Stereotactische biopsie niet mogelijk, alternatief???

3 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Labradoortje
Offline
Berichten: 4
Stereotactische biopsie niet mogelijk, alternatief???

Vandaag stond er na mammografiën en echo voor mij een stereotactische biopsie gepland in het ziekenhuis. Ik heb Bi-rads 4 gekregen na een mammografie en er zijn kalkspatjes gezien alleen deze konden niet precies worden gelocaliseerd. Vandaag lag ik al op het bed met mijn rechterborst tussen de platen ingeklemd. Er werd tegen mij vooraf gezegd dat ze dicht tegen de borstwand aan zaten. Na verdoving en het sneetje wat door de arts werd gezet, kregen ze de plaats toch niet centraal in beeld waardoor de biopsie niet kon worden gedaan. Ik lag plat op het bed en de arts ging informeren of het in een ander ziekenhuis kon maar dan in zijligging. Zij dacht dat het aan de linkeronderkant van mijn rechterborst zat maar daar kon ze dan geen biopsie van nemen. Helaas gaat het in zijligging ook niet lukken. Weer een paar mammografien gehad (waaronder cleavage, van mijn decolleté) en daarna weer een uitgebreide echo. De arts en de beide laboranten bekeken het samen en dachten/overlegden hardop. Het kwam erop neer dat de arts er eigenlijk niet aan uitkwam, soms zag ze wel wat op de echo, dan weer niet. Uiteindelijk dacht ze dat het misschien niet in de borst zit maar in mijn huid, hiervan kan geen biopsie worden genomen. Als het inderdaad de huid is, is het waarschijnlijk niet kwaadaardig maar zeker weet ik nu niets. Ik ben naar huis gestuurd met de opmerking dat ik mijn borst moet blijven controleren en over een half jaar terug moet komen voor controle. A.s. maandag heb ik nog wel een afspraak bij de mammapoli om alles door te nemen. Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt? Er werd mij ook verteld dat het waarschijnlijk wel was gelukt om de biopsie te nemen als mijn borsten wat groter zouden zijn geweest (ik heb cup 80B). :?

Offline
Berichten: 526

Hoi Labradoortje, allereerst welkom bij de Amazones.
Wat verwarrend allemaal, en in onzekerheid zitten is erg vervelend idd...
Ik heb dit niet meegemaakt, maar wil best met je meedenken.
De opmerking dat als je borst groter was geweest vind ik echt heel grof en beledigend, alsof er ook maar iets was geweest wat JIJ daar aan had kunnen doen, en wat is het nut van zo'n opmerking, ongelooflijk...En je kunt er niks mee!!!
Gevoelsmatig zou ik voor een second opinion gaan. Ik weet niet waar je woont, en tjek het even bij je verzekering, maar ik zou graag de mening van een ander ( gespecialiseerd?) ziekenhuis willen. Denk bv aan Monro in Bilthoven of het AVL in Amsterdam. Ik wens je veel sterkte en hoop dat je snel een diagnose hebt. Stél dat het ' foute boel' is,dan vind ik persoonlijk een half jaar wel erg lang hoor.
Even afwachten hoe het as maandag gaat, maar hou in gedachte dat je altijd elders ook terecht kunt ( verwijzing huisarts nodig).
Sterkte!
Zangeres

afbeelding van Labradoortje
Offline
Berichten: 4

Bedankt Zangeres72 voor je reactie! Vandaag ben ik ook maar naar de huisarts gegaan en zij vond ook dat ik voor een second opinion moest gaan. Mocht het ziekenhuis me niet door verwijzen dan hoef ik maar te bellen naar de praktijk. Zij wist ook niet waar ik dan het beste terecht kan (ik woon in Noord-Brabant) maar verwacht dat ik beter richting een Academisch ziekenhuis kan gaan omdat ze daar betere apparatuur hebben. Ik zou dan richting Rotterdam (Erasmus) of naar Antwerpen kunnen. Ben nu volop aan het zoeken op internet aan het zoeken wat voor aanvullend onderzoek dan mogelijk zou zijn, misschien MRI. Verder vandaag gebeld met Monro, zij beoordelen de eerder gedane onderzoeken en hebben eventueel ook 3d-mammografie, misschien is het dan beter te localiseren (waardoor er dan wel een biopsie kan worden gedaan). Moeilijk want ik wil verder onderzoek maar weet nu niet waar ik het beste terecht kan...