Vaginaal bloedverlies post menopauzaal.

10 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 526
Vaginaal bloedverlies post menopauzaal.

Hoi Amazones, ik heb een vraag. Ik kwam door chemo in chemopauze, toen aan de Tamoxifen. Echter begon ik toch weer met menstrueren. Op mijn verzoek is er toen hormoonspiegels geprikt in mijn bloed. Ik had een hormoongevoelige tumor en schrok me helemaal het leplazarus toen die waardes bekend waren. Sky high, echt ongelooflijk hoog ( progesteron en Oestrogeen). Ik moest direct aan de Zoladex maar had al zelf besloten dat ik zsm van de eierstokken af wilde. Mede omdat er geen verklaring kwam waarom die waardes bij mij zo giga hoog waren. Ik heb in januari 2015 mijn eierstokken, tegelijk met mijn borst reconstructie, laten verwijderen. PA gaf gb dus we zullen nooit weten waarom mijn eierstokken overuren draaiden. Eigenlijk ging het goed tot april 2016, ik voelde een vaginale knobbel. Na onderzoek: goedaardig. Zomer 2016, vaginaal bloedverlies. Vanzelf gestopt. Drie maanden geleden weer bloedverlies, geen andere klachten, niet " na gemeenschap" of duidelijke oorzaak. Medische molen in, kweek, uitstrijk, echo. Baarmoederslijmvlies is mooi dun ( dus niet verdikt wat door de Tamoxifen kon komen) geen oorzaak, behalve dat door de overgang mogelijk het kurkdroge slijmvlies erg makkelijk bloedt, dat is toen als oorzaak aangewezen omdat er niks werd gevonden. Gerustgesteld? Niet echt. Nu al twee dagen opnieuw bloedverlies. En wat nu ?!? Ik wil vragen of andere vrouwen hier die in overgang zijn ook vaginaal bloedverlies hebben? 

Zouden jullie gerustgesteld zijn als er niks gevonden wordt? Dat het 'gewoon' droog slijmvlies is? Kan een echo echt uitsluitsel geven of er echt iets met de baarmoeder aan de hand is of is er meer onderzoek nodig? Ik voel me gewoon erg onzeker hier over. Natuurlijk ben ik blij dat er niks is gevonden, maar ik vind bloedverlies wel een dingetje, moet ik zeggen. Het is gelijk zo "In the face...bam" het is er, je kunt er niet omheen, of net doen alsof het er niet is. Wat zouden jullie doen in mijn geval? Ik bedoel, de gyn weet mijn voorgeschiedenis en zou neem ik aan geen enkel risico nemen, toch? Of geeft een scan ofzo o toch meer uitsluitsel? Ik leg liever even de vraag hier bij jullie, de ervaringsdeskundigen neer, dan bespreken met familie/ vrienden. Heb  dit eerder gedaan maar zij snappen toch niet goed waar ik mee zit. Alvast dank voor jullie antwoord!! En tja...op google intikken dat je post menopauzaal bloedverlies hebt, is altijd reden tot nader onderzoek, staat er. Maar moet ik nu steeds blijven gaan, elke keer als ik bloed? Gevoelsmatig mag van mij die baarmoeder er ook wel uit, maar misschien sla ik wel door, maar ik merk dat ik hier wel steeds toch onrustig van word. Lieve groetjes, Zangeres

Offline
Berichten: 89

Zangeres, ik zit met hetzelfde probleem. Ik wacht op een oproep van de gynaecoloog. Ik kan je dus niet adviseren of zo. Maar ik snap wel dat je er heel erg mee zit. Ik heb ook al gedacht, laat ze de baarmoeder er maar uithalen. Gewoon voor de zekerheid. Ik zit er niet mee. Rust wil ik, geen angstgevoelens.

Offline
Berichten: 526

Hoi Berendina, dank voor je reactie! Laat je weten wat de Gyn zei? Wanneer moet je?

Offline
Berichten: 89

Ik weet het nog niet, ik wacht op een oproep. Ik houd je op de hoogte.

Offline
Berichten: 89

Hallo Zangeres, ik ben ondertussen een stap verder. Morgen word ik opgenomen voor een zgn diagnostische hysteroscopie.

Bij mij is middels een echo verdikt baarmoederslijmvlies geconstateerd en een redelijk grote poliep. Morgen wordt er met een cameraatjes naar de binnenkant van de baarmoeder gekeken. En de poliep wordt weggehaald. Van het baarmoederslijmvlies worden hapjes genomen voor onderzoek. Het moet allemaal op de OK gebeuren vanwege de grootte van de poliep. Ik heb er zo ontzettend geen zin in. Brrrr. Er wordt niet gedacht aan iets kwaadaardigs, maar het lukt me niet me helemaal te laten geruststellen. De gynaecoloog denkt aan bijwerkingen van de Tamoxifen. En het staat inderdaad op de bijsluiter. Maar ja.... Er staat ook vergrote kans op baarmoederslijmvlieskanker op. Ik probeer het allemaal over me heen te laten komen.

 

 

 

 

 

Offline
Berichten: 526

Berendina, ben zo benieuwd hoe het gegaan is, ik stuur je beterschaps knuffels en duim voor een goede uitslag!!

Offline
Berichten: 89

Ik heb de uitslag al gekregen. Er is gelukkig he-le-maal niets gevonden in het weefsel. De ingreep zelf is me heel erg meegevallen. Nauwelijks pijn achteraf. Bloeding van één dag. Twee dagen na de ingreep thuis gebleven. Daarna weer aan het werk gegaan.

Pffff, dat strepen we weer weg!

Offline
Berichten: 452

Mooi Berendina, van dit soort berichten houden we. Zangeres, hoe is het inmiddels met jou??

Offline
Berichten: 526

Af en toe bloedverlies zonder aanwijsbare oorzaak....

afbeelding van welmoed
Offline
Berichten: 34

Dag Zangeres, het is een onrustig iets bloedverlies. De eerste keer, evenals bij Berendina, verdikt baarmoederslijmvlies en een poliep. Deze is weggehaald, vermoedelijk veroorzaakt door tamoxifen en anastrazol. Onlangs opnieuw last, weer onderzoek. De overgang naar Fulvestrant/faslodex wordt nu als de boosdoener beschouwt. Bij 1%< komt dit als bijwerking voor. Na ca. zes weken is het gestopt.