Ontstekingsweefsel/littekenweefsel rond tumor

4 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 9
Ontstekingsweefsel/littekenweefsel rond tumor

Dag dames,

Al een poosje geleden dat ik hier actief was en nog een vraag heb gesteld. Ik heb er ondertussen 11x taxol/carbo opzitten (nr 12 niet gegeven wegens slechte bloedwaarden) vanaf volgende maandag start ik met 4x EC om de 2 weken.

Morgen krijg ik een tussentijdse MRI om te kijken wat de Taxol gedaan heeft en ik ben op van de zenuwen. Dz oncoloog voelde dat het kleiner geworden is en weet niet dat wat er nog zit effectief tumor of littekenweefsel is... Blijkbaar ziet een MRI dat verschil ook niet? Hebben jullie hier ervaring mee? Ik voel duidelijk dat er nog iets zit maar veel meer ga ik blijkbaar nog niet te weten komen.

Zijn er hier nog dames die nog iets voelde in de borst en dit nadien littekenweefsel bleek te zijn? 

Lieve groeten

Offline
Berichten: 922

Hoi Jill, ik kan me je zenuwen goed voorstellen!

Ik heb 5 jaar geleden eerst operatie, bestraling, 4x AC om de 2 weken daarna 12x taxol gehad. Toen zat de mri nog niet in het protocol, dus die heb ik niet gehad. Ik snap meerwaarde wel omdat je kan zien wat taxol heeft gedaan, maar tegelijkertijd zegt het ook nog niet zoveel want je bent nog niet aan het einde van je behadelingen. Of zie ik dat verkeerd? Dus wat er ook uitkomt, het maakt niet uit.

Op de plek waar de tumor zat is sindsdien super heuvelachtig door veel littekenweefsel. Dus dat er littekenweefsel komt op de plek waar de tumor zat herken ik wel. Alhoewel ik dat altijd associeerde met de operatie.

Offline
Berichten: 55

Mijn vrouw is net klaar met haar chemokuren. Ze voelde de tumor kleiner worden gedurende de kuur. Tijdens de 6" cyclus van de 9 voelde ze alleen nog een hard stukje van een paar mm. Hetzelfde voelde ze na de 9" en laatste cyclus. Ze heeft vorige week een MRI gehad. Uit die MRI bleek geen bewijs meer van aanwezigheid van de tumor. Dat zegt natuurlijk nog niet helemaal alles. Donderdag a.s is de operatie en dan weten we het zeker. Maar iets hards of nog iets kleine voelen zegt op zich dus niets. Kan inderdaad littekenweefsel zijn maar ook nog een stukje (dode) tumor.

Offline
Berichten: 518

Hoi Jill, 

Wat zou je het graag zeker willen weten vantevoren hè. Bij mij werd de tumor weer goed voelbaar tijdens Taxol en al bij de MRI voor de operatie gaven mijn artsen aan dat de tumor helaas weer was gaan groeien. Maar ook toen werd er gezegd dat we het pas echt zouden weten na de operatie. Ze kunnen dan pas het weefsel onderzoeken en erachter komen of wat er zit daadwerkelijk nog kanker is of dat je lichaam het eigenlijk al aan het opruimen is. Dat het kleiner is geworden, is op zichzelf al super. En je hebt nog een serie flinke kuren te gaan. 

Sterkte en zet 'm op!