pijn na dikke naald biopt

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van sunshinepas1982
Offline
Berichten: 2
pijn na dikke naald biopt

hoi allemaal

ik had een vraagje. al tijden last van een hard knobbeltje. In april echo van gehad en advies was na 6 maanden terug. Uiteindelijk zelf gekozen voor biopt, omdat t er al lang zat, en erg hard was.

Was een dikke naald biopt (op 6 april). Procedure echt prima, geen pijn gehad. Alleen daarna nog echt wel 2 weken last gehad.

Nu ben ik eind april wat gaan voelen of t nog gezwollen was en hoe t voelde. voelde wel wat harde dingen maar achteraf gezien zat dat er altijd al. ben er veel te veel aan gaan voelen een week lang en daardoor is t weer enorm pijn gaan doen. Sinds afgelopen zaterdag weer gestopt met eraan zitten, maar de pijn is nog niet weg.

de verpleegster van het ziekenhuis gaf aan t 2 weken rust te geven. Maar wat ik me afvraag is; kan t zijn dat 3 weken na t biopt de borst nog gevoelig of gekneusd was. en dat ik dat dan erger heb gemaakt door er veel aan te gaan zitten? ik dacht namelijk dat een biopt niet echt invasief is. maar kan t na 3 weken intern nog niet genezen zijn? Weet iemand dat?

ALvast bedankt voor de reacties, stel t zeer op prijs!! :)

Offline
Berichten: 540

Je kunt zeker wel langere tijd last hebben van de plek waar het biopt is genomen. De naald wordt er met brute kracht in geschoten. Hier wel eens wekenlang bont en blauw geweest. Als je er vervolgens ook nog op gaat duwen, drukken en er constant aan voelt, dan komt dat de genezing natuurlijk niet ten goede. Ik zou het inderdaad twee weken rust geven. Heb je een goede uitslag gehad?

afbeelding van sunshinepas1982
Offline
Berichten: 2

Hoi Anneke

Bedankt voor de reactie! Ja gelukkig goed. Fibrose. Dus goedaardig. Voel me bijna schuldig dat ik hier iets plaats met een goede uitslag maar ik denk dat hier de meeste ervaring zit. Vandaar hier de vraag. Ja t herstel was ok totdat ik erop ging duwen. Dus beetje jammer dat ik dat heb gedaan. Ik ga er voorlopig niet meer aan zitten.

Offline
Berichten: 6

Goedemiddag,

vrijdag middag en borst bioptie gehad. . huisarts vermoedde en cyste dus redelijk relaxed naar het ziekenhuis onder het mom van,  definitieve bevestiging cyste mammografie en echo.  Echter tijdens echo duidelijk dat het geen cyste was,  dokter wilde gelijk bioptie doen.  Nu ben ik op vakantie in Schotland en heb er best last van. .,Ook heb ik het gevoel dat de bult groter is,..moet ik mij zorgen maken? 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Pijn na biopt is normaal. Dat zakt in de loop der dagen weer af. Of je je zorgen moet maken, daar is helaas geen zinnig antwoord op te geven. Ik help je hopen dat het loos alarm was! En dat we je weer uit kunnen zwaaien.

Offline
Berichten: 6

stoere leeuw. .hartelijk dank voor je snelle antwoord. .

 

afbeelding van Dahyaska
Offline
Berichten: 8

In oktober een biopsie gehad en echt vrijwel geen last gehad.

Beetje beurs gevoel 2 of 3 dagen,en maar een kleine bloeduitstorting..viel mij ontzettend mee.