Nieuwe (3e) tumor mogelijk bij prothese?

22 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 51
Nieuwe (3e) tumor mogelijk bij prothese?

 

Lieve amazones, ik heb jullie even nodig. Weer helaas. Even voorgeschiedenis: 2008 tumor in linkerborst (ik was 39). Borstsparende ok, bestraling, chemo, herceptin en tamoxifen gehad. 5 jaar later (45 jaar) een nieuwe tumor in dezelfde borst. Toen borsten geamputeerd en geen nabehandeling. Beide keren waren okselklieren schoon. 

Vanochtend heb ik in dezelfde borst weer een knobbel gevoeld, exact hetzelfde gevoel als beide eerdere tumoren. Ligt bovenop de siliconen prothese. Kan dit? Ik moet zorgen dat ik niet in paniek raak nu. Ik ben vanwege werk in het buitenland en heb mijn ziekenhuis al gemaild met de vraag om een snelle afspraak, hopelijk om mijn zorgen weg te nemen. Ik dacht (naïef?) dat dit me niet meer kon gebeuren met prothesen..

Heeft een van jullie dit ook meegemaakt? Maak ik me onterecht zorgen?alvast bedankt voor jullie reacties, ik kom woensdag pas weer thuis, wil nu mijn man er niet mee belasten maar voel me even heel alleen...

 

Offline
Berichten: 51

Wat is het moeilijk om hier nu in mijn uppie mee te dealen. Ziekenhuis reageert niet op mijn 3 mailtjes, hier krijg ik ook geen reacties, en ik wil mijn familie en man nu niet ongerust maken. Ik ben er zeker van dat het een nieuwe tumor is. Verga ineens van de jeuk en het "knikkertje" voelt exact zoals beide vorige keren. Ik weet niet waar ik het zoeken moet..

Offline
Berichten: 339

Annabelle! Je bent niet alleen! Ik begon een bericht maar kon het niet afmaken, het is zo'n dag dat alles niet loopt zoals het moet. Ik denk aan jou, ik kom vanavond nog terug. Een heeeeele dikke troosthug vanuit Nederland!!!

Offline
Berichten: 339

Ach Annabelle, wat rottig om nu alleen in het buitenland te zitten.Snap dat je je ff heel ellendig voelt. Ik zou absoluut je man bellen, daar ben je toch voor samen? Anders misschien een vriendin? Je hoeft dit niet alleen door te maken.

Verder: ik heb geen reconstructie gehad maar wel een amputatie. Ik weet dat het voor kan komen dat na een amputatie op de borstwand een tumor terug groeit. Maar of dat bij jou nu het geval is, is natuurlijk niet te zeggen. Probeer zolang je niet naar een arts kan te onthouden dat het helemaal niet het geval hoeft te zijn. Het kan, maar het kan ook zijn van niet. Kun je misschien eerder terug naar Nederland? Wanneer is je terugreis gepland? Kun je misschien contact opnemen met je leidinggevende? Probeer alsjeblieft met iemand die je vertrouwt te bellen, zodat er iemand met je mee kan denken. Dan gaat de paniek misschien ook weer wat liggen.

Ik hoop dat je hier nog terugkomt vanavond en dat je dan leest dat we bij je zijn. Rustig maar meisje, stap voor stap. Dikke hug.

Offline
Berichten: 467

He, Anabelle,

Zie net je berichtje. Ik snap je paniek wel. Je hebt al twee keer een foute ervaring gehad met zo'n knobbeltje. Logisch dat je je vertrouwen kwijt bent. En dan net als je in je eentje bent in het buitenland.

Ik sluit me aan bij Jolien. Misschien toch je man bellen of iemand anders die je vertrouwt? Dan kun je tenminste je verhaal en gevoel delen.

En voor wat het waard is, want dat hoeven we je hier natuurlijk eigenlijk niet te vertellen: het is pas mis als het mis is, hè? Niemand kan je vertellen wat het is tot er een arts naar gekeken heeft.

Ik hoop dat je ziekenhuis nog gaat reageren op je mailtjes en dat je snel een afspraak krijgt. Intussen ga ik heel hard duimen en stuur je Amazone-powerstraaltjes. Ik hoop dat je ze voelt!

Offline
Berichten: 540

Het zou heel misschien een recidief of een nieuwe tumor kunnen zijn. Zit het in het in eerder geopereerd gebied? En wat voor soort borstkanker had je?

Ik ben zelf eens naar het ziekenhuis geweest, omdat ik allemaal harde stukjes, strengetjes, knikkertjes op mijn prothese voelde. Ik was ook bang voor een lokaal recidief of een nieuwe tumor. Ik heb een ductaal carcinoom gehad. Mijn oncoloog gaf aan dat het eigenlijk niet voorkomt dat je bij een ductaal carcinoom midden op je borst, op een prothese in dat minuscule laagje huidweefsel een nieuwe tumor krijgt. Niks is onmogelijk, maar de kans is nihil. Ik heb onderzoeken gehad en het bleken bij mij allemaal vetbultjes te zijn (lipomen). Die vetbultjes komen door inkapseling van de prothese. Als ik nu over mijn borsten/protheses ga met mijn hand, voel ik overal kleine harde stukjes. Sommige voelen inderdaad een beetje als knikkertjes, maar ze zijn niet heel groot. Over het algemeen hooguit een paar milimeter.

Als het bij jou in het littekengebied zit of rondom je borst/de prothese, in plaats van zoals bij mij midden op mijn borst, dan kan het een ander verhaal worden. Lokale recidieven komen vaak in het littekengebied terug. Want op die plekken blijft het meeste huid/borstweefsel achter. Zou het lokaal in de huid uitzaaien, dan is de kans ook groter dat het binnen een bepaalde straal rondom het geopereerde gebied gebeurt. En had je een ander soort tumor dan een ductale, dan gaat mijn verhaal waarschijnlijk ook niet helemaal op.

Het is dus helemaal niet te zeggen dat het foute boel is. Misschien bij jou ook lipomen door inkapseling, of littekenweefsel. Bij mij ontstond dat pas na een paar jaar, of was het in ieder geval toen pas duidelijk voelbaar.

Sterkte & hopelijk lukt het om een beetje afleiding te vinden en het naast je neer te leggen. Terug in Nederland maar even laten nakijken, ik ga voor je duimen dat er niks aan de hand is.

 

Offline
Berichten: 51

 

 

 

Wat fijn om jullie berichten te lezen. Ik heb inmiddels mijn man toch maar gebeld, en blij dat ik dat gedaan heb. hij neemt mijn angst gelukkig serieus en geeft me het gevoel dat ik niet alleen ben. Hij heeft de eerste twee keer niet meegemaakt omdat we pas daarna bij elkaar kwamen. 

Ziekenhuis heeft helaas niet meer gereageerd dus morgenochtend ga ik toch maar bellen in de hoop dat ik snel terecht kan. Anneke78 bedankt voor het delen van jouw verhaal. Helaas zit het echt op het littekengebied en had ik twee maal een ductaal carcinoom. 

Jolien71 en ambulo ook bedankt voor jullie lieve woorden, het doet me zo goed dat ik het even gedeeld heb. Ik moet morgen nog werken en wil het niet met collega's delen dus even tanden op elkaar. En zoals jullie zeggen: het is pas mis als het mis is.. en dan nog kan het gewoon bij 1 tumor blijven zoals de vorige twee keren. 

Bedankt lieve amazones voor jullie lieve berichten, ik voel me gesteund XXX

Offline
Berichten: 467

Fijn te horen dat je het hebt kunnen delen met je man! En morgen bellen, goed idee! Hou je ons op de hoogte?

Ik duim verder....

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

annabelle schreef:

 

Wat is het moeilijk om hier nu in mijn uppie mee te dealen. Ziekenhuis reageert niet op mijn 3 mailtjes, hier krijg ik ook geen reacties, en ik wil mijn familie en man nu niet ongerust maken. Ik ben er zeker van dat het een nieuwe tumor is. Verga ineens van de jeuk en het "knikkertje" voelt exact zoals beide vorige keren. Ik weet niet waar ik het zoeken moet..

Ik heb het gisteren wel gelezen en enorm zitten twijfelen of en wat ik zou reageren. Maar ik heb het uiteindelijk niet gedaan, bang je onnodig nog banger te maken. Natuurlijk kan het foute boel zijn, voor een derde keer. Maar het kan ook heel goed niks aan de hand zijn. 

Zelf heb ik geen reconstructie gehad, wel dubbele amputatie. Ik weet dat er ook dan toch nog kanker terug kan komen. Ze kunnen nooit 100% al het weefsel verwijderen.

Ik ben blij dat je uiteindelijk toch je man gebeld hebt - en sorry dat ik gisteren geen reactie gaf, achteraf gezien had ik dat beter wel kunnen doen. Het gevoel er helemaal alleen voor te staan roept paniek op dat snap ik heel goed.

Sterkte en ik duim heel hard dat het onschuldig is.

Offline
Berichten: 475

Helaas lees ik je bericht nu pas... Wat een schrik, joh...En dat je dan uitgerekend dan in het buitenland zit, en ook nog het ziekenhuis niet terugmailt...Heb je inmiddels contact gehad met het ziekenhuis? Ik hoop dat je snel verlost kunt worden van je zorgen, heeeeel veel sterkte en ik duim keihard dat het loos alarm is. Lieve groetjes, Zangeres

 

Offline
Berichten: 51

Helaas bleek mijn vermoeden te kloppen. Je weet het gewoon als je het al twee keer eerder gevoeld hebt. Ik kon gelukkig na aankomst op Schiphol meteen door naar het ziekenhuis waar mijn lieve man op me stond te wachten. Er is een biopt genomen en gisteren kreeg ik daarvan de uitslag dat het weer een tumor is. Slikken dus. Maar het blijkt dus toch te kunnen, dat je na een amputatie en reconstructie weer een tumor in de borst vindt. Volgende week vertrekt voor de derde keer de trein van onderzoeken en gesprekken. Ik ga me erop voorbereiden, eerst weekend. Het lijkt wel een soort rust te geven nu ik het weet, gek hè..

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Dat kan ik me goed voorstellen, die rust - het zeker weten. Dat had ik ook in 2013 toen het doek gevallen was. 

Succes met de behandeling - ik hoop dat die goed aanslaat en dat je weinig last van bijwerkingen zult hebben.

Offline
Berichten: 339

Annabelle, wat een slecht nieuws. Rotziekte. Ik ben het met jou en Stoere Leeuw eens, ik vind weten ook altijd beter te hanteren dan onzekerheid, zelfs al is het slecht nieuws. Sterkte meid, als het lukt, hou ons op de hoogte.

Offline
Berichten: 873

He wat naar. Zo zie je maar weer hoe goed je je lichaam vaak kent. Heel eel sterkte met alles dat er weer aan komt nu...

Offline
Berichten: 30

pffff dat zijn heftige dagen geweest zeg....veel sterkte weer langs de bekende weg!

Offline
Berichten: 540

Potverdorie, en dat is licht uitgedrukt!sad Wat een ellende, toch... Hier drie keer een lokaal recidief gehad, dus ik weet helaas hoe het is om elke keer dat hele circus weer door te moeten, met alle onzekerheid en angst vandien. Elke keer je opnieuw opladen om de strijd weer aan te gaan. Het is gewoon zwaar *piep*!

Ik hoop dat je voor de rest goede uitslagen krijgt en dat het alleen in je borst zit. En dat je niet elk soort behandeling weer door moet. Sterkte & hou je taai!

Liefs, Anneke

Offline
Berichten: 251

Pffff helaas, heel veel succes, sterkte en moed weer met het hele proces van onderzoeken. Ga voor je duimen dat het lokaal is en je de behandeling vlot doorkomt yes

Offline
Berichten: 475

Lieve Groetjes ZangeresAnnabelle, dit is echt kl..te zeg. Drie keer! Heel veel sterkte met alles en fijn dat je ons op de hoogte houdt. Schroom ook zeker niet hulp te vragen of te spuien etc...Het mag!

 

Offline
Berichten: 51

Wat fijn om jullie berichten te lezen, bedankt amazones! Nu afwachten wat de petscan oplevert. En an-77 wie weet komen we elkaar op de route eens tegen, ik zag dat we collega's zijn, dan proosten we op het leven.. Veel liefs, Annabelle 

Offline
Berichten: 467

Jee, Annabelle, toch niet goed, dus. Wat een afknapper... Gaat die trein dus weer rijden. Ik blijf duimen, dat in ieder geval de pescan geen verdere nare dingen oplevert ne dat er een goed behandelplan komt. Sterkte met alles!

Offline
Berichten: 4292

Annabelle, wat ontzettend erg dat je weer aan de bak moet. Heel veel sterkte. Succes met de gesprekken volgende week. Ik wens je een goed plan van aanpak toe en hoop dat je jezelf met de jouwen overeind kunt houden. xxx

Offline
Berichten: 164

Hoe is het nu met je Annabelle?
Gestart al met de behandeling(en)?

Wat een schok. Helaas houdt ons gevoel ons nooit in de steek. Was hierin toch wel heel erg fijn geweest he, pff.
Heel veel sterkte!