nagelverzorging

4 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 23
nagelverzorging

Hoi allemaal, ik heb op het forum gekeken maar zag eigenlijk alleen oudere berichten vandaar mijn nieuwe topic Nagelverzorging (hand en voet).

Ik heb al veel gezocht op google over nagelverzorging vs chemotherapie. Maar het valt mij op dat de informatie vaak incompleet is (wil voorkomen dat ik appels met peren vergelijk), én dat ook veel mensen de fout maken door te denken dat iedere chemo hetzelfde is, met dezelfde bijwerkingen. Dat is natuurlijk absoluut niet waar en daarom heb ik dus niet veel aan hun advies.

Effe de hulplijn van de kenners inroepen -> Jullie dus :P :P

Ik heb al jaar en dag acrylnagels. Netjes en mooi verzorgt omdat mijn eigen nagels heel makkelijk breken.

De AC kuur die ik momenteel volg, heeft geen effect op mijn acrylnagels. Dus deze houd ik nog even aan.

Maar dat blijkt blijkbaar niet te gelden voor Docetaxel. Op het net lees ik weer dat acrylnagels in combinatie met Taxol, Taxotere, Docetaxel wordt afgeraden. Blijkbaar reageert acryl op een T-kuur. Omdat de T-kuren flinke impact hebben op de nagels wordt her en der geadviseerd om een nagelverharder te gebruiken, maar ook daarover hoor ik vanuit de praktijk weer wisselende verhalen dat het niet echt heel erg helpt. Nagels kunnen nog altijd eraf vallen.

Dan, lees ik ergens anders weer dat GelnagelLAK of Gelnagels wel een goede optie is icm een T-kuur. Houdt de nagels bijeen zegt men, maar dat staat informatief geschreven. Nergens kan ik een persoonlijke ervaring hierover vinden.

Nagelbeschadiging of eraf, doet echt heel erg zeer.
Al met al, beter voorkomen dan genezen. Iemand die hierover meer weet, en mij wegwijs kan maken?

Super dank alvast, liefs Jolanda

truus
afbeelding van truus

Omdat door de behandelingen, de weerstand minder wordt, wordt het ontraden om je nagels te laten doen, je hebt meer kans op infecties, schimmels e.d. Er zijn pedicures, die vragen of je medicijnen gebruikt en dit ook ontraden. Dus als ik jouw was, doe geen gekken dingen aan je lijf ;) . Bij mij scheuren de nagels op dit moment, ik heb daar van alles uit geprobeert,(nagelverharders) maar het helpt niet, dus probeer ze zo kort mogelijk te houden. Ik heb ook geen nagellak gebruikt, omdat ik niet te veel wil rommelen, aan mijn nagels.
Maar ieder mens is ook anders, wat voor de één werkt, hoeft voor de andere niet te werken. Dus als jij zegt, ik doe het toch en misschien gaat het ook allemaal goed, dan is het toch prima. Succes

Offline
Berichten: 48

Hoi Jolanda,

Ook ik heb docetaxel gehad en ik was nogal bang dat mn nagels zouden uitvallen.
Ik heb geen lak oid gedragen in die tijd, juist ivm risico op infecties/schimmels. Wat is wel heb gedaan is mijn nagels heel kort houden (extreem kort voor mijn idee ;-) en elke dag smeren/masseren met een fijne nagelriemcreme.
Uiteindelijk zijn mijn nagels gelukkig niet los gaan zitten of gaan scheuren oid. Wel kreeg ik hobbels en strepen op mn nagels die echt moesten uitgroeien.
Inmiddels zijn mn nagels weer de oude!

Offline
Berichten: 18

Hoi,
Bij ons in het ziekenhuis is het volgende geadviseerd:
Tijdens de chemo:
Geen nep-nagels, van welk soort dan ook, ivm infecties, schimmels, etc.
Geen tatoeages en geen permanente make-up.
Je lijf heeft al genoeg te verwerken ivm chemo. Geef je lijf de rust die het nodig heeft, en ga het lijf niet extra "lastig vallen" met niet noodzakelijke en mogelijk risicovolle zaken als tattoos.

Ik had bij mijn eerste chemo gewone nagellak op. Toen moest ik heel onverwacht worden opgenomen (zie andere post over bijwerkingen), en toen kon men geen (zuurstof?)metingen doen met mijn nagels . Eerst moest de lak eraf :( Toch zonde als dat een echte acryl-nagel was geweest.