zelf betalen van mammografie onderzoek

78 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 309
zelf betalen van mammografie onderzoek

Dames,even een vraag...........
Iemand vertelde mij dat haar zus,47 jaar aan borstkanker overleden is deze zomer.
een paar jaar geleden kreeg zij voor de eerste keer de diagnose.
Nu verteld haar zus mij,dat ze paar jaar geleden zelf naar huisarts is gestapt,om advies of zij ook mammo controles moest doen.
Ja,ze werd doorverwezen,maar haar verzekeraar laat haar zelf de onderzoeken betalen !!!
Is dit normaal???
Je zus met 45 jr borstkanker,heb je dan niet gewoon recht op screening???
Wie heeft advies??? :roll:

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Als je een verwijzing hebt van je huisarts, dan wordt de mammo gewoon vergoed. Ook mijn eerste mammo bij een commerciele partij is zonder gedoe vergoed. Weet je zeker dat er geen sprake is van betaling vanwege het eigen risico?

Offline
Berichten: 2044

Als we puur naar het risico op borstkanker kijken klopt het inderdaad dat je met een zus met borstkanker (en geen andere familieleden met borstkanker) geen verhoogd risico hebt op borstkanker. Het risico op borstkanker is dan ongeveer 13% en dat is gelijk aan het bevolkingsrisico.
Dus ja, puur qua risico klopt dat inderdaad.
Als er meer familieleden zijn met borstkanker wordt dit anders. Het risico wordt dan hoger en het screeningsadvies intensiever.

Uiteraard speelt er een tweede iets mee dat minstens zo belangrijk is... Namelijk de angst om borstkanker te krijgen omdat je zus het kreeg op 45-jarige leeftijd. Daar zou een huisarts zorgvuldig mee om moeten gaan.

Een huisarts kan zelf beslissen of hij een verwijzing schrijft of niet. Met verwijzing is ook de vergoeding geregeld. Blijkbaar zag de huisarts geen reden voor verwijzing.
Indien er sprake was van een blanco familie behalve 1 zus met borstkanker op 45-jarige leeftijd is dat medisch correct maar dat wil nog niet zeggen dat een verwijzing misschien toch op z'n plaats was geweest...

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

blijft het een feit wat Bergamot zegt.

Met een verwijzing word het vergoed.

En ik zou geen huisarts willen die niet begrijpt dat je een mammo zou willen.

Maar Mika had jij niet eens ergens geschreven dat een 1e lijns familielid onder de 50 gewoon genoeg reden was voor doorverwijzing voor regelmatige controle?

Lijkt me dat een zus van onder de 45 daar wel onder valt.

Offline
Berichten: 2044

goudblok schreef:

Maar Mika had jij niet eens ergens geschreven dat een 1e lijns familielid onder de 50 gewoon genoeg reden was voor doorverwijzing voor regelmatige controle?

Nee, dat ging over een verwijzing naar de genetica.
Voor alle vrouwen met borstkanker met diagnose onder de 50 is er een reden voor een verwijzing naar de genetica. Als de persoon zelf niet wil of niet meer kan vervalt dat recht 1 generatie.
Dit staat los van screeningsadviezen. Uiterard zal er afhankelijk van de uitslag van genetisch onderzoek een screeningsadvies worden gegeven.
Toch is een indicatie voor een afspraak bij een genetisch centrum niet hetzelfde als een indicatie voor screening.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik ga al jaren, omdat mijn moeder en tante borstkanker hebben gehad. Kreeg vorige maand opeens een rekening van 83 euro over september vorig jaar. Als ik dan bel met de ziektekostenverzekering zit er iemand die zegt: ja, ja hoor, zo'n bezoek aan het ziekenhuis moet je tegenwoordig altijd zelf betalen van je eigen risico??? Vreemd verhaal vind ik, maar waar zou je anders kunnen informeren of dit echt zo is?

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Het verplicht eigen risico geldt voor alle vergoedingen uit de basisverzekering, met uitzondering van:

- De huisarts, maar de zorg die hij voorschrijft, zoals geneesmiddelen en laboratoriumonderzoek, vallen wel onder het eigen risico, voor zover de medicijnen door de verzekeraar worden vergoed.
- De zorg voor kinderen onder de 18 jaar.
- Tandheelkundige zorg tot 22 jaar. Deze zorg gaat met ingang van 2011 uit het basispakket voor kinderen vanaf 18 jaar.
- Verloskundige zorg en kraamzorg.
- Gratis bevolkingsonderzoek, zoals borstkankeronderzoek.
- De griepprik voor risicogroepen.
- De zorg, die vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

In 2010 was het eigen risico 165 euro en in 2011 is dat 170 euro. De meeste kankerpatiënten hebben die kosten al gemaakt in de eerste maand van het jaar en daarna wordt alles vergoed. Jij hebt blijkbaar nog geen kosten gemaakt in 2010 en dat zijn dit de eerste kosten en het klopt dat je die zelf moet betalen (totdat je het bedrag van 165 euro of 170 euro behaald hebt).

Balen he?

Offline
Berichten: 1768

Mijn controles worden ook altijd gewoon verrekend met mijn eigen risico. Ik heb daadwerkelijk borstkanker gehad. Het is zoals het is....

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

naia schreef:
Mijn controles worden ook altijd gewoon verrekend met mijn eigen risico. Ik heb daadwerkelijk borstkanker gehad. Het is zoals het is....

Inderdaad, dat calculeer je gewoon in en het goeie is dat je na die 165 of 170 euro eindeloos goede zorg krijgt. Dat is in de meeste landen van de wereld niet zo. Ik wil niet zweverig doen, maar soms moeten we het een beetje in perspectief zien.

Offline
Berichten: 1768

Ik vind dat niet zweverig hoor Dees.
Het kan soms geen kwaad om ons te realiseren dat het stukken slechter had gekund. Wat natuurlijk niet wegneemt dat het een flinke tegenvaller kan zijn als je ineens een toch best groot bedrag zelf blijkt te moeten betalen.

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

ik heb de eigen bijdrage ook altijd gewoon ingecalculeerd
ik denk dat pas als je ziek bent geweest, je gaat begrijpen hoeveel ziek zijn eigenlijk wel allemaal niet kost. Voor ik ziek werd baalde ik ook van dit soort "tegenvallers" . Nu maak ik me er niet druk over, het is maar geld (en geen kanker) denk ik tegenwoordig.

Offline
Berichten: 616

Hihihi, ik heb een periode gehad dat ik me schaamde voor alle kosten die het ziekenfonds voor me moest vergoeden, zelfs al heb ik jaren voor niets betaald. Ik heb jaren 2x per jaar een recept voor de pil gehaald bij de huisarts en verder niets. Nu heb ik voor de rest van mijn leven mijn zorgverzekering eruit denk ik.... Ik was inderdaad eind januari al door mijn eigen bijdrage heen.

Offline
Berichten: 125

Wij hebben eind vorig jaar het vrijwillig eigen risico verhoogd naar 500 euro onder het mom van "we hebben toch nooit wat" !! balen. Hoop dat ik het weer naar beneden kan doen volgend jaar.

Offline
Berichten: 85

Pfffffffff Dinsdag ben ik weer aan de beurt.
Zie er altijd zo tegenop, doet pijn zou het liefst een potje janken als ik tussen de tietenpletter zit.
En altijd nog ff iets vaster "aandraaien" dat ding. Het begint al boven vanaf het sleutelbeen ongeveer, lijkt wel of ze extra vlees mee naar beneden trekken om mijn borst er tussen te krijgen (heb een b-tje)
Het is net of alles mee naar beneden word geschraapt, echt het lijkt wel een schraapmachine :(
Ben al bang voor de linkse kant waar ze geopereerd hebben, is nog steeds pijnlijk dus dat word nog een stukkie erger na de mammo.
Ze zeggen....ontspannen mevrouw. Nou dat kan ik echt niet!! Ik hoor wel eens vertellen dat als je grote borsten hebt het minder pijn doet is dat echt zo? Mijn b-cupje moeten ze echt aanduwen :wink:
Wil eens weten of er echt niks is tegen die pijn. Of ben ik gewoon een aansteller?

afbeelding van Esmuis
Berichten: 945

Nou Witte, ik heb ondanks een borstlift best nog een aardige cup, D/DD. Daaraan wordt ook altijd enorm getrokken en geduwd. Ik heb altijd het idee dat ze mijn borst eraf willen knijpen of zo. Ik kan wel wat pijn hebben, maar het doet wel zeer. Ik slik wel vooraf 2 paracetamol. Baat het niet, schaadt het niet zeg maar. Gelukkig kan ik dan met ademhalingstechnieken het aardig uithouden totdat het voorbij is.

Offline
Berichten: 4292

witte ik begrijp helemaal wat je bedoelt: ik had ook een btje en ze trekken je borst zo ongeveer van je lijf. En de geopereerde borst doet nóg zeerder.
Mijn ervaring was dat het na de mammo wel bijna direct weer bijna helemaal weg was de pijn. De stress vooraf is eigenlijk groter dan die paar minuten dat ze met die foto's bezig zijn, maar eerlijk is eerlijk, ik heb ook wel staan huilen daar bij het apparaat. Heel veel sterkte!

Offline
Berichten: 540

Het kan inderdaad behoorlijk pijnlijk zijn. Ik had een flinke D-cup, dus flink pletten voor een goed beeld... Het doet het meest zeer als ze een stuk van de huid rond je sleutelbeen mee naar beneden trekken.

Met een geopereerde borst heb ik geen ervaring. Want mijn borst is helemaal weggehaald en ik heb meteen een borstreconstructie gehad in de vorm van een prothese. En dan maken ze van die borst geen mammografie meer, omdat je dan toch alleen maar een witte vlek ziet. Een jaar later wel een mammografie van mijn rechterborst gehad als voorbereiding op de preventieve amputatie en reconstructie van die borst. Nu dus alleen nog lichamelijk onderzoek.

Succes, ik hoop dat het meevalt en je een goede uitslag krijgt!

Offline
Berichten: 846

Quote:
Ze zeggen....ontspannen mevrouw. Nou dat kan ik echt niet!! Ik hoor wel eens vertellen dat als je grote borsten hebt het minder pijn doet is dat echt zo? Of ben ik gewoon een aansteller?

Ik heb een grote maat en heb géén pijn gehad tijdens de mammo, maar ENORM veel pijn tijdens de stereotactische bioptie. En daar voelen anderen weer hoegenaamd niks van :?
Ik denk nu dus pijn is pijn. Je ben nooit een aansteller!! Volgens mij zit het bij ons vrouwen in het feit dat we bevestiging zoeken.

Mijn allerliefste schoonmama :mrgreen: zegt altijd dat ze zo'n hoge pijngrens heeft :evil: ik denk dan; als je de pijn een cijfer geeft van 0 - 10 is dat toch de pijnervaring. Hoe weet je dan dat jouw grens hoger is dan die van mij. Mijn chemo misselijkheid vergelijkt ze met haar zwangerschap; van chemo ben je het maar een week en daar zijn medicijnen voor. Ik was 9 maanden misselijk zegt ze dan :evil:
Oeps. off topic :oops: maar dit voorbeeld geeft wel aan hoe onzekerheid gevoed wordt.

Dus; NEE lieve schat, je bent géén aansteller!!!!!

afbeelding van Lydia63
Berichten: 183

Volgens mij is die borstenpletter door een man uitgevonden..... . Doet gewoon zeer, ook als ik me ontspan, en ja, de geopereerde borst nog meer. 't Is een ROT ding!!!

Offline
Berichten: 239

Hoi allemaal, mijn moeder moest vanmorgen weer voor een controlemamografie en het was gelukkig goed.
Nu moeten we volgende week woensdag nog naar de oncoloog voor de halfjaarlijkse controle, nog even spannend, pff.
Heel veel liefs van Corine

Offline
Berichten: 362

Wat fijn dat alles goed was Coco! Toch altijd weer spannend. @papillion wat een vergelijking van je schoonmoeder (zou bijna schoonloeder schrijven hihi..) Ze bedoelt het vast goed maar het doet zo'n afbreuk aan waar jij nu allemaal door moet. Daarbij denk ik dan een zwangerschap is geen levensbedreigende ziekte...
En die borstenpletter, ik dacht nog de eerste keer waarom gaat die verpleegkundige achter een glazen schermpje staan? Na het onderzoek dacht ik aha zeker om te voorkomen dat ze wordt aangevallen door patiënten! Zonder gekheid, het doet bij mij ook echt erg pijn. Volgens mij heeft het niet veel met je cupmaat te maken. Ik heb zelf een D/E cup en dat doet ook even heftig pijn. Zal de volgende keer ook preventief wat innemen goede tip Esmuis!

Offline
Berichten: 85

Nou ik voel me in ieder geval niet alleen of een aansteller.
@ Esmuis ik neem morgen een paar molletjes in net wat je zegt baat het niet dan schaad het ook niet.

Cat
Offline
Berichten: 665

Ik heb eenmaal een mammo gehad, was niet heel prettig, maar was goed te doen. Nu krijg ik er geen meer, valt weinig meer te pletten :wink:
@ Witte, heel veel succes morgen!

Offline
Berichten: 362

En natuurlijk @witte ik duim voor je dat het morgen mee zal vallen!!

Offline
Berichten: 1089

Witte sterkte morgen en jij volgende week woensdag coco. Wat fijn dat bij je moeder alles goed was.
Ik heb 1x een mammo gehad en dit vond ik heel pijnlijk. Heb B/C cup. Nu krijg ik een mri ipv mammo en dit heeft weer z'n eigen nadelen: infuus voor contrastvloeistof brrrr en een week wachten op uitslag. Vreselijk moet me iedere keer zo overtuigen om te gaan. Over paar weekjes weer.....heb nu al schrik.

Offline
Berichten: 85

Net terug van de mammografie, het viel niet eens tegen.
Ze hebben sinds twee maanden een nieuwe pletter!!!!!
De foto's van boven waar je recht staat voel je amper......de zijkant was wel pijnlijk. Ja mevrouw dat horen we van meerdere patienten dat het niet echt pijnlijk meer is. Pfffffffffff hadden ze dat nieuwe ding niet eerder kunnen ontwikkelen. De radioloog kon niks verontrustends zien. Jiehaaaaaaaaaaaa.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo Witte

In welk ziekenhuis hebben ze die nieuwe?
Ik moet in November as weer en omdat ik ook Reuma heb, en al overal door de medicijnen erge "druk"pijn heb, en dan mijn linker borst geopereerd die nog pijnlijk is, heb ik helse piojnen tijdens de foto's maken, en daarom alsvast een recept voor Zaldiar tabletten gekregen die ik dan vooraf moet innemen. Want Paracatamollen en Naproxen helpen niet genoeg voor de pijn.
Ik heb nu al stress als ik er weer aan denk, Zelfs de dame die mij vorige keer heeft geholpen, wist niet wat ze moest doen, door de pijn die ik had. het is echt verschrikkelijk en niet menselijk.

groetjes

conny

Offline
Berichten: 375

Ik heb eind vorig jaar 1 keer een mammo gehad en in maart weer. Maar vond het helemaal niet erg. Misschien gebruikten ze ook een nieuw apparaat? Nu na de operatie ben ik wat angstiger voor de pijn. Het plaatsen van de clip daarentegen deed wel vreselijk zeer en het plaatsen van het draadje voor de operatie daarvan ging ik bijna van mijn stokje van de pijn.

Jeej Papillon wat een opmerking van je schoonmoeder. Het is helemaal zoals je zegt. Het is net hoe je iets ervaart. Dan doet een pijngrens er ook niet toe, bovendien kan je die niet meten (nou ja, misschien wel, maar is niet aan te raden). Wat zou ik niet graag misselijk zijn van een zwangerschap. Ik ruil zo 9 maanden in tegen mijn 5 misselijke chemomaanden (o, Nee eigenlijk maar 8 weken) van de Taxol was ik niet misselijk, maar die mag ze er wel bij hebben :P

Offline
Berichten: 85

@conny 58 ik weet niet of je hier de naam van een ziekenhuis mag noemen. Als je een profiel aanmaakt kan ik je een pb sturen.

Gr. Witte

afbeelding van Lydia63
Berichten: 183

Witte, geweldig nieuws! Weer prettig dat het goed is!

Offline
Berichten: 196

Fijn Witte! Dat is dan weer achter de rug! Ik had vorige week donderdag een mammo en een MRI en gisteren een goede uitslag, dus kan er ook weer even tegen (hoefde geen week te wachten Kaat78). De mammo doet gelukkig niet meer zo'n zeer als 4 jaar geleden toen ik nog allerlei knobbels had vanwege opspelende hormonen en mastopathie. Tsja, als je die gaat pletten....vond het nog veel erger dan de spuiten in de tepelhof vanwege de opsporing van de poortwachterklieren en die waren toch best heftig. Bovendien is er nooit iets op die mammo te zien bij mij, ook niet de tumor van 1,8 cm. die ik had, dus doe ik het alleen om evt. kalkspatjes op te sporen. Wat dat betreft twijfel ik ook wel eens of ik het weer door wil laten gaan. Mijn eigen gevoel was tot 2 keer toe een betere waarnemer van het feit dat er iets niet goed was dan de apparatuur en soms vraag ik me echt af of dat geplet en die straling allemaal wel ok is.......

afbeelding van juut
Offline
Berichten: 25

pfff, ik zit op dit moment een potje te janken omdat ik as donderdag moet, pfff 1e x sinds diagnose een jaar geleden. in de gedane borst zitten allemaal verhardingen van littekenweefsel vd onsteking die ik na de operatie kreeg. ik had net met google naar aantal foto´s gekeken en in combinatie met de spanning hield ik het niet meer :-(.
ik ben in tilburg in elisabeth onder behandeling, @witte, was jij daar ook?
hopelijk van wel.... als dat dan pijn scheelt.....

Offline
Berichten: 846

Lieve Juut wat erg toch hè al die behandelingen waar je tegenop ziet [troost]

Offline
Berichten: 2236

Juut, misschien kan een huidtherapeute je wel helpen om de littekens en verdikkingen (gedeeltelijk) weg te masseren en je borstweefsel weer wat zachter te maken.
Sterkte donderdag.

Offline
Berichten: 85

@ Juut ....nee ik loop in Veghel, Ziekenhuis Bernhoven. Die nieuwe pletter hebben ze sinds twee maanden. Ik neem aan dat ze die dan ook in andere ziekenhuizen hebben, gezien Bernhoven een streekziekenhuis is. Heel veel sterkte Juut en anders neem zoals Esmuis zegt een paar molletjes in. (ik heb ook veel littekenweefsel in de borst)

afbeelding van juut
Offline
Berichten: 25

dank jullie wel voor de lieve reacties. ik ga idd maar een aantal molletjes innemen as donderdag.
en.. toevallig ben ik afgelopen donderdag de 1e keer bij een huidtherapeut geweest... wist niet dat dat bestond en gelukkig attendeerde de oncoloog mij erop. de huidtherapeut is idd begonnen met masseren en de 2e afspraak staat alweer, ook voor as donderdag.
zo wordt je toch elke keer geconfronteerd met bk. pffff....

Offline
Berichten: 2236

Ik hoop dat je er veel baat bij zult hebben, Juut.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik kwam toevallig op deze site terecht omdat ik zocht wat een mammografie onderzoek kost als je geen verwijzing hebt. Omdat ik steeds vaker om mee heen jonge vrouwen hoor/zie die nog onder de 40 of net boven de 40 zijn met borstkanker wil ik eigenlijk zelf jaarlijks een onderzoek laten doen. Ik ben nog net geen 40 dus moet nog 10 jaar wachten op het bevolkings onderzoek. Weet iemand misschien wat het kost om dit zelf te laten doen. Alvast bedankt

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Sannie, ik vraag me af of je wel bij een gewoon ziekenhuis terecht kunt voor een mammo zonder verwijzing. Mijn eerste mammo was bij een commerciele partij en zelfs daar was de eerste vraag, toen ik voor een afspraak belde, of ik een verwijzing had (het staat trouwens ook op hun website als voorwaarde). Misschien kun je terecht bij zo'n pre-scan bedrijf?

Heb je je wens al eens met je huisarts besproken? Die kan je precies de voor- en nadelen van een mammo uitleggen (zoals dat je risico op borstkanker ietsjes verhoogd wordt door al die mammo's op jonge leeftijd) en wie weet komen jullie samen tot een beleid? (Of dat nou met jaarlijkse mammo's is of iets anders)

Offline
Berichten: 12

hallo meiden.
ik ben nieuw hier, maar moet even mijn ergenis luchten.
gisteren heb ik een mammo gehad, omdat ik een knobbel in mjijn borst heb, die niet te zien is op een echo.
nu wist ik niet precies hoe het met de uitslag zou gaan, via HA pof mammapoli of wat dan ook.
dus heb ik naar de rontgen gebelt. ondertussen hartstikke zenuwachtig naruurlijk.
zecht dat vrouwtje:
ja we hebben de uitslag al. maar ik kan hem niet doorgeven. het moet nog langs een andere afdeling, omdat we er nog een verslag van moeten typen.
morgen of overmorgen word het denk ik wel naar de HA gestuurd.
ik vraag dus of het zo is dat er al meer als 2 afdelingen op de hoogte zijn, en ze zegt doodleuk ja.

betekend dit dat ik nog 2 dagen moet wachten, terwijl er al mimimaal 20 man op de hoogte zijn?
of kan ik nog iets anders doen?
ow ja, aan het eind wenste ze me ook nog even sterkte toe.
ook zo iets waarvan je dan blijft denken:hoe bedoelde ze dat precies.

afbeelding van gipsy
Offline
Berichten: 109

Beste Gerdien,

Wat een onzekerheid allemaal.
Misschien is het verstandig om met je huisarts contact op te nemen en hem/haar de situatie voor te leggen.

Natuurlijk hoop ik van harte dat je een goede uitslag krijgt.
Daarom zeg ik alleen : sterkte met deze spanning !

Offline
Berichten: 127

Gerdien, ik kan me voorstellen dat je niet graag op de uitslag wilt wachten maar dat je de uitslag niet krijgt hoeft niks te betekenen, ik werk ook in een ziekenhuis en wij mogen geen telefonische uitslagen doorgeven aan iemand anders dan de behandelend arts. Misschien zou je je huisarts kunnen bellen of hij het niet voor je wilt navragen zodat je geen 2 dagen meer hoeft te wachten.

Offline
Berichten: 12

ik krijg mijn huisarts niet te spreken. die is erg aardig, en zou me denk ik wel verder helpen, maar heeft helaas een kreng als assistente :S
ik heb nu al wel voor elkaar dat ik morgen tussen 2 en 3 weer kan bellen om te kijken of de uitslag dan binnen is.
bedankt voor julie reactie's trouwens. het moest me echt even van het hart.

Offline
Berichten: 12

nou, vandaag was de uitslag ook nog niet binnen. volgens de assistente zei de rontgen wel vaker wat. en ik kan het vrijdag weer proberen.
schiet lekker op zo!

afbeelding van gipsy
Offline
Berichten: 109

Vervelend Gerdien !
Bij mij werd op de 1e dag van onderzoek gelijk een mammo gemaakt, en een echo met punctie.
Ik begreep toen gelijk dat het er niet goed uitzag en dat werd mij ook mee gedeeld.
Wat verschilt het toch per ziekenhuis...!

Als je een afspraak maakt met de huisarts dan belt hij misschien wel naar het ziekenhuis.
We weten hier allemaal wat het is, wachten op een uitslag...........grrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!

Offline
Berichten: 12

ja, echt vervelden.
bij mij hebben ze inderdaad ook gelijk een cho gemaakt, maar daar was niets op te zien. en nu dus wachten op de uitslag van de mammo.
ik hoop dat ik voor vrijdag meer duidelijkheid heb, want dan moet ik eigenlijk met de uitslagen v.d testen naar de mamma-poli.
is het trouwens niet vreemd dat het volgens de HA voelt als een cyste, maar dat er op de echo niets te zien was?
ik vertrouw het allemaal voor de meter niet

Offline
Berichten: 433

Lieve Gerdien,
Ook ik weet wat of het is om op uitslagen te wachten. Maar vergeet niet dat voor een uitslag van een mammo normaal gesproken 5 werkdagen staan. Ik zeg dit niet om naar te doen, maar je hebt er niets aan om de komende dagen een "soort van door te draaien".
Verder heb ik gezien dat je 23 jaar bent en dat verkleint de kans op een verschrikkelijke uitslag aanzienlijk. Dit zeg ik in een poging je toch een beetje gerust te stellen.
Wat mij wel verbaasd is dat de HA je wel een verwijzing heeft gedaan, maar daar niet bij heeft verteld dat ie je zou bellen oid zodra de uitslag bekend was.Of je een termijn heeft gegeven. Nu ga ik er tenminste vanuit dat het allemaal via de HA is gegaan. Is het wel via de mammapoli gegaan, dan kun je die gewoon bellen, maar ik kreeg daar altijd een belafspraak mee voor een week later.
Ook ik zeg nog heel veel sterkte, ook bij goed nieuws is wachten verschrikkelijk!
liefs.

Offline
Berichten: 433

We hebben tegelijk gepost. Als je al een afspraak hebt bij de mammapoli, dan krijg je daar ook de uitslagen te horen. Dat is tenminste wel de normale gang van zaken. Vind het alleen jammer dat ze je dat niet allemaal van te voren hebben verteld en dat mag je ze daar ook best ff vertellen!

Offline
Berichten: 12

@kamasta, dank voor je reactie. ik wist inderdaad niet dat het op die manier hoort te gaan. dat is wel vervelend. in eerste instantie is gezegt dat ik de volgende dag maar moest bellen voor de uitslag(ze zeiden er niet bij waar ik dan naartoe moest bellen)
op deze manier is iedere dag er 1 teveel. helemaal omdat je elke keer moet bellen om te vragen hoe het nu zit, en dan niets te horen krijgt behalve: probeer het daar eens en misschien vanmiddag wel enzo.

ik heb ook geen zin om hier thuis mezelf gek te lopen maken.
en op deze manier gebeurt dat wel een beetje. verder weet ik dat ik nog jong ben, maar er zijn in mijn naaste omgeving veel mensen overleden aan deze ziekte, en die kregen het allemaal tussen de 20 en de 30 jaar. ook mijn moeder.

dat maakt me toch wel nerveus

Offline
Berichten: 433

Joh, ik begrijp je nervositeit helemaal. En dat mag ook. Gelukkig heb je "ons" al gevonden en hier kun je alles kwijt, dus ook je frustraties. Ik hoop natuurlijk dat we je na vrijdag weer uit kunnen zwaaien en dat jij de uitzondering gaat zijn in de familie en dus ook geen welkom meer voor jou in de toekomst!
Wel raad ik je aan om vrijdag, over de toekomst te praten. (met de ik denk mammacare verpleegkundige, maar kan ook chirurg of nurse practioner zijn). Juist omdat er dus veel bk gevallen bij jullie in de familie zijn. Het kan geen kwaad om onder controle te staan op de mammapoli. Misschien is ook een gen onderzoek een idee, maar daar kunnen ze je vrijdag wel verder over informeren. Voor nu nogmaals sterkte en ik ben al een beetje voor je aan het duimen dat de uitslagen goed zullen zijn!

Offline
Berichten: 433

Oh en ik vergeet je nog wat mee te geven. Lees niet teveel, je weet er waarschijnlijk al meer dan genoeg van. En laten we wel wezen, bij de meeste hier op het forum waren de uitslagen niet goed, daar krijg je misschien wel weer meer zenuwen van.

Pagina's