morgen voor het eerst naar mamapoli

10 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Bezorgd
Offline
Berichten: 3
morgen voor het eerst naar mamapoli

Hallo allemaal, ik ben nieuw hier en zoals mijn "naam" aangeeft, bezorgd. Gisterenavond per toeval een knobbel ontdekt. Huisarts heeft me vandaag gelijk doorverwezen naar mammapoli in X ziekenhuis Arnhem. Ze vond dat ze het zelf niet kon uitsluiten, voelde nog iets op een andere plek in dezelfde borst. Wel zei ze dat ze het niet heel verdacht vond maar dat dat ook niets zeggend is. Ik vind het heel fijn dat ik niet lang in de onzekerheid hoeft te wachten op een afspraak maar merk dat ik het heel spannend vind. Morgen in een dag een afspraak met de chirurg en als het goed is uitslag. Gek is dat, de ene dag helemaal niets aan de hand en de andere kun je zomaar een kankerpatiënt zijn. Ik hoop voor het beste en dat het feit dat ze me zo snel heeft doorgestuurd, zelf de mammapoli heeft gebeld niets te maken heeft met hoe verdacht ze het vindt... Ik hoor graag hoe het bij andere is gegaan en of het tegenwoordig gebruikelijk is dat je zo snel terecht kunt en dat ze gelijk voor je bellen. Sterkte iedereen!

afbeelding van Puck
Offline
Berichten: 11

Hallo Bezorgd, fijn dat je huisarts zo snel eea heeft geregeld. Ik ben in hetzelfde ziekenhuis onder behandeling. Je krijgt dezelfde dag de uitslag, althans ik wel. Ik hoop voor je dat je goed nieuws krijgt en niet hoeft in te stappen in de achtbaan! Veel sterke morgen!
Groetjes Puck

Offline
Berichten: 540

Een goede huisarts stuurt je inderdaad gelijk door. Aan de buitenkant kun je nooit met zekerheid zien en voelen of iets goedaardig of kwaadaardig is. Daar is altijd aanvullend onderzoek voor nodig in de vorm van een mammografie en/of echo. Op een mammapoli kun je over het algemeen vrij snel terecht. Dus het zegt echt niks dat je meteen een doorverwijzing kreeg en zo snel al kunt langs komen.

Succes, ik hoop dat er niks aan de hand is!

Offline
Berichten: 526

Succes morgen!!!

afbeelding van Bezorgd
Offline
Berichten: 3

Dank jullie wel voor de berichten! Ik hoop dat ik vanmiddag gewoon weer ongespannen en zonder zorgen met de kids en manlief van het zonnetje kan genieten.

Offline
Berichten: 178

Ik hoop het ook... succes!

Offline
Berichten: 46

Ik duim voor een positief bericht

afbeelding van Bezorgd
Offline
Berichten: 3

Lief van jullie Draak& meisje 76. Duimen heeft gewerkt ;) Het is een cyste, de doktoren hebben er geen twijfel over. Op Mammogram geen bijzonderheden, de echo liet duidelijk (voor hen) een cyste zien, en nog een op een andere plek. Volgens hen niet kwaadaardig en kan niet kwaadaardig worden. Wel werd het me verteld dat als je er eenmaal een hebt dat er vaak dan nog meerdere zijn/zullen komen. En controles blijven belangrijk, en bij iedere keer dat ik iets voel (wat dan waarschijnlijk weer een cyste is en waarschijnlijk gaat gebeuren) toch weer langs moet komen. Hopelijk doen ze dan alleen de echo want iedere keer mammogram, lijkt me ook niet gezond. Ik wens jullie allemaal heel veel succes en sterkte met jullie diagnose/behandeling/herstel. Bedankt dat jullie deze 3 dagen van onzekerheid met mij hebben meegeleefd. Het kromme aan zelf goed nieuws krijgen is dat je je bijna schuldig gaat voelen tegen zo vele die die geluk niet hadden. Deze 3 dagen hebben me er weer aan herinnerd wat een strijd het voor jullie allemaal is, en ik heb er maar een fractie van meegemaakt. Kanjers allemaal! Van de mensen met kanker in mijn naaste omgeving weet ik dat er een bijzondere wijsheid en levenslust komt als gevolg (of protest) op diagnose. Pak je voordeel en geniet van alle momenten wanneer dat kan en laat het je de kracht geven in de momenten dat het niet zo goed gaat. Zet hem op!

Offline
Berichten: 178

Wat fantastisch Bezorgd! gelukkig... en je schuldig voelen???? ben jij gek! We zijn gewoon hartstikke blij voor je! en nu lekker wegwezen hier en niet meer terugkomen :-)

Offline
Berichten: 306

Omdat de inhoud van dit topic eigenlijk in het eigen verhaal thuishoort, is er een slotje opgezet.