uitslagen foto, echo en bioptie goed maar toch blijven de klachten

2 berichten / 0 nieuw
afbeelding van vertrouwen
Offline
Berichten: 3
uitslagen foto, echo en bioptie goed maar toch blijven de klachten

De foto, echo, en bioptie is goed maar toch hou ik pijnklachten in de borst en blijft er een verdikking voelbaar. Ze zien wel kalkspatjes verdeeld in de borst maar dat kan geen kwaad zeggen ze. Zijn er vrouwen die zoiets ook meegemaakt hebben? Ik ben bang dat er toch iets mis is maar dat het nog niet echt zichtbaar is.

Offline
Berichten: 518

Naar hè als je zelf toch een onrustig gevoel erbij hebt. 

Als er echt sprake is van kanker, dan was dit na uitvoerig onderzoek wel aan het licht gekomen. Ik zou vooral in de gaten houden of er iets aan die plek verandert. En dan kun je sowieso nog snel terug gaan. 

Ik heb vele jaren voordat ik borstkanker kreeg ook een rare plek en kalkspatjes in de borst gehad. Maar dan gaat het over meer dan 7 jaar. Ik ben regelmatig op die kalkspatjes gecontroleerd, maar dat bleef echt stabiel. Het feit dat ze ook pijn deden wees vooral in de richting van mastopathie. De borstkanker uitte zich heel anders dan de eerdere klachten, echt als een knobbel. Maar dat hoeft niet natuurlijk. 

Ik zou vooral waakzaam blijven, maar je ook niet onnodig druk maken op dit moment. Als je toch echt dat niet pluis gevoel houdt op de lange termijn, zouden ze misschien een MRI kunnen doen, maar dat hangt ook van de inschatting van de artsen af natuurlijk.

Hartelijke groet,

Linda