Paracetamol voor mammografie

8 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 922
Paracetamol voor mammografie

Ik heb dinsdag mijn jaarlijkse mammografie weer gehad. En dat is bij mij toch best pijnlijk. Komt volgens mij ook door littekenweefsel. En daarbij zat mijn tumor al richting mijn oksel dus dat stukje krijgen ze er niet makkelijk op. Na had ik de ingeving om een paracetamol te slikken van te voren. Was al laat, deed het pas op weg naar de auto, kwart voor 2 en was half 3 aan de beurt. En was inderdaad iets minder pijnlijk.... of zou ik geluk hebben gehad met een kundige verpleegster (heb soms ook het idee dat daar verschil in zit).

Het is zo'n simpele oplossing dat ik me afvraag waarom dat niet standaard geadviseerd wordt?

Slikken jullie wel eens een paracetamol voor de mammografie of is het bij jullie niet zo pijnlijk?

Offline
Berichten: 251

Ja doe ik ook. Doet alsnog wel behoorlijk pijn (en dan vooral in mijn NIET geopereerde borst!) maar alle beetjes helpen.

 

 

Offline
Berichten: 251

Mja... afgelopen dinsdag mijn jaarlijkse afspraak met het wafelijzer. Ondanks de paracetamol deed het onwaarschijnlijk veel pijn....

Offline
Berichten: 922

:(  - Heb jij ook het idee dat het de ene keer meer is dan de andere?

p.s. moest wel lachen om het woord wafelijzer. Ik noem het altijd door de mangel gehaald worden. 

Offline
Berichten: 251

Wat bij mij opvallend is, is dat mijn geopereerde borst minder pijn doet dan mijn "goede" borst.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Ik weet nog dat ik met een fikse knobbel in mijn borst (6 cm doorsnee bleek achteraf) onder het apparaat moest en die borst hardhandig geplet werd. Toen de bovenste plaat naar beneden kwam zei ik: als ik echt een tumor heb, dan wordt ie nou door mijn hele lichaam heen geperst.

 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Dat vind ik nog niet zo'n gekke gedachte Dopey. Zo was ik ook bang na de bioptie dat door het lekprikken de cellen mijn lijf in gingen. En ik moest 3 weken wachten voor de operatie. Ik kreeg daar eigenlijk geen duidelijk tevreden stellende reactie op van de chirurg.

Offline
Berichten: 344

Misschien wel wat off topic, sorry daarvoor.

 

Stoere Leeuw, misschien dat ik je daar een antwoord op kan geven. Ik heb namelijk precies dezelfde zorgen over het biopt geuit.

De chirurg heeft het voor me uitgetekend en uitgelegd. De naald welke ze gebruiken is hol, zodat daar het weefsel in zit bij het 'schieten'. Vervolgens schuift er een buisje overheen zodat het weefsel (en decrest van de borst) is beschermd. Hij vertelde dat technisch gezien het mogelijk is dat er weefsel vanuit de bioptnaald losraakt, maar dat de kans daarop zo klein is. 

Hopelijk ben je wat gerustgesteld. Voor mij was het iets waar ik me heel druk over maakte en bij dat gesprek is dat grotendeels weg. Aan iedere procedure kleeft een risico, helaas.