Niets te zien op echo wel op mammografie

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van suus05
Offline
Berichten: 1
Niets te zien op echo wel op mammografie

Hallo, 

Mijn moeder is afgelopen jaar met het bevolkingsonderzoek eruit gehaalt, er was een plek zichtbaar diep in haar rechterborst.

We kregen onderzoek op een dag, op de mammografie weer duidelijk zichbaar ( zelf ook gezien ) en op de echo konden ze het niet vinden en dus ook geen punctie nemen.

Over een half jaar moesten we terug komen. Toen is er alleen een echo gemaakt en konden ze het weer niet vinden en was de uitslag dus retour naar het bevolkingsonderzoek.

Ik zelf vindt het maar gek allemaal. Moest er dan geen MRI gemaakt worden?

Hadden we een second opinion moeten aanvragen?

Groetjes Suus

Offline
Berichten: 4287

Foutmeldingen komen heel vaak voor, dus de kans dat het gewoon in orde is is heel groot. Desalniettemin bestaan er ook borsttumoren die niet op echo of mammografie te zien zijn. Dan is een MRI wel raadzaam. Kan ze de knobbel zelf voelen? of is ze heel bezorgd? dan zou ze om zo'n mri kunnen vragen?

Offline
Berichten: 4287

En waarom hebben ze niet opnieuw een mammografie gemaakt? want als het daarop wel zichtbaar was, dan konden ze daarmee toch controleren of er groei is geweest?

Offline
Berichten: 452

Welkom hier, Suus05. Ik kan me voorstellen dat het je niet lekker zit. Als het de eerste keer niet zichtbaar was op de echo, dan is het niet verrassend dat het de tweede keer ook niet zichtbaar was, toch? Daar word je niet echt wijzer van. Een herhaling van de mammo, zoals Ellenk oppert, was wel handig geweest. Ik zou altijd, als het je niet lekker zit, in elk geval om uitleg vragen bij de arts, en als het je dan nog steeds niet lekker zit vragen om die mri/mammo, en als dat allemaal niet lukt, een second opinion. Het gaat om jouw lichaam en leven (of in dit geval dat van je moeder), altijd achter gaan staan. De dokter leeft niet in jouw lijf, jij wel.