Rugpijn

13 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 61
Rugpijn

Hallo allemaal,

ook al lijkt het dat ik geluk gehad heb lees ( en af en toe schrijf ) ik nog wel mee hier.

ik heb borstbesparende operatie gehad en 21 bestralingen. Poortwachtersklier was goed en geen ingroei in bloedvat. 

Maar nu heb ik dus (al vaker gehad) vreselijke pijn in mijn rug. Lopen en een soort hardlopen lukt wel maar zitten en s’nachts omdraaien dus niet. Als ik gewoon lig gaat het wel maar bij de draaien krijg ik iedere keer een zeer pijnlijke verkramping.

ik ben al naar huisarts geweest en zij zegt dat ze niet gelijk in de stress is. Dadelijk voor de 3e keer fysio. Afgelopen dagen naproxen en paracetamol geslikt.

nu lees ik dus dat bij uitzaaiingen de rugpijn s nachts het ergst is. Is dat gelijk als je gaat liggen  of alleen bij bewegen ? Omdat poortwachter en bloedvat goed waren lijkt het me onwaarschijnlijk dat het een uitzaaiing is maar angst is er natuurlijk wel.

Niet leuk om te vragen aan mensen met ‘ ervaring ‘ hiermee maar ik hoop toch advies te krijgen ...

Dankjulliewel !

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess
Offline
Berichten: 345

Hoi Isalan, 

Qua behandeling en prognose zit ik wel in jouw buurt. Borstbesparend en 21 bestralingen. Ik heb nog hormoontherapie. 

Ook ik had rugpijn en liep en loop bij de fysio. Mijn rugpijn bleek een hernia te zijn. Via m'n huisarts ben ik doorverwezen naar de neuroloog. Toen een mri en de uitslag. Ik kon ook niet zitten en mijn been niet recht krijgen bij het liggen.

Mijn tip aan jou is naar je huisarts gaan voor een doorverwijzing. Al is het maar om die angst uit je hoofd te krijgen! 

Offline
Berichten: 61

Thnx !

net naar de fysio geweest en nieuwe oefeningen gekregen.

vanmiddag toch maar even langs huisarts, zou ik doen na twee weken.

voor het bevolkings onderzoek had ik de rugpijn vervelend gevonden maar nu zit er toch altijd iets in je achterhoofd...

Offline
Berichten: 21

Hoi Isalan,

Ook ik had vooral 's nachts last van pijn (in mijn rug, bekken en borstbeen). Ik ben ongeveer zes jaar lang steeds naar de fysiotherapeut gestuurd en heb pijnstillers gekregen. De alarmbellen, die bij mij rinkelden omdat ik in 2003 voor het eerst borstkanker kreeg met uitzaaiingen in de lymfen, hoorde de huisarts niet. Bij mij bleek de pijn door uitzaaiingen in de botten te komen. Of het nou uitzaaiingen in de botten zijn of niet, mijn advies: screening. Foto's, scan.....beter een onderzoek te veel dan een onderzoek te weinig. 

Succes en sterkte! 

Offline
Berichten: 61

Andrea, ik heb je verhaal gelezen maar wat heftig ! Sterkte !

Gelukkig heeft mijn huisarts wel een doorverwijzing gegeven voor een foto. Ze verwacht niet dat er iets is maar volgens mij doet   ze dit door mijn achtergrond.

Nu maar afwachten.

 

Offline
Berichten: 4287

Fijn dat er actie komt. Deze onzekerheid wil je toch ook niet.

Offline
Berichten: 21

Fijn dat ze je doorgestuurd heeft voor een foto!

Offline
Berichten: 61

Vanmiddag gebeld door de huisarts voor de uitslag, geen gekke dingen gezien. Alleen versleten tussen wervels waar je zeker pijn van kunt hebben. Ik heb daar vertrouwen in maar vraag me wel af waarom de één er wel last van heeft en de ander niet. Iedereen heeft toch slijtage...

Als ik over twee weken nog pijn heb gaat ze me toch doorverwijzen om te vragen of ik een botscan kan krijgen.

Ben wel enigszins gerustgesteld maar vind het wel prettig dat de huisarts me serieus neemt. 

Offline
Berichten: 540

Sommige mensen hebben meer slijtage dan een ander en dat kan zeker klachten opleveren. Door bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap is mijn bekken scheef blijven staan. Daardoor zit er een draaiing in mijn rug en is mijn ene been als het ware langer geworden dan de andere. Ten gevolge daarvan treedt er bij mij meer slijtage op dan bij een ander. Ik heb het al jaren in een ruggen-en lendewervel en dat zal alleen maar erger worden naar mate ik ouder word. Zo kan er bij jou ook iets aan de hand zijn, waardoor de slijtage nu een rol gaat spelen.

Een botscan kan, maar daarop kun je ook niet heel duidelijk het verschil zien tussen slijtage en een uitzaaiing. De slijtage-plekken lichtten bij mij op tijdens de botscan. Om definitief uitsluitsel te krijgen moest ik aanvullend in de MRI. De botscan geeft alleen aan dat er iets aan de hand is op die plek, maar dat kan slijtage zijn, een ontsteking, een oude breuk of een uitzaaiing. Vervolgens is er een ander soort scan nodig om die plek beter te bekijken.

Offline
Berichten: 61

Dankje Anneke, voor je duidelijke berichtje. Ik zal, mocht het nodig zijn, zeker aan de arts vragen of een botscan dan wel het juiste onderzoek is.

Offline
Berichten: 4287

en wellicht is hardlopen echt geen goede bezigheid nu. Rugpijn en hardlopen zijn vaak geen gelukkige combinatie. Heb je het daar met je fysio over gehad?

Offline
Berichten: 61

Morgen ga ik naar de fysio en ga ik het vragen. Ik loop niet echt heel hard hoor. Ik wandel ook meer.