Weggestuurd bij biopsie

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van 50-1969
Offline
Berichten: 2
Weggestuurd bij biopsie

Hallo,

Twee weken geleden had ik een afspraak voor het bevolkingsonderzoek omdat ik vorig 50 jaar ben geworden. De foto's zijn gemaakt en ik zou, zoals gebruikelijk, een brief krijgen na 10 dagen. Echter, ik werd na een paar dagen door mijn huisarts gebeld dat de foto's niet duidelijk waren en dat ik een afspraak moest maken bij radiologie in het ziekenhuis. Vorige week was die afspraak. Er werden diverse foto's gemaakt. Toen ik in het wachthokje zat voor de echo, werd ik teruggeroepen voor een detailfoto. Bij de echo werd mijn oksel gechecked en liet de radioloog de detailfoto zien waar hij een rondje op had getekend. Daar zaten ongeveer 3 kalkspatjes bij elkaar die heel duidelijk te zien waren. Dus moest ik afgelopen week voor een biopsie. Voorafgaand had ik een gesprek bij de verpleegkundige van de mammapoli. Eenmaal bij radiologie werd eerst weer een foto gemaakt. De verpleegkundige kwam naar het wachthokje waar ik zat in afwachting van de biopsie. Zij vroeg mij mezelf aan te kleden en mee te lopen. De (andere) radioloog zag wel kalkspatjes maar die waren niet geclusterd. Zij zag er de noodzaak niet van in om een biopsie te doen. En dus werd ik naar huis gestuurd. Als ik het wilde, mocht ik wel even langs de verpleegkundige lopen. Dat heb ik maar gedaan. Zij zei dat het inderdaad weleens moeilijk te zien is (in het gesprek ervoor toonde ze mij nog de foto met het gemarkeerde gebied) en dat ik mij verder maar niet ongerust moest maken. Morgen word ik gebeld na het teamoverleg waarin zij het nog bespreekt. Ik vind het moeilijk om hiermee om te gaan. Zijn er meer vrouwen hier die dit ook hebben gehad?

Offline
Berichten: 935

Oh dat kan ik me goed voorstellen, dat je nu onzeker bent. Het kan heel goed niks zijn, maar het lijkt nu alsof er twee meningen zijn. Ben je al gebeld na het teamoverleg? Hebben zij het beter kunnen uitleggen? Als je ermee blijft zitten zou je kunnen aangeven dat je graag een second opinion wil?

Offline
Berichten: 518

Kalkspatjes zijn vaak onschuldig, maar niet altijd. Voor de zekerheid een biopsie doen kan ingewikkeld zijn, omdat ze soms best lastig aan te prikken zijn. Bij mij was destijds een rontgengeleide biopsie nodig. Het waren destijds goedaardige afwijkingen (was lang voordat ik borstkanker kreeg op een andere plek) maar in mijn herinnering toch een ingrijpend gebeuren. Als je er zelf een onrustig gevoel bij hebt, kun je uiteraard aandringen op een second opinion. Of je houdt het gebied de komende weken zelf in de gaten, en trekt aan de bel bij veranderingen. Ik hoop op vals alarm voor je uiteraard. 

Hartelijke groet, 

Linda

 

 

afbeelding van 50-1969
Offline
Berichten: 2

O, wat lief dat jullie reageren. Ik ben nu in afwachting van het telefoontje van de verpleegkundige. Telefoon en pen en papier naast mij. Ik heb sterk het gevoel dat zij gaat zeggen dat ze er verder niets mee doen nu. Ik heb wat vragen op papier staan.

Linda, ik voel niks aan mijn borst. Kan je dan wel ergens op letten?

Offline
Berichten: 518

Hoi, ik ben benieuwd of je nog wat verder bent gekomen in het telefoongesprek met de verpleegkundige. Als je zelf niets voelt, is het lastig inderdaad...  maar je kunt dan wel letten of er de komende tijd veranderingen optreden. 

Hartelijke groet, 

Linda