Wat kan het zijn? Zo bang voor borstkanker

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Samee
Offline
Berichten: 7
Wat kan het zijn? Zo bang voor borstkanker

Hoi dames,
Een tijd geleden heb ik een bericht geschreven in het topic iflammotoir borstkanker.
Ik heb een mammo en een echo gehad. Daarbij had ik ook cortison creme gekregen tegen het vlekje op mn borst ik heb de creme niet meer gebruikt. Je zier het nof heel lkcht . Schilferig beetje strief als je erover heen wrijft. Maar goed ik heb nog steeds pijn .alleen is de pijn nu erger geworden. En omdat ik protheses heb is het lastig te voelen op knobbels etc. Ik voel nu meer een hard iets schijfje lijkt het op. En als ik op dat plekje druk doet het pijn alleen is de pijn zich aan het verspreiden. Ik heb er nu echt continu last van pijn. Wat in mn gehele borst te voelen is . Zelfs in mn oksel schouder . Het is een zeurdige pijn met af toe steken. Mn borst is niet rood of groter. zie geen verandering. Alleen dat ik verandering voel qua pijn en als ik eraan ga voelen. Wat zou het kunne zijn? De echo en mammo was alles goed. Maarja ik heb grote protheses maat f . Dus er was niet veel te zien op de mammo of echo. Maak ik me te druk? Hoor graag van jullie

Offline
Berichten: 4287

Bij twijfel gewoon weer terug naar je arts. Je zou een mri kunnen aanvragen. Daarop wordt meer gezien, maar niet inflammatoire borstkanker.  Of afspreken met je huisarts dat hij iedere maand even meekijkt en bij veranderingen meteen weer verder onderzoek?

Offline
Berichten: 4239

Als het plekje zo goed als weg is, dan lijkt het me onwaarschijnlijk dat het MC was. Geen idee wat wel, er zijn zoveel ook onschuldige aandoeningen aan de borst. Voel je heel vaak aan je borst, dat er iets geïrriteerd is? Misschien dan eens met jezelf afspreken dat je je borst een week met rust laat. 

En als er wel iets 'anders' is dan kan het ook door je protheses komen. Heb je daar al naar gevraagd bij je PC? Ik bedoel dan een controle op scheuren en zo in de protheses of kapselvorming eromheen. 

afbeelding van San1990
Offline
Berichten: 6

Beste Samee,
Ik snap je ongerustheid heel goed.
Op dit moment zit in dezelfde onzekerheid. Echo was goed, geen mammografie gemaakt vanwege mijn leeftijd. Nu toch een doorverwijzing voor de mamapoli gevraagd en gelukkig gekregen.

Maar die intense angst heb ik serieus nog nooit ervaren. Constante steen in mijn maag en een misselijk gevoel.
Vriend en ik hebben net een huis gekocht en krijgen in december de sleutel. Bij alles wat we kopen denk ik: 'nou, 'misschien kan ik hier maar korte tijd van genieten' vreselijk.

Als ik jou was zou ik ook een verwijzing vragen en aandringen op een mri. Dat geeft duidelijkheid.

Sterkte!