Plek/knobbel borst

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Saar86
Offline
Berichten: 1
Plek/knobbel borst

 

ik ben Saar , 31 jaar, moeder van een lief meisje van 4 en heb een belastte familianamnese zoals ze dat noemen . Binnen mijn familie heeft de kanker vaak toegeslagen. Zo zijn er twee oma's overleden ten gevolgd van borstkanker en hebben twee tantes eierstokkanker gehad en mijn moeder baarmoederkanker. Ik ben me er dus bewust van dat veranderingen in en op de borst niet genegeerd zouden moeten worden. Nu heb ik zelf twee weken geleden een verkleurde plek op mijn borst ontdekt die als je er op drukt voelt als bobbel/schijfje en is niet pijnlijk of warm of rood. De verkleuring is niet echt wat ik gewend ben.  De plek is de afgelopen twee welen precies hetzelfde gebleven ( lijkt iets groter) en ik kan eigenlijk nergens plaatjes of informatie vinden waar deze plek bij zou passen. Alle goedaardige gezwellen lijken niet overeen te komen ( vaak juist pijnlijk of als lossen bobbel te voelen etc) nu vroeg ik me af of hier mensen zijn die dit herkennen of er meer van weten. Momenteel ben ik op vakantie. Ik heb de huisarts foto's gemaild en zij stuurde terug mij direct te willen onderzoeken bij terugkomst en eventueel door te sturen naar chirurgisch spreekuur ?! Iemand hier ervaring met verkleuring in combinatie met een knobbeltje dat pijnloos is ??? Bedankt alvast

 

 

 

 

 

Offline
Berichten: 4236

Saar, er valt zo niets over te zeggen. Hopelijk is het iets onschuldigs. Maar het is verstandig om te laten onderzoeken.

Gezien er een combinatie van borst- en eierstokkanker voorkomt in de familie vraag ik me af of er genetisch onderzoek is gedaan om vast te stellen of er sprake is van een brca mutatie? Een van je tantes zou dan de logische persoon zijn om eerst te testen, maar mochten zij het niet willen weten, dan kun jij mogelijk ook zelf dat onderzoek laten doen.​

Offline
Berichten: 452

Hoi Saar,

Welkom hier. Naar dat je hiermee geconfronteerd wordt, op vakantie nog wel. Met verkleuring heb ik geen ervaring, dus ik kan wat dat betreft niets met je delen. Goed dat je de huisarts hebt ingeschakeld. Ik hoop dat je uiteindelijk goed nieuws krijgt. En dat je vakantie niet al te zeer bedorven wordt. Ben je ver en lang weg? Sterkte Saar.

afbeelding van Babsje
Offline
Berichten: 10

Hoi Saar, weet niet of je er wat aan hebt maar ik had een blauw plekje op mijn borst zitten  en voelde daardoor er ook een verdikking zat en daaronder een knobbeltje , dit was verder niet pijnlijk maar omdat ik me niet kon herrineren dat ik me gestoten had vond ik dat raar.... bij mij bleek dat het een tumor was helaas ,maar ik wil je nu niet onrustig maken hierdoor want het zegt natuurlijk  niks over jou situatie omdat ze tegen mij zeiden dat  een verkleuring niet samenhangt met dat. Dus waardoor dat uiteindelijk is ontstaan weet ik niet maar nu denk ik dat ik "blij"mag zijn dat het er zat anders was het  mij misschien later pas opgevallen in het borst. Ik hoop voor je dat het iets onschuldig is bij jou maar zou het zeker laten onderzoeken . Wens je veel succes en dat het allemaal mee valt! 

Offline
Berichten: 526

Hoi Saar, welkom bij de Amazones. Zelf heb ik geen ervaring met verkleuring maar ik denk, zeker met zo'n belaste familie anamnese dat het heel goed is dat je aan de bel hebt getrokken. Zal lastig zijn om dit uit je hoofd te zetten, lijkt me, ook op vakantie. In elk geval goed te weten dat jouw huisarts je zo serieus neemt. Blijf je nog lang op vakantie? Heel veel sterkte, hoop heel erg dat het niks is!!!

 

Offline
Berichten: 63

Hallo Saar, Ik ben benieuwd wat het onderzoek heeft uitgewezen. Weet je al meer?