Wederom angst!

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Dahyaska
Offline
Berichten: 8
Wederom angst!

Hoi allemaal,

Ik ben al eerder op dit forum geweest omdat in oktober 2017 ik onderzocht ben op de mammapoli.

Na foto,echo,punctie,MRI en biopsie bleek de afwijking goedaardig..maar werd me niet duidelijk wat het precies was.

De 1 zei fibroadenoom,de ander een cyste met atypische ontstekingsverschijnselen,en de derde had het over verwijdde melkgangen en mastopatie.

Aangezien ik er gewoon flink last van had (het zat achter mijn tepel die ook introk)) en ik me niet goed voelde bij het idee dat er iets zat wat er niet hoorde...heb ik het op eigen verzoek laten verwijderen afgelopen februari.

Na de operatie is het nagekeken door de patholoog en was onschuldig,hoewel het me alsnog niet duidelijk werd wat het dan wel exact was geweest.

3 weken geleden voelde ik wat felle pijnscheuten door dezelfde borst,maar zag en voelde zo snel niets bijzonders.

Maar een week later zag ik een roze/rood vlekje naast mijn tepelhof en wederom voelde ik een verdikking eronder...de borst voelt ook zeurend met soms steken en het trekt wat door naar mijn oksel. Ik heb geen koorts verder.

Nu ben ik dus naar de huisarts geweest die de borst heeft bekeken en onder mijn oksel heeft gevoeld,en daarop zei dat hij me weer ging verwijzen naar de Mammapoli.

Hij zei nog,laten we maar hopen dat het iets van reactief weefsel is..

Ik moet donderdag naar de Mammapoli waar ik erg tegenop zie,want vond verleden keer de punctie en biopsie erg pijnlijk (Radioloog zei ook dat dit een erg vervelende rotplek was achter de tepel,dus ik mocht gerust vloeken).

Maar buiten dat...ben ik ook erg bezorgd om de uitslag..

Want na mijn operatie was mijn borst snel hersteld en had er geen last meer van op een permanent ingetrokken tepel na..maar nu na 9 tot 10 maanden zit er dus weer "iets" wat blijkbaar dus best snel gegroeid is.

Maak ik me nu overdreven ongerust gezien het de vorige keer goedaardig bleek,of is er toch reden voor zorg en kan het dit keer minder goed zijn?

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Welkom terug - al is de reden uiteraard niet zo fijn, op zijn zachtst gezegd. Om op je laatste vraag in te gaan - nee je maakt je niet overdreven ongerust. Het is een reële angst waar je mee te maken hebt. Dat het de vorige keer goedaardig bleek te zijn zegt niet zoveel over nu.

Sterkte met punctie en bioptie en het wachten op de uitslag. Ik duim voor je dat het weer iets onschuldigs is!

Offline
Berichten: 518

Wat vervelend dat je nu weer in de molen moet. Maar een niet pluisgevoel is altijd reden voor nader onderzoek. Ik duim voor je dat het wederom onschuldig blijkt te zijn. Heel veel sterkte. 

Offline
Berichten: 4287

Ik snap dat je bezorgd bent en vind het heel goed dat je opnieuw de boel laat onderzoeken. Net als de vorige keer kunnen het 1000 onschuldige dingen zijn (littekenweefsel?) maar desalniettemin moet het natuurlijk wel onderzocht worden. Zo'n roze rood vlekje is gewoon best raar. Veel succes morgen en hopelijk heb je snel weer goed nieuws! Dan zwaaien we je vrolijk weer uit.

afbeelding van Dahyaska
Offline
Berichten: 8

Dank je wel allemaal!

Ik hoop natuurlijk op iets onschuldigs zoals een ontsteking bv of inderdaad litteken weefsel.

Heb er best last van voelt wat zeurderig branderig met soms steken,en ook een raar gevoel in mijn oksel en binnenkant bovenarm.

Het roze/rode vlekje naast de tepelhof is iets meer gaan uitbreiden naar bovenkant van de tepelhof,maar niet vuriger kwa kleur en heb ook geen koorts of iets dergelijks.

Dat is iets wat ik bij een ontsteking dan wel zou verwachten..,maargoed het is en blijft afwachten tot ik bij de Mammapoli ben geweest morgen.

Ik hoop dat ik dan goed nieuws kan melden en het een heel simpel iets blijkt te zijn! wink

Offline
Berichten: 4287

ik stuur je even een persoonlijk berichtje.

Offline
Berichten: 4287

Weet je al iets meer?