Onzekerheid & bang

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Goud
Offline
Berichten: 2
Onzekerheid & bang

Hoi allemaal! 

Ik ben nu 2 dagen een beetje op dit forum aan het rondlezen en heb even getwijfeld of ik hier ook wat op wilde zetten, maar heb toch besloten dit te doen. Ik weet dat vele van jullie hele heftige dingen hebben meegemaakt en ik weet nog niet eens wat mijn verhaal precies zou zijn, maar wil graag wat van me afschrijven.

Ik ben een vrouw van 30 jaar en ben zo'n 1,5 a 2 jaar geleden naar de huisarts geweest voor een knobbeltje in mijn borst. De huisarts vond het niet verdacht en gaf aan dat omdat ik in mijn menstruatie zat ik het moest aankijken en als het veranderde dat ik maar terug moest komen. Ik gerustgesteld naar huis en heb hier verder niet meer bij stil gestaan. 

Vorige week voelde ik plots weer die knobbel en had pijnlijke borsten en ben toch maar weer naar de huisarts terug gegaan. De huisarts voelde idd een knobbeltje/verdikking, maar vond het niet verdacht verder. Maar omdat ik het toch allemaal wilde uitsluiten ben ik doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een mammografie. 

Gister in het ziekenhuis de mammografie gehad, hierna nog een echo.. waardoor ik al heel onzeker werd of het wel goed zit allemaal. De arts vertelde dat er een zichtbaar knobbeltje zit en vermoed dat het een goedaardig fibroadenoom is. Voor de zekerheid om 100% zeker te zijn is er een punctie gedaan waar ik volgende week donderdag de uitslag van krijg. 

In eerste instantie was ik best gerustgesteld omdat hij sprak dat hij er bijna zeker van is dat het goedaardig is, maar ben nu zo ontzetteng bang dat dit toch niet het geval is. En wat me dan vooral beangstigd is het feit dat ik zolang geleden al voor de 1e x met een knobbeltje bij de huisarts zat en er toen niet verder naar gekeken is. Zou een arts goed zitten met zijn vermoedens.. of is de kans toch groot dat het wel kwaadaardig is? 

Offline
Berichten: 296

Dag Goud, het is volkomen begrijpelijk dat je bang en onzeker bent, en het is helemaal prima om dat hier even van je af te kunnen schrijven. Het wachten op een uitslag is spannend en duurt altijd lang. Dat kennen we hier allemaal. We duimen dat het inderdaad onschuldig is. 

afbeelding van Goud
Offline
Berichten: 2

Lief dat je reageert en voor me meeduimt!  Zou eigenlijk 2 dagen eerder de uitslag krijgen, maar dan is mijn dochter jarig dus heb gevraagd of dit op een andere dag kon. Dus nog even ietsje langer in spanning.. 

Offline
Berichten: 196

Ik duim ook mee voor een goede uitslag. Onzekerheid vreet aan je, logisch dat je bang bent.

Offline
Berichten: 518

Heb je inmiddels al uitslag? Heel begrijpelijk dat het je niet lekker zit, hoop dat het meevalt. We zijn er ook voor mensen die in onzekerheid zitten, dat hebben we allemaal meegemaakt. We duimen mee!