Steken/pijnscheuten in borst

36 berichten / 0 nieuw
afbeelding van ichtus1980
Offline
Berichten: 4
Steken/pijnscheuten in borst

Hallo allemaal,

Ik ben 33, getrouwd en moeder van 4 pracht kinderen.

Sinds een dag of vijf heb ik hevige steken in mijn linker borst.

Ik ben bekend met borstontsteking, spruw, toeschiet reflex, borstvoeding stuwing en maandelijkse ongemakken door mijn cyclus maar dit is nieuw en echt pijnlijk.

Verder kan ik zover ik kan beoordelen geen knobbeltje voelen, Is mijn borst niet rood en zie ik ook geen bijzonderheid aan mijn tepel.

Nu zeggen artsen. . Kanker doet geen pijn, maar ik lees toch dat dit niet altijd op gaat. Statistieken zijn mooi maar wanneer het om individuele levens gaat verliest een statistiek al snel zijn waarde.

De eerste stap is naar de huisarts, maar voor ik dat doe wel ik graag wat informatie voor ik me laat afschepen met statistisch artsen geneuzel.

Mijn vraag is dus of jullie dit herkennen. Waar moet ik op letten etc.
Kunnen deze steken en voorbode zijn?

Ik hoor het graag van jullie.
Inmiddels wordt de pijn steeds erger en is het constant aanwezig. .

Groetjes
Desiree

Offline
Berichten: 56

Ik kan alleen vanuit mijn eigen ervaring spreken, ik had een tumor van 2,4 cm, en daar had ik absoluut geen pijn door. Ook als ik erop duwde voelde ik niets.
Bij pijn in een borst denk ik dan ook eerder aan een soort ontsteking.

Hopelijk kan je huisarts je gerust stellen, in elk geval veel geluk!

afbeelding van ichtus1980
Offline
Berichten: 4

Dank je wel. . Ik voel ik geen knobbel hoor. En mijn borst op zich doet geen pijn. Ik kan er in knijpen wat ik wil. Dan voelt het niet pijnlijk.

Offline
Berichten: 617

Hoi ichtus, het beste is toch om naar de huisarts te gaan en als je het niet vertrouwd aandringen op verder onderzoek. Bij mij deed mijn borst wel pijn met pijnscheuten en het was dus wel borstkanker. Dat borstkanker per definitie geen pijn doet is idd helaas een fabeltje.
Heel veel sterkte...

afbeelding van ichtus1980
Offline
Berichten: 4

Hmmm. Het kan dus wel. Ik kan het ook moeilijk omschrijven. Alsof er van binnenuit met een priem wordt gestoken. Al weet ik natuurlijk niet hoe dat voelt. . Ik word er echt niet goed van.

Offline
Berichten: 232

Pijn hoort zowiezo natuurlijk niet, dus er moet gronding uitgezocht worden wat het is. Laat je niet afschepen. Hou wel in gedachten dat pijn in je borst vele oorzaken kan hebben en dat de kans dat het iets anders is als kanker vele malen groter is dan dat het wel kanker is.

afbeelding van ichtus1980
Offline
Berichten: 4

Nee dat klopt. .. Ik kijk het nog een paar dagen aan..... Ik laat nog van me horen...
En meer reacties zijn uiteraard erg welkom. ..

afbeelding van Bold
Offline
Berichten: 26

Hoi ichtus, voor mij is het heel herkenbaar en (een heel stuk ouder en in april 2012 amputatie van rechterborst +het helepret pakket).Ik ben er al sinds aug 2012 mee bezig scheuten , pijnlijke borst ect. Gelukkig heeft mijn huisarts meteen een afspraak gemaakt in ziekenhuis Daar ging meteen de alarm bellen,kon de volgende dag terecht echo gemaakt niets te zien ,maar waarom had ik dan die scheuten en pijnlijke borst.Na overleg het geprobeert het een plekje te geven in nov 2012 weer terug naar huisarts met de zelfde klachten het was er nog steeds (soort toeschieten gevoel maar waar is de baby voor borstvoeding hmm op mijn leeftijd)er werd een mri gemaakt weer niets te zien .In jan 2013 weer een echo gemaakt en de pletmachine weer niets ,(april 2013 )verleden week weer een echo niets nada nu zet ik het echt weg in mijn gedachten met de wetenschap er wordt naar mij geluisterd .Dus hup hup naar de huisarts en laat het nakijken.

afbeelding van Bold
Offline
Berichten: 26

Vergeten te vemelden. Het gaat nu om mijn linkerborst

afbeelding van Izzy20
Offline
Berichten: 1

ichtus1980 schreef:
Hmmm. Het kan dus wel. Ik kan het ook moeilijk omschrijven. Alsof er van binnenuit met een priem wordt gestoken. Al weet ik natuurlijk niet hoe dat voelt. . Ik word er echt niet goed van.

Hoi ichtus/ Desiree,

Hoe is het nu met je borst? Naar de dokter geweest, onderzoek gehad?
Ikzelf herken heel erg wat je schrijft, pijn in de linkerborst (mijn linkerborst is groter dan mijn rechterborst), alsof er met een priem van binnenuit wordt gestoken. Een pijn die ik niet eerder heb gevoeld. Ook aan de rechterborst voel ik dit niet. Ik ben 22,5 jaar oud, vrij jong dus. Verder geen knobbeltje of iets vreemds te voelen. Bij de dokter geweest en die adviseerde me terug te komen als de pijn niet verdwijnt met een week of 2.
Ik ben erg benieuwd hoe het nu met jou is...

Offline
Berichten: 4239

Hi Izzy, ik weet niet of Ichtus hier nog gaat reageren, haar bericht is al van vorig jaar en volgens mij heeft ze hier verder niet meer gereageerd. Ik denk daarom dat het in elk geval niets ernstigs was.

Dat je arts je adviseert om een paar weken af te wachten is vanwege je cyclus. Veel onschuldige knobbels en klachten in de borst komen en verdwijnen onder invloed van je hormonen en er is dus een goede kans dat het vanzelf weggaat. Zo niet, dan kijken ze verder.

Overigens, ook op je 22e kunt je borstkanker krijgen, maar de kans is heel erg klein. Zo uit mijn hoofd zeg ik misschien een handjevol nieuwe gevallen. (Mocht je je daar zorgen over maken) Hopelijk gaan je klachten met je menstruatie weg en zo niet, laat er dan nog eens naar kijken.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Dat kanker geen pijn zou doen bleek ook bij mij een fabel. Ik heb maanden met een ontstoken tepel rongelopen en heel veel pijn gehad. Mijn huisarts scheepte me af met ab-kuren en smeerseltjes. Er hebben weet ik hoeveel artsen in mijn borst geknepen en niemand die iets kon voelen, ikzelf ook niet. mijn huisarts ging uit van maar 10% borstkanker-kans. Toch bleek er een gezwel van ruim 3 cm in te zitten en zelfs in de andere borst ook al kanker.
Het heeft maanden geduurd voor er echt actie ondernomen werd.

Mijn advies is luister naar je gevoel en laat je niet onnodig afschepen. Zekerheden voor alles.

Offline
Berichten: 3

Ik weet niet of ik hier "goed" zit maar ik loop al vanaf februari met pijn in mijn linkerborst, heb 5 maart mammo en echo gehad waarbij er 8 cystes met 3 puncties zijn leeggehaald. .vocht hoefde niet voor onderzoek weg..want volgens radioloog zijn cystes niet kwaadaardig. Maar ik bleef pijn houden..borst werd dik en rood.. naar huisarts geweest. .die dacht borstontsteking en ik kreeg antibiotica voor 1 week. .Daarna terug op controle bij de huisarts. .geen verandering. .woensdags opnieuw naar chirurg. .zij stond vreemd te kijken dat ik binnen maand terug was.. heeft gekeken en zei wachten nog 2 weken af..vandaag weer terug.. mijn borst is ondertussen cupmaat gegroeid. . Ze voelt ook bij de tepel erboven een harde massa..en nu krijg ik oproep voor mri scan om uit te sluiten of het kwaadaardig kan zijn.. ik voel me nu zo onzeker..roep al zolang heb pijn..maar kanker doet geen pijn zegt men.. maar wat is het wel.. en het voelt niet goed..

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

Een aantal maanden geleden begon ik ineens pijnscheuten te krijgen in mijn rechterborst. Heel hevig. De klachten die ik hierna begon te krijgen zijn jeuk aan mijn tepel, ook vaak "in een scheut" en dan weer weg, een branderig gevoel in mijn borst, branderige pijnscheuten onder mijn rechter oksel, jeukend gevoel aan en in mijn borst en af en toe ingetrokken tepel, die er een paar keer ook niet meer uit wou toen ik dat probeerde en meteen weer terugtrok. Ik heb verschillende onderzoeken gehad, echo, 3D echo, de uitslagen waren goed. Verder is het door drie verschillende huisartsen lichamelijk onderzocht en ben ik bij een specialist geweest, die allemaal niets verdachts zien. Ik ben 20 jaar en heb wel erg veel stress de laatste tijd. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn, of herkend iemand dit? Ik hoor het graag!

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

Een aantal maanden geleden begon ik ineens pijnscheuten te krijgen in mijn rechterborst. Heel hevig. Alsof er van binnen iets knaagt of eet, alsof er iets sluimerd. Klachten die ik hierna begon te krijgen zijn jeuk aan mijn tepel, ook vaak "in een scheut" en vaak direct na de pijnscheuten, een branderig gevoel in mijn borst, branderige pijnscheuten onder mijn rechter oksel, zwaar, raar, onberispelijk gevoel in mijn borst, jeuk aan en in mijn borst en af en toe ingetrokken tepel, die er een paar keer ook niet meer uit wou toen ik dat probeerde en meteen weer terugtrok. Ik heb verschillende onderzoeken gehad, echo, 3D echo, de uitslagen waren goed. Verder is het door drie verschillende huisartsen lichamelijk onderzocht en ben ik bij twee specialisten geweest, die allemaal niets verdachts zien. Ik ben 20 jaar en heb wel erg veel stress de laatste tijd. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn, of herkend iemand dit? Ik hoor het graag!

Offline
Berichten: 4239

Hi Duif, heb je weleens van mastopathie gehoord? Daar kun je veel last van hebben, maar is volstrekt onschuldig. Nou ben ik natuurlijk geen arts en ook niet helderziend, maar als je al zo uitgebreid onderzocht bent, dan kun je in elk geval gerust zijn dat er niets ernstigs aan de hand is. Je huisarts is de uitgelezen persoon om mee te vesper ken wat je kan helpen met evt mastopathie.

Ps ik heb je bericht aan dit be stance topic over steken en pijnscheuten in de borst geplaatst. Je bent niet de enige die hier last van heeft helaas.

Groet
Bergamot

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

Beste Bergamot,

Bedankt voor uw snelle reactie. Daar heb ik inderdaad wel eens van gehoord. Mijn klachten hebben alleen niets met de menstruatie te maken en zit niet op een duidelijk aanwijsbare plek, maar door de hele borst. Ook zie ik staan dat het meer voor komt bij vrouwen ouder dan 40 jaar. Zou dit het dan alsnog kunnen zijn?

Offline
Berichten: 4239

Nee joh, mastopathie kan veel jonger al. En de meeste last is vaak juist niet tijdens de menstuatie, maar ervoor. Heb je toevallig recent iets veranderd aan je anticonceptie? (Ik noem maar iets dat invloed kan hebben)

Je bent nu uitgebreid onderzocht, al door drie huisartsen, door specialisten. Het enige dat je dan nog kunt doen is het even parkeren en afwachten. Hopelijk gaat het vanzelf over aangezien de artsen niet hebben kunnen vinden.

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

Nee ik heb niets veranderd aan mijn anticonceptie, en de klachten hebben geen verband met de menstruatie, ik heb het altijd, zonder dat er een verband in zit. Kan mastopathie ook voor komen zonder reden, zonder iets wat daar invloed op heeft? ik ook wel eens heb is een samentrekkend gevoel onder in mijn buik (eierstokken/baarmoeder?).

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

Ik gebruik helemaal geen anticonceptie, wil ik er graag nog aan toevoegen. Kan mastopathie ook onder de oksel voor komen?

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

De oksel klachten begonnen trouwens een aantal maanden later. Hierbij zit ook misselijkheid

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

Ook is er een misselijk gevoel bij duwen op de borst/er tegen aan komen en straalt het van mijn oksel door naar mijn arm

Sorry voor als deze berichtjes apart van elkaar irritant overkomen, het lukt me niet om een berichtje te bewerken

Offline
Berichten: 396

Hi Duif, als je op ' wijzig bericht' klikt kan je je verhaal bewerken of er iets aan toevoegen. Daarna opnieuw opslaan.
Ik denk ook net als Bergamot, je bent door drie artsen onderzocht die niets konden vinden......
Maar als je zo ongerust blijft is het misschien goed om nog een keer met je huisarts hierover te praten.

Toen ik ook zo jong was als jij had ik ook vaak pijnlijke borsten, zeker met weersverandering. Soms had ik wel opeens een cupmaat groter zo gespannen waren ze dan en opgezet.
Die misselijkheid kan ook spanning zijn omdat je je zo veel zorgen maakt.

Komt vast goed meis! Succes.

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

Bedankt voor jullie reacties! :)
Het gaat bij mij alleen om mijn rechterborst en rechter oksel, gister avond ook weer, branderige steken onder mijn oksel en daarna een aanhoudend zeurend gevoel. Ook een vaag duwend gevoel achter mijn borstbeen waardoor ook benauwdheid ontstaat.

Inderdaad, die misselijkheid zou heel goed door de stress kunnen komen, dat is er nu heel veel.

Nogmaals dank jullie wel!

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

De gevoeligheid onder mijn oksel is nu ook blijven hangen. De hele dag al en als ik het aanraak of er zachtjes in knijp wordt het zeurende gevoel erger en word ik licht in mijn hoofd.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Beste Duif,
ik snap je ongerustheid. Die hebben we allemaal gehad. En die ongerustheid kan niemand wegnemen, behalve jijzelf. Iedere keer opnieuw knijpen en voelen aan plekken die al pijnlijk zijn, verergert de pijn en daarmee de onrust. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.
Het is waarschijnlijk moeilijk om vol te houden maar probeer toch eens om je gedachten te verzetten en probeer je borst en je oksel 'gewoon' eens een dag lang *niet* te bevoelen, te beknijpen of te bekijken. Daarmee bagatelliseer ik je angsten niet, ze zijn zeker reëel. Maar ik denk dat je jezelf min of meer gevangen houdt in die angst.

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

Dat is een goede tip, en helemaal waar. Maar waar ik vooral mee zit is dat de klachten bij mijn oksel pas na een aantal maanden begonnen waardoor ik me afvraag of het mastopathie kan zijn

afbeelding van Duif
Offline
Berichten: 11

Het kwam zomaar ineens spontaan, zonder dat ik er bij na dacht, toen ik in de winkel stond

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Beste Duif,
misschien is het idee om je verhalen over je angsten en ervaringen in 'Mijn verhaal' (dat vind je bij je profiel) te plaatsen in plaats van hier op het forum? Dat doen de meesten, namelijk. Het lijkt er nu op dat je het topic 'Steken/pijnscheuten in borst' hebt geclaimd als jouw eigen topic, getuige dit citaat:

"Re: Steken/pijnscheuten in borst
Het kwam zomaar ineens spontaan, zonder dat ik er bij na dacht, toen ik in de winkel stond"

Dit soort dingen kun je gewoon veel beter in je eigen verhaal plaatsen dan op het forum.

Offline
Berichten: 4239

Dopey, waarom zou Duif niet mogen schrijven in dit topic? Het zou maar saai worden als iedereen alleen maar in haar verhaal schreef. Bovendien, laat het maar aan de mods over om te beoordelen wie waar mag schrijven ;-)

Aan de andere kant, ik ben het wel met je eens dat deze site misschien niet de beste plek is voor Duif. Omdat ze na alles wat er al gedaan is aan onderzoek nog zo bezorgd blijft, is het voor haar misschien beter om afleiding te zoeken en niet zo met die borsten bezig te zijn. (Dat is eerlijk gezegd voor mij reden geweest om na de eerste paar berichten niet meer te reageren: hoe minder aandacht hoe beter, ajbwib)

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Hej Bergamot,
je hebt gelijk, ik ben geen moderator. Maar ik heb echt nergens geschreven dat Duif niet in dit topic mag schrijven. Dat zou ook wel te gek zijn, als ik zoiets zou gaan roepen op dit forum.

Offline
Berichten: 4239

Dopey, ik twijfel niet aan je goede bedoelingen. Maar als ik Duif was geweest en hier net nieuw binnen kwam, dan had ik het denk ik wel zo opgevat. Vandaar.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Ah, dat had ik niet voorzien. Excuses aan Duif.

afbeelding van ineke 55
Offline
Berichten: 2

hallo.

 

kanker doet geen pijn zeggen ze.

ik had net als jij steken drie dagen lang in mijn borst.

huisarts ziekenhuis diagnose binnen 1 week tumor van 6bij 7 cm.

kanker doet geen pijn maar omliggend weefsel wat weggedrukt wordt wel.

dus ga gauw naar de huisarts voor zekerheid.

sterkte

afbeelding van ineke 55
Offline
Berichten: 2

ik reageer volgens mij niet op de persoon waarop ik wilde reageren.
sorry hiervoor

Offline
Berichten: 518

Hoi Ineke, 

Je reageerde op een heel oud topic. Of is je reactie per ongeluk in het verkeerde draadje terecht gekomen? Ik zie dat je reactie meermaals was geplaatst, dat heb ik verwijderd. Maar als het eigenlijk in een ander draadje thuishoort, laat het gerust even weten. 

Hartelijke groet, 

Linda