uitslag mammografie en echo

21 berichten / 0 nieuw
afbeelding van moppeltje32
Offline
Berichten: 1
uitslag mammografie en echo

hallo allemaal ,
ik ben hier nieuw , 38 jaar en zit met de nodige vragen.

Ik heb afgelopen vrijdag een mammografie enn echo gehad van mn borsten omdat bij de huisarts mn linkerborst korrelig aanvoelde en er 2 x een glad en mobiel knobbeltjes te voelen waren.

na het maken van de foto werd mij gevraagd of de huisarts zich niet vergist had tussen de linker en rechter borst ik zei nee want dan vergis ik mezelf ook want mijn linker borst deed pijn.

tijdens de echo vroegen ze weer of ik echt links last had ipv rechts want rechts zat veel meer borstweefsel en was het weefsel assymetrisch.
niet om me veel zorgen over te maken maar de foto zou ze nog even goed bestuderen en de huisarts als advies geven mij over een half jaar nog maals te laten controleren.

Vanmorgen de huisarts gebeld over de uitgebreide uitslag de assistente zei de uitslag is binnen er is mogelijk maligniteit en het borstweefsel is verdicht maar niets om me nu zorgen over te maken over een half jaar nog maar eens en dan zien we verder.

Ik kan zeggen het stelt me allemaal niet erg gerust, moet ik nu gaan zitten wachten en kan ik rustig een half jaar afwachten wat betekent deze uitslag heb ik verhoogd kans op borstkanker.

wie kan mijer wat meer over vertellen

gr moppeltje32

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik zou een afspraak maken bij een mammapoli in een gespecialiseerde ziekenhuis bijv. AVL. Dan heb je wellicht meer zekerheid. Ik kan me voorstellen dat de komende zes maanden anders zenuwslopend zullen zijn.

Je kan natuurlijk er ook voor kiezen om het zo te laten maar dan moet je ook los kunnen laten en niet piekeren.

Veel sterkte!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

absoluut niet een half jaar wachten. Ga alsjeblieft naar een mammapoli. Daar wordt alles wat er nodig is (tot puncties aan toe) op dezelfde dag gedaan. Niet wachten met deze zeer vage "uitslag" in je rugzak.

Offline
Berichten: 4292

Ik vind het raar dat je dit van je huisarts hoort en als er mogelijk sprake is van maligniteit waarom kijken ze dan niet meteen verder?
Ik zou zelf hier geen half jaar mee rond durven lopen.
Zou een scan geen beter beeld opleveren?

Offline
Berichten: 2044

Zoiets hoor je niet van een assistente te horen!
Bespreek de uitslag eens met je huisarts en bepaal samen met hem een verder plan.
Als jij je niet safe voelt, vraag dan een verwijzing naar een mammapoli en laat een chirurg je het een en ander goed uitleggen.

Offline
Berichten: 776

Huh? 'Er is mogelijk maligniteit maar niks om u zorgen over te maken'. Is die assistente wel helemaal fris? Ik zou behalve subiet naar een mamapoli ook de huisarts hierover nog even willen spreken...

Offline
Berichten: 464

Ik weet niet of Moppeltje de betekenis van maligniteit kent?
Dat betekent kwaadaardig Moppeltje. Beligne is goedaardig, maligne is kwaadaardig. Reden tot ongerustheid dus.
Zo snel mogelijk naar een gespecialiseerd ziekenhuis!!
Laat je niet wegsturen hoor. In een half jaar kan het heeeeeel ver gaan.
Groetjes Kiztatou (die helaas ook door schade en schande wijs is geworden!!)

Offline
Berichten: 762

Ik vind het ook héél erg van de gekke als ze je zonder verder onderzoek een half jaar zouden laten afwachten!
En schandalig dat de assistente het zo vertelt. Dit is een zaak die je met de huisarts moet bespreken. En als er inderdaad staat "mogelijk sprake van maligniteit" is, zeker geen half jaar afwachten. Ik hoop voor jou op een misverstand. Ook ik ben door schade en schande wijs geworden.

Offline
Berichten: 128

Grote griebels, moppeltje,

Onmiddelijk naar een kanker-gespecialiseerd ziekenhuis (avl, daniel den hoed, etc. )en verder laten onderzoeken!!

Mogelijk maligniteit is mogelijk kanker, dus never nooit blijven wachten, kom in actie en zorg dat je binnen een maand het verder hebt laten onderzoeken, maar dan niet op dezelfde plek waar je die echo hebt laten maken, want die vinden het dus niet eens een onderzoek waard.

Deze huisarts kan beter zijn praktijk sluiten, zo slecht als hij hierop reageert, en degene die de echo maakte is ook niet bepaald gespeciliseerd in kanker, lijkt het wel. Hier heb je helemaal niets aan, kom in actie, succes.

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Rema schreef:
Onmiddelijk naar een kanker-gespecialiseerd ziekenhuis (avl, daniel den hoed, etc. )en verder laten onderzoeken!!

Een ziekenhuis met een mamma-poli heeft ook alle faciliteiten en is waarschijnlijk veel dichter in de buurt, Moppeltje :wink: . Succes!

Offline
Berichten: 142

En ook in een ziekenhuis met een mammapoli word het gezegd..
Erger nog mijn chirurg zei doodleuk, ach meid echo en mammo wijzen op een maligniteit, maar ja zolang het biopt goed is gaan we er maar van uit dat het niet zo is dus tot over een jaar....

Ik heb ook hoog en laag moeten springen!!

Offline
Berichten: 2044

Het is ECHT niet zo dat een gespecialiseerd ziekenhuis in deze beter is dan een ander ziekenhuis. Echter een mammapoli is wel van meerwaarde.
Dat betekent namelijk dat de artsen die daar werken gespecialiseerd zijn in borstkanker.

Spangen, ik begrijp jouw gevoel goed maar dat wil niet zeggen dat het overal zo gaat. Daarbij komen er uit gespecialiseerde ziekenhuizen ook wel eens bijzondere opmerkingen...

Tja, artsen (waar ze ook werken) zijn ook mensen... :roll:

Offline
Berichten: 142

Nee gelukkig gaat het ook niet overal zo, maar ik bedoel alleen maar dat je ten alle tijden zelf de vinger aan de pols moet houden...

Offline
Berichten: 128

@mika,
Ik zou zeggen, laat moppeltje zelf beslissen of ze een gespecialiseerd ziekenhuis kiest. Het surplus daarvan lijkt me nogal duidelijk.

Er is natuurlijk wel degelijk een verschil tussen een gespecialiseerd ziekenhuis en een gewoon zh met een mammapoli. Anders heeft een zh als het avl niet eens een bestaansrecht. En uiteraard heb je ook misdiagnoses etc bij een gespecialeerd ziekenhuis, maar ze hebben gewoon wel meer mogelijkheden, bijv in snelheid van onderzoek.

En nog wat, je wil niet weten hoe zwaar de misdiagnose bij een gewoon ziekenhuis met een mammapoli bij mij was. Dat had mij mijn kop gekost.

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Rema - een AvL of DDH heeft zeker meerwaarde in bepaalde gevallen. Namelijk bij bijzondere pathologie of vergevorderde bk (ivm specifieke kennis of beperkte mogelijkheden tot behandeling).

Maar bij Moppeltje is er (nog) niet eens sprake van bk! Dan heeft ze veel meer aan een ziekenhuis in de buurt waar ze makkelijk toegang toe heeft en hoogstwaarschijnlijk sneller terecht kan.

Moppeltje, succes en laat je niet gek maken :wink:

PS Rema, de eerste die Moppeltje aansprak in de imperatief was jijzelf, niet Mika.

Offline
Berichten: 128

@bergamot,

Sorry meid, ik maak niemand gek. Iedereen kan heel goed zelf nadenken, teneinde informatie te geven, geef ik mijn mening. Het feit dat moppeltje hier op internet een forum vindt, etc, bewijst voor mij dat ze byzonder goed overweegt wat ze wil.
Ik heb niet bijster veel zin meer om nog te reageren op mensen, als dit tot zo een machtsstrijd leidt bij de moderaters etc.

Offline
Berichten: 1113

Tjonge jonge Moppeltje, dit gaat echt nergens over. Een half jaar wachten terwijl het mogelijk kwaadaardig is. Die assistente spoort niet, dat ze je met zo'n boodschap het bos instuurt. Ze kan beter een hert gaan vangen!!

Maandag bellen met je huisarts om dit verhaal te checken hoor. En als het klopt dan vraag je gewoon een verwijzing. Ik zou er absoluut geen half jaar mee rond blijven lopen, dat geeft veel te veel onrust. Maak je je dadelijk voor niets zes maanden zorgen.
Bellen hoor!!

Succes,
Ikkes

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Kiztatou schreef:
Beligne is goedaardig,

Just for the record, benigne is goedaardig.

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

Ikkes schreef:
Die assistente spoort niet, dat ze je met zo'n boodschap het bos instuurt. Ze kan beter een hert gaan vangen!!

[bigsmile] [bigsmile] [bigsmile]

afbeelding van gixxergirl
Offline
Berichten: 106

@moppeltje (het gaat namelijk om jou!):
toen bij mij afwijkingen op de mammografie waren geconstateerd is mijn specialist vergeten (!) me direct door te verwijzen naar het Daniël den Hoed, en toen ik daar na 1,5 maand uiteindelijk was hebben ze me nog eens 1,5 maand laten wachten voordat mijn borst eindelijk geamputeerd kon worden.
Ik heb me daar vreselijk zorgen over gemaakt maar de artsen bleven maar zeggen dat borstkanker heel langzaam groeit en dat het allemaal echt niet op een paar maanden aankomt. Ik wil je niet nog ongeruster maken dan je al bent, maar zelf heb ik altijd wél het gevoel gehad dat er haast bij was en mijn amazonevriendinnen hebben mij toen ook op het hart gedrukt om voor mezelf op te komen. Dat doe ik nu ook bij jou: laat je niet met een kluitje in het riet sturen, vraag een second opinion aan desnoods (maar zelf naar een mamma-poli of een gespecialiseerd ziekenhuis stappen is het snelst). Veel succes!!

Offline
Berichten: 464

Dees schreef:
Kiztatou schreef:
Beligne is goedaardig,

Just for the record, benigne is goedaardig.

Ik wist dat het op "Berliner"(bol) leek, maar net ff anders was [bigsmile] [bigsmile] Geintjuh, slip of the fingers...

Groetjes Kiztatou