Morgen onderzoek

10 berichten / 0 nieuw
afbeelding van saskia28saskia
Offline
Berichten: 2
Morgen onderzoek

Hoi meiden,

Ik ben nieuw hier, dat vind ik natuurlijk niet zo leuk. Maar wat fijn dat er zo'n goede plek is waar ik terechtkan.

Ik heb morgen onderzoek vanwege knobbeltje in mijn borst en vind het razend spannend. Gelukkig kon het onderzoek ná ontdekking van het knobbeltje snel worden gepland en hoor ik morgen ook al de uitslag. Ik probeer mijzelf steeds te zeggen dat ik mij niet zo moet focussen op een mogelijk ernstige uitslag, maar merk dat ik dat wel erg lastig vind. Hoe zijn jullie de 'aanloop' naar jullie onderzoek doorgekomen? Om mij heen hoor ik dat ik afleiding moet zoeken, maar ik vind dat moeilijk en wil het liefst alles bij elkaar Googlen. Maar of dat slim is...

Al Googlend merk ik trouwens dat ik de definitie van 'knobbeltje' ook maar lastig vind. Net als die van fibroadenoom (waar ik overigens mijn hoop op heb gevestigd). Ik weet niet of het de goede plek is om het te vragen, maar overal lees ik dat zoiets kan 'bewegen onder de huid'. Ja, de huid rolt er gezellig overheen als ik er op druk en het lijkt dan een beetje weg te floepen, maar het floept niet naar een ander deel van de borst, nog geen kwart centimeter. Het blijft uiteindelijk gewoon op dezelfde plek. Nou ja, ook iets om morgen achter te komen.

Nou, ik wilde het ook gewoon een beetje van me af schrijven, haha.

Groetjes Saskia

Offline
Berichten: 306

Hopelijk mogen we je morgen uitzwaaien hier, Saskia!
Ik ga duimen dat het onschuldig is! En dat wachten op uitslagen vind ik achteraf het vervelendst van alles. Het is slopend, en je kan aan niets anders denken. Ook ik googelen en een soort van schijncontrole zoeken. Over een dag weet je meer, hoop dat de tijd vliegt!

Offline
Berichten: 187

Oh, vreselijk die spanning Saskia. Ikzelf ging totaal onvoorbereid naar de mammografie en kwam er totaal ontredderd vandaan. Ik had nog geen uitslag maar voelde de bui goed hangen, en dat bleek te kloppen. Hoe het jou zal vergaan, wat het uiteindelijk echt is: ik ga meeduimen.
Wat mij hielp om die vreselijke eerste dagen door te komen is dat ik bij voorbaat accepteerde. Ik sprak een soort mantra's uit: ik accepteer elke uitslag, wat het ook is, goed en slecht. Daar werd ik echt kalmer van.
Heel veel sterkte komende uren, en morgen natuurlijk. Hopelijk kunnen we je uitzwaaien.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Met mijn voorgangers eens, de aanloop en het wachten op onderzoeken en uitslagen, die periode is verreweg het ergst. Afleiding zoeken, makkelijk gezegd. Ik denk dat ik oogkleppen op had die periode, er waren maar weinig mensen die ik toeliet. En er was verzoening. Als het foute boel is wilde ik meteen rigoreus beide borsten eraf. Achteraf gezien het beste besluit. Bleek kanker in beide borsten te zitten, niet volebaar van buitenaf.

Ook ik duim mee dat we je weer uit mogen zwaaien.

Offline
Berichten: 526

Heel veel succes en sterkte, Saskia28! We duimen!!

afbeelding van saskia28saskia
Offline
Berichten: 2

Hoi,

Bedankt voor jullie reacties, heb er echt wat aan gehad! Het wachten (zowel vooraf als de uren in het ziekenhuis) was vreselijk en alles ging door mijn hoofd.
Ik heb een echo gekregen en een punctie. Tijdens de echo werd gezegd dat het op een fibroadenoom leek, voor de zekerheid de punctie. Daaruit bleek dat het zelfs dat niet was, maar 'gewoon' verdikt weefsel. Wat een opluchting. Ik moet zeggen dat ik nog niet 100% rustig ben, maar dat komt denk ik gewoon doordat het zo goed voelbaar is (en groot, 2 cm) en doordat ik vooraf zo angstig was. Ik blijf wel alert op mijn borsten, ik heb hierdoor weer extra geleerd hoe belangrijk dat is. Ik blijf hier op het forum ook meelezen, met jullie moedige dames!

Liefs Saskia

Offline
Berichten: 306

Wat een fantastisch nieuws, Saskia!! Geniet lekker van de opluchting!!!!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Fijn Saskia dat de uitslag goed was. Jij kunt weer opgelucht ademhalen!

Offline
Berichten: 89

Gefeliciteerd Saskia!

Offline
Berichten: 187

Fijn Saskia!