Onrust en spanning...

272 berichten / 0 nieuw
afbeelding van maniera
Offline
Berichten: 2
Onrust en spanning...

Sinds vorige week heb ik wat pijn gekregen in mijn rechterborst. Afgelopen zaterdag nam de pijn toe en ontdekte ik een soort van harde schijf net naast mijn tepel. De huid is wat rood, geen koorts. Ook een deukje in mijn huid net boven de schijf en de tepel iets ingetrokken.

Vanochtend ben ik ermee naar de huisarts geweest en ik moest niets ernstigs denken omdat ik nog zo jong ben (31 jaar)en het niet op een typische plek zit waar borstkanker voorkomt. Dat het wat litteken verdikking is onder de huid vanwege de borstverkleining 7 maanden geleden.

Ik heb een kuur meegekregen die ik 7 dagen, 3 pillen per dag, moet slikken. Als er veranderingen optreden, moet ik direct terugkomen omdat de arts vertelde dat de 'boel' kan klappen. Ik heb niets gehoord van een ontsteking. Maar het was moeilijk te beoordelen zei hij op voorhand vanwege de borstoperatie.

Ik ben er niet gerust op, ik heb het ziekenhuis gebeld waar ik geopereerd ben 7 maanden terug en het verhaal uitgelegd dat de huisarts vertelde dat het waarschijnlijk v d operatie afkomt. De assistente vond het vreemd na 7 maanden, maar kon het moeilijk beoordelen door de telefoon. A.s. vrijdag mag ik voor een second opinion komen.

Haal ik nu teveel in mijn hoofd? Ik ben wat ongerust omdat mijn oma overleden is aan borstkanker en ik al maanden ontzettend moe ben, waar geen medische oorzaak voor gevonden is en mijn huisarts mijn klachten niet altijd serieus genomen heeft, terwijl later bleek dat er wel degelijk iets aan de hand bleek te zijn.

Offline
Berichten: 185

Jeetje. Ik denk dat je er goed aan gedaan hebt naar het ZH te bellen. Hopelijk is het inderdaad maar een gewone ontsteking en kun je na goed bericht gewoon weer naar huis. Ik blijf het wonderlijk vinden dat ondanks dat BK zo veel voorkomt er nog steeds huisartsen zijn die zonder verder onderzoek patienten naar huis sturen. Helaas zegt leeftijd niets zoals je hier op de site kunt zien. Duim voor je dat het inderdaad een nawee is van je operatie. Succes

Offline
Berichten: 467

Hoi Maniera,
Ik kan me voorstellen dat je ongerust bent. Daarom is het fijn dat je in het ziekenhuis waar je geopereerd bent terecht kunt. Zij zullen het best kunnen beoordelen of het iets met die operatie van doen heeft.

Weet je, het is gewoon in zijn algemeenheid niet te voorspellen. Dat je oma aan borstkanker is overleden hoeft nog niets te betekenen, zeker niet als dat op latere leeftijd was. Bedenk ook dat je op een site als deze vooral de verhalen tegenkomt van vrouwen bij wie het mis bleek te zijn. Terwijl de kans dat het iets onschuldigs is veel groter is op jouw leeftijd.

Maar wij zijn geen artsen en jij bent ongerust. Dat is wat telt. Dus goed dat je doorvraagt. Ik duim dat het iets volkomen onschuldigs is en we je straks gewoon weer uitzwaaien hier. Hou je ons op de hoogte?

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Ik had soortgelijke verschijnselen en werd in eerste instantie ook naar huis gestuurd met een antibioticakuur. Toen die niet aansloeg moest ik naar het ziekenhuis voor verder onderzoek en daar bleek het mis (een voorstadium van borstkanker).
Op deze site zitten natuurlijk vooral vrouwen bij wie het mis bleek te zijn. Alle vrouwen bij wie de klachten een onschuldige oorzaak hadden, zijn hier snel weer weg. Dus laat je niet te veel verontrusten door de reacties. Sterkte!!!

Offline
Berichten: 29

Goed van je dat je het zh gebeld hebt hoor. Beter dubbel checken en horen dat je huisarts gelijk heeft dan zomaar alles aan nemen van je huisarts. Sterkte vrijdag !!

afbeelding van maniera
Offline
Berichten: 2

De afgelopen dagen best ziek geweest, dus even geen berichtje. Afgelopen dinsdag nog bij de huisartsenpost geweest 's avonds, deze arts zei dat ik de kuur z'n werk moest laten doen, maar vond dat ik er erg beroerd uitzag en hij zich niet kon voorstellen dat ik geen koorts had.

Vandaag naar het ziekenhuis geweest. De arts constateerde een abces, heeft deze opengemaakt. Kwam troebel vloeistof uit, heeft dat opgevangen en naar het lab. Moet maandag de 11-de terug komen. Als de borst weer rustig is, na zo'n 6 tot 8 weken, verder onderzoek. Wat nu de ontsteking veroorzaakt heeft en om kwaadaardig iets uit te sluiten. Afwachten dus..

Bericht gelinkt aan profiel door moderator Bergamot

Offline
Berichten: 2236

Maniera, toch een beetje een opluchting dat het een abces was. Hopelijk heb je weinig last van deze behandeling en nu wachten op de uitslag...dat duurt altijd veel te lang.
Laat je het ons weten als je de uitslag hebt?

Offline
Berichten: 28

Hoi allemaal,

Ik heb al eens eerder een bericht op het forum geplaatst en ben jullie heel dankbaar voor de reacties toen.
Echter heb ik nu een ander probleem. Voor het gemak zal ik van het begin af aan even beginnen.op 18 jarige leeftijd heb ik voor het eerst een knobbeltje gehad na alle onderzoeken en puncties bleek het goedaardig te zijn. het knobbeltje is toen wel verwijderd. 5 jaar later kreeg ik weer te maken met een knobbeltje in dezelfde borst en op dezelfde plek. Ook toen weer alle onderzoeken gehad was weer goedaardig werd er wel weer uitgehaald. alleen toen kreeg ik na de operatie te horen dat ze wel onrustige cellen hadden gevonden maar ze voor nu geen angst zagen om aan borstkanker te denken. wel bleef ik vanaf dat moment onder strikte controle staan. Echter 6 maanden na de operatie heb ik weer een knobbeltje in mijn borst nu op een andere plek. weer alle onderzoeken gehad zelfs tussendoor extra onderzoeken omdat het knobbeltje veranderde. alles bleek weer goed te zijn maar deze keer hadden ze wel cellen gevonden die het risico verhogen kwaadaardig te worden (ductale hyperplasie). toen ik vroeg of het knobbeltje eruit werd gehaald kreeg ik als antwoord nee we laten het zitten en houden het goed onder controle dat als het veranderd we er snel bij zijn. dit vind ik heel moeilijk te accepteren aangezien de vorige 2 waar verder echt niks bij was er wel uit zijn gehaald en deze met een verhoogd risico niet.
vorige week weer controle gehad en alles is nog steeds rustig. weer heb ik gevraagd of ze het knobbeltje eruit willen halen maar kreeg weer te horen nee zolang het goed is haal ik het er niet uit. Tussen alle onderzoeken door liep ook het gen onderzoek in rotterdam. borstkanker komt in mijn biologische familie voor op jonge leeftijd. 11 jan 2011 kreeg ik daar de uitslag van. Gelukkig geen BRCA 1 of 2 gen maar ik zou vanuit een berekening die ze ook altijd maken wel een verhoogd risico hebben. Vanaf het 2e knobbeltje dat ik kreeg had ik gelijk zoiets van ik wil dit niet meer en had ik na lang denken een beslissing gemaakt ik wilde een preventieve borstamputatie. met deze gedachten loop ik al 1,5 jaar en is alleen maar sterker geworden na het horen van de ductale hyperplasie en het verhoogd risico.Ik heb zelfs op verzoek van het erasmus nog een keer met een psycholoog gesproken dit al voor de 2e keer en nog steeds zijn mijn gedachten niet veranderd. ik heb het verschillende keren aangegeven en steeds krijg ik nee als antwood. mijn huisarts staat wel achter me. het is misschien raar dat ik dit wil en zeker gezien wat de meeste van jullie allemaal mee maken. maar er is sinds 2 weken nog iets bijgekomen. er groeit iets in mijn linker oksel, daarnaast komt er bruin/rood vocht uit mijn tepel, tepel trekt iets naar binnen en heb ik veel pijn ben veel moe en ben ondanks dat ik normaal eet 6 kg afgevallen. Toen mijn arts vorige week links voelde zei hij ow dat is een opgezetten klier niks aan de hand. maar toch vertrouw ik het niet. En dan maakt het mij gevoel voor preventieve amputatie alleen maar groter. ik weet dat ze zelfs in sommige gevallen het bij mastopathie doen. Is er iemand die mij misschien raad kan geven? Groetjes Priscilla ps sorry voor het lange bericht

Offline
Berichten: 2236

Meisje meisje toch...logisch dat je bang en onrustig wordt van de knobbel en zeker van je opgezette klier en tepelvloed.
Dit laatste kan idd horen bij masthopathie.
Ik krijg een beetje het gevoel dat ze je nu niet serieus nemen...ik bedoel, ze beseffen niet wat voor een impact dit op jou heeft. Is het een idee om voor een second opinion te gaan in een ander ziekenhuis?
Tja, een preventieve amputatie is een heftige beslissing, maar in jou geval begrijpelijk. Ook hier moet toch heel serieus mee om gegaan worden, Priscilla.

Jij bent de baas over je eigen lijf, als daar niet naar geluisterd wordt óf jou het gevoel geven dat er niet goed naar jou geluisterd wordt en zij jou je angst niet kunnen wegnemen, is het tijd voor een volgend plan en dan denk ik dus aan een second opinion.
Sterkte...

Offline
Berichten: 4292

Ook ik zou je dringend één second opinion aanraden. En dat onrustige knobbeltje.... dat er wat mij betreft ook uit mogen. Ja zoek gewoon één echt gespecialiseerd ziekenhuis op met mammapoli, en laat er daar nogmaals goed naar kijken. succes. Hou je ons op de hoogte?

Offline
Berichten: 28

Hoi Marielle en Ellenk,

Dank jullie voor jullie reacties.
Ik ga toch maar inderdaad gelijk maandag naar de huisarts bellen voor een verwijsbrief naar een ander ziekenhuis.
En dan probeer ik mezelf voor te nemen om mezelf niet zomaar weg te laten sturen in het ziekenhuis. Iets wat ik nou eigenlijk wel laat gebeuren. Zodra de arts steeds nee zegt durf ik er niet op in te gaan met als gevolg ik me er daarna niet goed bij voel en de angst alleen maar groter wordt.

Hebben jullie misschien een suggestie voor een ziekenhuis? Ik ben nu in Breda onder controle. En desnoods ga ik het over de grens eens bekijken.

Nogmaals dank jullie wel en ik houdt jullie zeker op de hoogte.

Groetjes
Priscilla

Offline
Berichten: 4292

Over de grens is niet nodig. Een goed academisch ziekenhuis lijkt me prima.

Offline
Berichten: 28

Dank je wel Ellenk

Offline
Berichten: 138

Hallo Priscilla, als je voor een second opinion gaat neem dan in elk geval iemand mee die voor je opkomt op het moment dat je dicht slaat. Vooral in deze situaties is het fijn om iemand bij je te hebben die je steunt en voor je opkomt. Hoewel ik zelf vind dat ik best mijn mannetje sta bij de artsen, is het de afgelopen tijd toch mijn man geweest die de lastige vragen stelde en doorvroeg waar ik dan maar weer afhaakte omdat het zo vol is in mijn hoofd.
sterkte meid

Cat
Offline
Berichten: 665

Priscilla, als je nu in Breda onder controle bent, dan moet Rotterdam voor jou wel te doen zijn denk ik (weet niet precies waar je woont natuurlijk)Daar zit het Daniel den Hoed (academisch ziekenhuis) en zij hebben een goede mammapoli.
Succes ermee, en ik hoop dat er uit de second opinion ook geen gekke dingen komen, maar dan ben jij wel een heel stuk gerustgesteld.

Offline
Berichten: 1148

Pricsilla, in Breda wordt regelmatig overlegd met het DDH in Rotterdam.
Om die reden ben ik zelf voor een SO naar het AVL in Amsterdam gegaan.
Maar je kunt op vele plaatsen voor een SO gaan.
Succes

Offline
Berichten: 28

Hoi allemaal,

Dank jullie wel voor jullie reacties.
Ik zal bij de so zeker iemand meenemen. En ben al bezig met de vragen op te schrijven die ik heb zodat ik dat altijd bij heb en op terug kan vallen als ik weer dichtklap.

Zelf zat ik inderdaad ook al aan AVL in amsterdam te denken of het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.
Ik wacht ook nog even af wat mijn huisarts nog eventueel voorstelt.

Zodra ik meer weet laat ik het gelijk weten
Lieve groetjes

Priscilla, je eerdere berichten in dit topic zijn nu ook gekoppeld aan je nick. Bergamot

Offline
Berichten: 2044

sbous schreef:
Pricsilla, in Breda wordt regelmatig overlegd met het DDH in Rotterdam.

Dat klopt als het gaat om kanker. maar...
Bij Priscilla is geen kanker vastgesteld. Daar is dus geen overleg geweest met het DDH.

Offline
Berichten: 28

Hoi Allemaal,

Ik heb in overleg met de huisarts nog 1 keer een afspraak bij mijn eigen arts gemaakt en als ik daar niet verder kom krijg ik een verwijsbrief voor een ander ziekenhuis en dan zou dat waarschijnlijk Catharina ziekenhuis in Eindhoven worden.

Volgende week vrijdag 13 mei moet ik om 13.50 in het ziekenhuis zijn.
Als ik ben geweest laat ik jullie weer wat weten.

Lieve groetjes

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Als je een knobbeltje in je oksel hebt zou ik daar een biopt van laten nemen. Ik stond al 2 jaar onder controle ivm een cyste, niets aan de hand zeiden ze. Ik ontdekte zelf een knobbel in de oksel en meteen een afspraak gemaakt. 6 Weken later, na allerlei onderzoeken was de diagnose: borstkanker met uitzaaiing naar de longen. :(
Het hoeft bij jou natuurlijk niet zo te zijn, maar mijn advies: laat de knobbel in de oksel onderzoeken.

groeten,
pechvogel

Offline
Berichten: 28

Hoi Pechvogel

Jeetje wat een pech heb je gehad. Zo zie je maar weer dan zeggen ze dat er niks aan de hand is terwijl er wel iets aan het broeien en groeien is. weet niet hoelang het geleden is maar hoop dat het toch ondanks de uitzaaiingen allemaal meevalt voor je. Heel veel sterkte.

Groetjes

Offline
Berichten: 212

priscilla, jeetje meis wat een onzekerheid he! Altijd je gevoel volgen hoor! Hopelijk kom je verder bij je eigen arts en anders zou ik ook naar het AvL of DDH gaan voor een second opinion.

Offline
Berichten: 28

Hoi An4An,

dank je voor je berichtje.
hoop ook dat ik verder kom bij mijn eigen arts en zo niet dan kon ik morgen gelijk en de huisarts een verwijsbrief halen voor een second opinion. dus dat is wel fijn omdat achter de hand te hebben

Offline
Berichten: 350

Priscilla; Heeel veel sterkte morgen en ik hoop dat er naar je geluisterd wordt, zo niet.. gewoon doorpakken zodat je die onrust weg kunt nemen en weet waar je aan toe bent! Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt, sterkte met wachten en zal voor je duimen!

Offline
Berichten: 212

priscilla heel veel sterkte morgen. Ik zal aan je denken! En blijf je gevoel volgen hoor, die is heel belangrijk.

Offline
Berichten: 28

hoi Essie en An4An

Dank je voor jullie berichtje. doet me goed. Ben toch wel een beetje zenuwachtig maar ja komt goed.
zodra ik meer weet en thuis ben laat ik gelijk wat weten.

Offline
Berichten: 212

Is goed we horen graag hoe het gegaan is! En toi toi toi!

Offline
Berichten: 28

Hoi lieve allemaal,

Heb een heel goed en lang gesprek gehad met mijn arts. Heb eindelijk een keer niet hoeven 'vechten' voor mijn keus. Hij heeft me een verwijsbrief voor de plastisch chirurg gegeven om met hem de mogelijkheden te bespreken van hoe en wat ze dan precies gaan doen. Het wordt in ieder geval wel een duo operatie (amputatie met reconstructie). Als laatste zei hij als je er echt achter staat (waarop ik zei ik sta er 200% achter mijn beslissing is niet over 1 nacht ijs gegaan maar is nu al 1,5 jaar zo) dan doen we het graag voor je dan nemen we graag je zorgen weg.

Het was echt een opluchting. Er viel een last van mijn schouders af.
26 mei moet ik om 10.00 uur naar de plastisch chirurg.

Offline
Berichten: 375

Wat fijn dat ze nu wel naar je luisteren. Maar toch wel een zware beslissing. Sterkte hiermee!

Offline
Berichten: 2236

Priscilla, wat fijn dat je een goed gesprek hebt gehad. Eindelijk zeg...

Offline
Berichten: 138

fijn dat het gesprek goed is verlopen
sterkte met de volgende stappen [kiss]

Offline
Berichten: 28

dank je wel allemaal.
het zal vast wel een zware tijd worden maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt en voor mezelf is het beter zo.
ik zal jullie op de hoogte houden over hoe en wat.

@ marielle: ik heb je verzoek geaccepteerd maar ik weet niet precies wat het inhoudt. zou je het me misschien een beetje kunnen uitleggen?

Offline
Berichten: 28

Marielle ik heb net bij vraag en antwoord gekeken en zag daar wat staan over verzoek om te volgen. ik denk dat ik het wel begin te snappen haha.

Offline
Berichten: 2236

Sorry, ik had het je nog willen uitleggen.
Misschien vind je het fijn om hier de komende tijd van je af te schrijven. Dit zou je kunnen doen in `mijn verhaal`op je eigen profiel pagina. Degene die jou willen volgen (net als ik) krijgen dan een melding op de homepage als jij je verhaal bijgewerkt hebt.
Ja, ik zou je graag willen volgen en steunen zoveel ik kan.

Offline
Berichten: 28

Bedankt voor de uitleg Marielle.
Ik ga wel een verhaal starten. Merk dat het me goed doe als ik erover praat met jullie.

Offline
Berichten: 196

Hoi Priscilla. Ben benieuwd hoe het gelopen is. Heb wel goede geluiden over het Catharina gehoord. Heb zelf goede ervaringen met het St. anna, Gedrop. Zo'n fijne chirurg. Hoewel de radioloog niets bijzonders constateerde en adviseerde om tot november te wachten met een MRI (dit was in juli dit jaar) stelde zij toch voor het minuscule knobbeltje te verwijderen en dat bleek dus uiteindelijk kwaadaardig te zijn. Wat was ik blij met haar, ook vanwege het feit dat ze luisterde. Op mijn verzoek om toch een second opinion in het AvL reageerde ze alleen maar positief. Dat ik dat zeker moest doen als dat mij meer gerust zou stellen. Echt super!

Offline
Berichten: 28

Hoi Smoekie,

Ik ben uiteindelijk niet meer naar het Catharina geweest. Had vorige week vrijdag nog eerst een gesprek bij mijn eigen arts in het ziekenhuis en die begreep alles. We hebben een goed gesprek gehad en we gaan voor een preventieve amputatie met reconstructie. 26 mei heb ik mijn eerste afspraak bij de plastisch chirurg.

Wat fijn dat je chirurg goed naar je luisterde. Hoe is het nu met je?

Offline
Berichten: 196

Vorig jaar augustus is mijn borst geamputeerd en afgelopen donderdag heb ik een DIEP operatie gehad en die is gelukkig verlopen zoals ik een beetje gehoopt en verwacht had. Dit maal in het MMC, Veldhoven omdat dit soort operatie niet in het Sint Anna mogelijk is vanwege het gebrek aan goede apparatuur. Ook hier weer een fijn team aan plastisch chirurgen. communicatief ook erg sterk en dat is toch een niet te verwaarlozen element, al is het natuurlijk het belangrijkst dat ze kundig zijn, maar ja, als ze dat niet op jou kunnen overbrengen....Vandaag mocht ik eigenlijk naar huis, maar misschien mag morgen de laatste drain er uit, dus het leek me verstandig om nog een nachtje te blijven en "zonder toeters en bellen" naar huis te gaan. Nu maar hopen dat het ook doorgaat. Die buikdrain zit heel laag dus het is lastig een slip te dragen, dus dan moet ik in "Schots tenue" naar huis zullen we maar zeggen... Ook geen ramp hoor, maar het is natuurlijk fijner als de drain eruit is. Bovendien heb ik thuis de neiging om wat actiever bezig te zijn wat op dit moment niet zo verstandig is. Mijn borst ziet er ook erg mooi uit moet ik zeggen is is vwb de verhouding met mijn eigen borst prima op maat gemaakt. Achteraf, maar dat is makkelijk praten (de 5 maanden hiervoor in afwachting van het operatiemoment vond ik heel erg spannend) ben ik blij dat ik dit belist heb. Ga morgen maar eens een négligé bij Hunkemöller uitzoeken denk ik, ha, ha!

Offline
Berichten: 212

priscilla wat goed dat het gesprek zo fijn!! Het is altijd fijn als ze naar je luisteren he. Succes 26 mei!! Gaat vast helemaal goed komen het gesprek.

Offline
Berichten: 28

Ik heb er alle vertrouwen in An4An. En uiteraard zal ik mijn verhaal bijwerken als ik meer weet.

Wat fijn dat het allemaal goed is gegaan Smoekie en het aan je volwachtingen heeft voldaan. Groot gelijk dat je lekker rustig aan doe en nog een nachtje bent gebleven. Beter een nachtje teveel dan 1 te weinig.
succes met het uizoeken maar dat zal wel goedkomen ;)
en ik wens je een goed herstel

Offline
Berichten: 33

@smoekie en??? iets leuks gevonden bij Hunkemöller?woohoo, nog 2,5 weken de sportbh en dan ga ik ook shoppen....

Offline
Berichten: 4292

Ladies? houden jullie het in dit topic bij: 'wat moet ik doen?'
Over bh's en andere leuke zaken is elders een topic. Ik zoek het zo wel even op :)

Offline
Berichten: 33

sorry....je hebt volkomen gelijk ellenk....was niet de bedoeling

Offline
Berichten: 28

Vandaag was het zover mijn afspraak met de plastisch chirurg.
Ben in totaal 3 uur in het ziekenhuis geweest. Plastisch chirurg heeft de prothese laten zien. het wordt een anatomische prothese. Hij hoopt dat de chirurg niet teveel huid weg hoeft te halen zodat hij gelijk de definitieve prothese kan terug plaatsen. En anders krijg ik een expaner.

Ik sta nu op de opnamelijjst En er was een wachtlijst van op zijn kortst 6 weken. Zelf denk ik dat het juli/aug gaat plaats vinden.

Liefs

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

voor dik twee jaren terug was ik hier actief (twee weken) omdat ik toen een verdikking voelde in mijn li-borst. er kwam een foto (ik weet t ook niet meer precies) en echo. net een dag voor ik uitslag zou krijgen werd ik gebeld door de vpk met de vraag of ik die middag kon komen voor punctie.
dus wij erheen, bleek dus dat de arts die toen daar werkzaam was het niet nodig vond... beetje raar allemaal en kreeg ook maar meteen uitslag van de foto en de echo en het was iets wat vele vrouwen hebben, hobbels en knobbels en die onder invloed van hormonen verdikken en soms pijnlijk kunnen zijn.

ik he er verder weinig meer aan gedacht omdat ik snel daarna in verwachting raakte. af en toe voelde ik het nog zitten maar kwam er ook maar niet meer aan. nou heb ik er een tijd geen aandacht aan geschonken maar laatst schoot het door mijn hooft om toch maar weer eens te borsten te controleren, eigelijk niet meer gedaan en gisterenavond was het weer gevoelig (als ik terug denk altijd gevoelig geweest). nou heb ik goed gevoeld gisterenavond en er zit nog steeds op diezelfde plaast een verdikking, mijn rib voelt pijnlijk aan (blauwe plek gevoel) , ik voel een streng van mss wel 2 cm, echt heel duidelijk. maar ik weet echt niet of dit nou gewoon weer hetzelfde is wat die arts toen zei. verder denk ik ook wel eens dat het door mijn beugelbh komt dat het wat geiiriteerd is ofzo?
het zit een cm boven mijn beugel van de bh.

daarbij komt dat ik mijn huisarts niet durf te bellen. ik ben er al zo vaak geweest (nieren) en ook voor mijn kinderen , amandelen knippen , buisjes ben ik er regelmatig geweest ivm koorts etc etc.

mss dat ik het ziekenhuis destijds kan bellen met de vraag of ik terug kan komen, gewoon zonder verwijzing. ik sta toch daar in het systeem? of moet dat echt weer via de huisarts?

Offline
Berichten: 251

Hoi juff. Je zou kunnen proberen het ziekenhuis te bellen of je inderdaad zonder verwijzing terug kan. Maar zo niet zou ik toch snel naar de huisarts gaan. Het maakt niet uit dat je er al vaak geweest bent voor andere dingen; je hebt nu een serieuze en legitieme vraag over iets wat of wel of niet heel serieus kan zijn. Je maakt je hier ongerust over en er is maar een ding wat duidelijkheid kan geven: onderzoek. Laat je niet wegsturen hoor. In mijn ervaring helpt het als je heel duidelijk en vriendelijk zegt wat je wilt en waarom je het wilt. Je niet te bescheiden/vragend opstellen, dan maak je het makkelijker voor de ander om je te "af te schepen" . Heel veel sterkte juff, laat je horen hoe het verder gaat?

afbeelding van Esmuis
Berichten: 945

Meid, bel gewoon je huisarts! Al zou je met 100 klachten daar zijn geweest, dit is een andere klacht. Je maakt je zorgen en je wilt een verwijzing. klaar. Je huisarts zal je echt niet gek vinden of zo. De ene persoon komt nou eenmaal iets vaker langs dan de andere, zeker als je kids hebt. Maak je daar nou geen zorgen over.

Hup bellen die huisarts morgen! Sterkte.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

Juff, bel gewoon naar je huisarts dat je een strengetje voelt en dat je je ongerust maakt. Het maakt niet uit hoe vaak je voor andere dingen of voor je kinderen bent geweest. Jij voelt iets in je borst, jij maakt je zorgen, dus bel je arts en maak een afspraak!

afbeelding van juffie
Offline
Berichten: 6

hoi
aangezien ik me niet zo heel veel zorgen maak, maar wel ietsjes (anders kwam ik hier niet) laat ik het nog even wachten. ik heb vorige week mijn menstruatie doorgemaakt en mss dat het iets veranderd in mijn borst.
ik heb het laatste jaar al te veel problemen gehad, 4x ic gelegen ivm nieren en shock en heb even geen zin in 'toestanden' ik wacht even af, zijn er veranderingen dan zijn jullie de eerste die het horen. zelfs manlief weet niets van mijn tiet... hey vele groetjes en hoop niet tot ziens op dit forum.... gr juff (had me aangemeld maar niet gepost onder de naam juffie...

Offline
Berichten: 555

Tja juffie .....ik hoop toch dat je onze raad opvolgt en dit spoedig laat nazien, het gaat om jou ....!

afbeelding van juffie
Offline
Berichten: 6

oehhh, ik ben een beetje beduust... ik heb een afspraak staan. op de mammapoli en de hele mikmak kan op die dag plaats vinden. jeetje, ik stond even aan mijn soep (erwtensoep met dit weer) te werken en dacht, ik ga nu bellen, 2 min later de afspraak op as donderdag kwart voor 9.
ik ga dit mijn man niet vertellen, maak er wel een verhaal van dat ik naar de uroloog moet ofzo. slecht he! het gaat wel goed hoor tussen mijn man en mij en we zijn al 12 jaar samen maar dit bespaar ik hem liever. hij heeft zich de laatste zo'n zorgen gemaakt over mij. trouwens ik kan best wel even mijn urine laten checken, moest ook nog gebeuren dus klopt wel iets van mijn verhaal...

ow... ik begin weer te ratelen. sorry...

Pagina's