Opnieuw tumor in gereconstrueerde borst?

29 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14
Opnieuw tumor in gereconstrueerde borst?

Dag allemaal,

Ik barst bijna uit elkaar van de spanning en de stress vandaar mijn post.
Even mijn voorgeschiedenis in 2009 is er bij mij borstkanker geconstateerd. Heb toen borstamputatie gehad, okselkliertoilet, chemo, bestraling, immunotherapie en hormoontherapie.

Daarna borstreconstructie met rugspier.

Nu kreeg ik in de kerstvakantie pijn in mijn borst. Het voelt allemaal erg hobbelig en bobbelig dus ja, geen idee wat het was. Huisarts denkt aan littekenweefsel en heeft me doorgestuurd voor een echo. Op de echo was wel iets te zien, maar niet wat het was. Mijn internist heeft gisteren gevoeld en zegt dat er 2 knobbels zitten. Van de ene denkt ze dat het littekenweefsel is en van de andere weet ze het niet zeker. Het zit tussen mijn ribben. Nu gaan ze een PET scan maken.
Kan het echt zo zijn dat na 5,5 jaar er ineens weer een tumor groeit? Hoeveel pech kun je hebben? Ik ben ZO zenuwachtig. Dit wachten op nieuws is zo vreselijk, het is een grote deja-vu.

Heeft iemand opbeurende woorden/Ervaringen die positief uitvielen?

Offline
Berichten: 306

Hallo Catrien, ik heb hier geen ervaring mee maar herken natuurlijk wel die slopende spanning. Ik wil je heel veel succes wensen met het wachten. Ik hoop zo dat het 'gewoon' littekenweefsel' is en je deze stress snel achter je mag laten.

Offline
Berichten: 1108

Oh Catrien wat vreselijk die onzekerheid weer. Heel veel sterkte met wachten! Heb je toevallig lipofilling gehad? Dat geeft vaker onschuldige verhardingen die helaas moeilijk te beoordelen zijn op scans.

Offline
Berichten: 4231

Catrien, het kan van alles zijn. Pff logisch die spanning, hopelijk kan je snel terecht?

afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb inderdaad 2 keer lipofilling gehad. Maar dat is ook al weer 2 jaar terug.. Ik hoop morgen te horen wanneer de pet scan plaatsvind

afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14

Donderdag pas een pet scan en dan gaat er weer een weekend overheen voor de uitslag. Bah. Niet te doen dit...

Offline
Berichten: 873

Vervelend he, die onzekerheid. Ik hoop dat je wat afleiding kunt vinden!

Offline
Berichten: 1108

Oh dat duurt nog eventjes. Veel sterkte met wachten en ik duim voor een goede uitslag.

Offline
Berichten: 168

Sterkte en ik duim natuurlijk mee.

Offline
Berichten: 526

Catrien, ik duim voor een goede uitslag!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ook namens mij Catrien, sterkte, ik hoop dat het onschuldig is. Wachten duurt op deze manier onmenselijk lang.

afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14

Vandaag was de uitslag van de scan: er zijn 2 plekjes te zien die activiteit vertonen. 1 plekje in mijn gereconstrueerde borst, 0,9 cm klein. Het kan nog steeds ontstoken littekenweefsel of bindweefsel zijn, maar ook iets anders...
Verder was er een cyste te zien in mijn nier. Beide plekken gaan ze nader bekijken. Dus ik krijg deze week puncties. En dan mag ik weer een week wachten tot volgende week vrijdag, tot ik de uitslag krijg. Het blijft dus nog even onzeker. Toch ben ik al heel blij dat er geen ergere dingen aan het licht zijn gekomen: geen uitzaaiingen in botten of lever etc. Dat lucht me al enigszins op. Ook het bloedonderzoek is goed. Nu nog hopen dat deze 2 plekjes onschuldig zijn...

Offline
Berichten: 1108

Ik duim voor je Catrien!

Offline
Berichten: 168

Catrien, mijn duimen draaien overuren voor je, liefs xxx

afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14

Update::

vanmorgen werd duidelijk dat er nog steeds niets duidelijk is. De punctie van mijn borst moet opnieuw gedaan worden, omdat ze ernaast geprikt hebben. Volgende week doen ze het op een andere manier, met maar liefst 2 artsen.

De echo van mijn nier liet zien dat het geen 'gewone' cyste is. Hetgeen er zit heeft een grillige vorm. Wat het is weten ze nog niet, het weefsel moet nog langer op kweek. Wat ze getest hebben in eerste instantie is of het weefsel kenmerken van borstkanker vertoond en dat is niet het geval. Het betreft hier dus geen uitzaaiing (wat erg positief is). Het kan dus zijn dat er bij toeval een andere kankersoort nu gevonden is, maar het kan ook nog steeds met een sisser aflopen.

Wordt dus weer vervolgd...

Offline
Berichten: 539

Het blijft dus spannend. Jakkes, hou je de onzekerheid nog een beetje vol?
Ik zie dat je ook uit Friesland komt, ben je ook bij het MCL onder behandeling?

Heel veel sterkte, ik ga voor je duimen!

afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14

Het vergt enorm veel energie. Pffff. Het zou het jaar worden van trouwen, stoppen met tamoxifen en wellicht een kindje krijgen. Maar het jaar begint niet bepaald rooskleurig. Ik ben inderdaad onder behandeling in het mcl. Jij dus ook?

Offline
Berichten: 539

Jeetje! Dat kun je allemaal uitstellen, dat is flink ***! :( Ik stuur je even een persoonlijk berichtje, want volgens mij mag je hier op het forum geen artsen bespreken.

Maar je hebt dus een recidief in je gereconstrueerde borst, of een nieuwe primaire tumor. Hoe kan dat eigenlijk? Je hebt een amputatie gehad en een reconstructie met je rugspier. Dus borstweefsel had je niet meer. Is het dan terug gekomen in het dunne stukje borstweefsel wat nog aan je huid zat? Is er niet een groot stuk huid mee weg gehaald tijdens de amputatie? Of zit het aan de rand van je borst? Ik kan me er niet zo goed een voorstelling van maken.

Het hele circus gehad, vijf jaar geleden. Ik zie dat we beide in 2009 de diagnose gekregen hebben. En dan nu weer opnieuw in de ellende. Bah! Misschien hebben we elkaar wel eens gezien, we zijn in hetzelfde ziekenhuis onder behandeling. Kreeg je in oktober 2009 de diagnose, rond je aanmeldingsdatum hier? Ik begin november 2009. Wellicht hebben we eens tegelijk op de mammapoli gezeten of bij de chemo. Het kan maar zo.

Sterkte met alles!

afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14

Hoi Anneke,

ja dat vind ik dus ook zo vreemd. Maar het hoeft dus nog niet een recidief te zijn. Of uberhaupt een tumor te zijn. Mijn tumor was her2neu positief, dus dan was het vast eerder terug geweest. Misschien dat er nog iets op mijn borstbeen heeft gezeten en dat dat nu actief wordt? Maar de pijn in mijn borst komt en gaat, dus heb zelf het idee dat het bindweefsel of littekenweefsel is dat ontstoken is. Dat hoop ik in ieder geval met heel mijn hart.

afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14

Het hoge woord is er uit: er zit een kwaadaardige tumor in mijn nier. Deze moet er zo rap mogelijk uit. Wat er met mijn borst aan de hand is, is nog steeds niet duidelijk en wordt nog verder onderzocht. Maar sowieso dus onder het mes. Ontzettend klote. Hoe is het toch mogelijk dat je 2 keer totaal verschillende kankers krijgt die niet eens in onze familie voorkomen. Ben erg boos, verdrietig en teleurgesteld.

Offline
Berichten: 539

Bah bah bah! :( Ik had zo voor je gehoopt dat je goed nieuws zou krijgen, ook al werd die kans steeds kleiner naar mate de tijd vorderde. Hoe is het inderdaad mogelijk? Zo jong, geen kanker in je familie en dan toch twee verschillende soorten krijgen. Zo oneerlijk! Het is nu zeker dat het om nierkanker gaat en dat het geen uitzaaiing van de borstkanker is? Ik ga heel hard duimen dat het bij een operatie blijft en dat je borst goed is. Heel veel sterkte met alles wat er gaat komen, denk aan je! En ik blijf je natuurlijk volgen via FB.

Offline
Berichten: 168

Tjee Catrien.

Hier zat je dus echt niet op te wachten. Hopelijk hoef je niet te lang te wachten op de operatie.
Heel veel sterkte!

Offline
Berichten: 4268

Oh wat een slecht nieuws. Heel veel sterkte met alles wat er nu op je af komt.

Offline
Berichten: 542

O, Catrien, wat erg... Ik had je gegund dat het met een sisser zou aflopen. En intussen weet je nog steeds niet wat er in je borst aan de hand is. Laten we hopen dat dan dan in ieder geval goed nieuws gaat zijn. Ik duim voor je. Sterkte met deze nieuwe rollercoaster.

afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14

Dank jullie wel!

afbeelding van Catrien
Offline
Berichten: 14

Gisteren is er een ct scan gemaakt van mijn borst. De radioloog heeft meegekeken en geconcludeerd dat hij wel degelijk goed geprikt heeft. De biopsie is dus geslaagd en daar is niets uit gekomen. Dat is een hele opluchting. Wel willen ze het plekje in de gaten houden, dus over 2 maanden terug voor controle en een mri scan. Kan ik me nu eerst focussen op die nierkanker. Gelukkig niet zo;n heftig pakket als 5 jaar geleden. Pfffff.

Offline
Berichten: 168

Fijn dat er niks ernstigs in je borst zit. Succes en sterkte met de niertumor operatie.

Offline
Berichten: 127

Heel veel sterkte!!

Offline
Berichten: 539

Fijn dat je borst goed lijkt, daar gaan we dan maar van uit! Gelukkig "maar" één ding waar je je op hoeft te richten. Hopelijk kan de operatie snel ingepland worden. En dan daarna geen aanvullende behandelingen, toch? Sterkte & hou je taai!