Onzekerheid na dagje mammapoli

11 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Nonini
Offline
Berichten: 3
Onzekerheid na dagje mammapoli

Hoi allemaal,

Vorig weekend ontdekte ik een knobbel aan de buitenkant van mijn rechterborst. Hier ben ik afgelopen dinsdag mee naar de huisarts geweest en omdat zij het niet helemaal met zekerheid kon zeggen dat dit een onschuldige knobbel was werd ik doorgestuurd naar de mammapoli.

Hier ben ik vandaag geweest en kreeg veel tegenstrijdigheden te horen waardoor ik nu nogal onzeker ben. Iemand hier ervaring mee

Tijdens het eerste gesprek werd me verteld dat na het voelen het een cyste was van 2cm bij 2cm. Dit gaf me een heel gerust gevoel waardoor ik de rest van de onderzoeken wel even door zou komen. Tijdens de mammografie grapte ik nog dat als ze zo door bleven duwen de cyste vanzelf leeg zou springen. Na de mammo kreeg ik een echo en daar begon de onzekerheid. De radioloog maakte me al snel duidelijk dat dit geen cyste was maar een zo goed als zekere goedaardige knobbel met een wollig weefsel en hij gaf mij de keuze om af te wachten en later nogmaals te laten checken of om voor de zekerheid een biopt te laten nemen. Voor mij was deze keuze simpel en wilde ik meteen een biopt laten doen. De radioloog moest nog wel even met zijn baas overleggen. Na het overleg kwam hij terug dat zijn supervisor de plek toch te verdacht vond en dat ik geen keuze meer had en dat er een biopt plaats moest vinden vandaag. Uiteindelijk hebben ze uit 2 plekken biopten genomen en daarna moest ik terug naar de verpleegkundige. Deze bleef herhalen dat er nog niks zeker was en dat het nog heel goed iets goedaardigs kan zijn. Volgende week woensdag krijg ik de uitslag.

Hebben er meer mensen ervaring met zoveel tegenstrijdigheden tijdens de onderzoeken. Alvast bedankt voor een eventueel antwoord.

Offline
Berichten: 139

Welkom op het forum en ik hoop dat je volgende week goed nieuws krijgt. Sterkte met afwachten!

afbeelding van Nonini
Offline
Berichten: 3

Dank je wel Janneke! 

Offline
Berichten: 922

Hoi Nonini,

Bij mij is direct gezegd dat het geen cyste was. Wel dat het zowel goedaardig als kwaadaardig kon zijn. Ik zou 2 uur later een punctie krijgen, maar toen werd al wel direct gezegd dat als ik alleen was ik beter iemand kon bellen. Dus heb ik mijn man gebeld. Dus ik kreeg juist het idee dat zij al uitgingen van kwaadaardig.

Bij jou klinkt het wel alsof ze van goedaardig uitgaan, maar zeker weten wat de uitslag is dat kun je niet. Dat kunnen zij ook niet, anders is zo'n punctie niet nodig. Die week wachten is echt heel heftig. Veel sterkte. Ik ga voor je duimen.

(En welkom op het forum)

Offline
Berichten: 518

Heel veel succes met wachten. Ik hoop dat we je gewoon mogen uitzwaaien. 

Mijn ervaring was wel iets anders. Ze hebben op geen enkel moment gezegd dat het heel goed goedaardig kon zijn. De radioloog was ook erg stil en ernstig tijdens het onderzoek. Dus ik voelde al nattigheid. Het is wel erg fijn dat ze het zekere voor het onzekere nemen en het goed uitzoeken. Ik hoop van harte dat de uitslag meevalt straks. 

afbeelding van Nonini
Offline
Berichten: 3

Hallo allemaal,

 

Bedankt voor jullie reacties. Helaas blijf ik nog even mag ik niet uitgezwaaid worden. Gisteren te horen gekregen dat ik een triple negatieve tumor van 2.8 cm in mijn rechterborst heb. Positieve is dat ze op de foto's en echo geen uitzaaiingen naar de lymfeklieren konden ontdekken.

Dinsdag terug naar het ziekenhuis om het behandelplan te horen.

 

Offline
Berichten: 344

Jemig Nonini, wat een rotnieuws! Wel fijn dat de lymfeklieren schoon lijken.  Wat een spannende tijd! En dan weer dat wachten. Vreselijk! Veel succes met je behandelplan!

Groetjes Mora

Offline
Berichten: 452

Sh** Nonini, dat is slecht nieuws. Och wat is dat toch een roerige tijd rondom de diagnose, heftig! Hug, sterkte. Leef met je mee.

Offline
Berichten: 922

Oh nee, wat rot! Waarom moet je zo lang wachten op je behandelplan? Ik kreeg dat toen direct te horen. Ik vond dat heel fijn want je krijgt direct na het slechte nieuws wel het gevoel 'okee, maar er kan wat aan gedaan worden'. Zodra ik een behandelplan had werd ik rustiger dan daarvoor toen alles nog mogelijk was, ook het ergste van het ergste.

Ik had trouwens ook triple negatief en geen uitzaaiingen in de lymfeklieren. Dus als je vragen hebt, laat maar weten. Ik dacht ook dezelfde grootte of was het net onder de 2 cm? Hoe dan ook was het behandelplan bij mij borstbesparende operatie en bestraling. Uit de operatie zou blijken of ik chemo moest. En dat bleek bij mij wel zo te zijn ivm hoe snel de tumor groeide. Maar dus niet bij iedereen.

Offline
Berichten: 139

Wat een rotnieuws Nonini. Heel veel sterkte gewenst.

Offline
Berichten: 518

Wat een naar nieuws Nonini. Ik heb ook triple negatieve borstkanker en loop een paar maanden op je voor, helaas wel positieve klieren. Hoop voor jou dan ook dat het echt bij die tumor blijft. Ik heb erg veel gehad aan de uitgebreide informatie op dit forum. Er is ook een facebookgroep voor triple negatieve borstkanker lotgenoten. Heel veel sterkte in deze roerige tijd.