
Berichten: 17

Bedankt voor jullie antwoorden. Lief dat jullie dit willen delen.

 

Liefs

Offline
Berichten: 17

@Lucky74.... Het was me niet eens opgevallen dat je de titel had veranderd. Had je het niet gezegd had ik het waarschijnlijk niet eens doorgehad hahaha

Offline
Berichten: 922

:)