Zo bang na birads4

31 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Ikbenzobang123
Offline
Berichten: 31
Zo bang na birads4

Dit is wel het forum waar ik nooit berichten op zou moeten plaatsen. En niemand natuurlijk.

Maar afgelopen maandag een mammografie gehad met echo en dinsdag birads4 uitslag via de huisarts.  benHad Ikal een tijdje een soort jeuk en in sinds eind december voel ik daar een bobbeltje. Het jeuken/geïrriteerd gevoel is wat meer geworden en vandaag steekt het af en toe fel in het bobbeltje. Ik ben zooooooo bang dat het mis is. Er zat ook geen a b of c bij. Alleen de mededeling ja het is 50/50. Ik moet maandag voor een punctie en dan hoor ik meer.

Ik weet niet waar ik het zoeken moet, ben moeder van 2 kleine kinderen en 35 jaar. Google me suf maar word natuurlijk niks wijzer. Moet het van me afschrijven, maar dat voelt al als erkennen dat het fout zit. Hoe komen jullie deze tijd door??? 

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Jeetje dat je huisarts je zo het weekend instuurt.. Dat had hij of zij beter kunnen inkleden. De uitspraak dat je zorgen maken niets verandert aan de situate, maar alleen je lol in de dag verpest, is nu een beetje een dooddoener, maar wel waar. Probeer toch afleiding te zoeken dit weekend en ga niet verder lezen. Want je weet nog niets, dus wat moet je dan lezen? 
 

Succes maandag en hopelijk zit je aan de goede kant. 
 

 

Offline
Berichten: 518

Lieve Ikbenzobang, 

Natuurlijk herkennen we deze onrust allemaal. Heel naar dat het weekend er zo tussen zit.... dat had wellicht wel sneller gekund. Maar probeer niet op de zaken vooruit te lopen.  

Wat bij mij hielp was om te denken: wat is, is nou eenmaal. Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar van je druk maken om iets dat je niet kunt veranderen, is het nog nooit beter geworden. Doe iets fijns met je kinderen en verwen jezelf een beetje. Want wat er ook gebeurt: het leven is er om van te genieten. Ik hoop dat je in het goede bakje valt volgende week.

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 4292

Heel heftig, ik hoop dat je maandag in één keer door de molen kunt, met onderzoek en uitsluitsel.

afbeelding van Ikbenzobang123
Offline
Berichten: 31

Dank jullie wel, morgen d day. Het vliegt echt alle kanten op in mijn hoofd. Duim voor me ♥️

Offline
Berichten: 4292

ik duim!!!!!

Offline
Berichten: 211

Ik duim ook!!

Offline
Berichten: 302

Sterkte!!!!

afbeelding van Linn
Offline
Berichten: 26

Sterkte! De onzekerheid is vreselijk!

Offline
Berichten: 935

Ik duim ook. Denk dat je niet direct uitslag krijgt bij een punctie. Was bij mij niet zo. Wanneer krijg je de uitslag?

Offline
Berichten: 211

Ik kreeg het wel dezelfde dag, 's morgens de punctie en 's middag terug voor de uitslag.

afbeelding van Ikbenzobang123
Offline
Berichten: 31

Helaas is het mis. Diagnose borstkanker ook in mijn okselklier. 

Offline
Berichten: 302

Ach wat verdrietig.  Neem alles nu  stap voor stap want je zit ineens in een soort achtbaan. Ik hoop dat er snel een behandelplan komt voor jou. Heel erg veel sterkte en stel hier alle vragen die je wil.

Offline
Berichten: 518

Wat ontzettend naar beste ikbenzobang. Ik denk dat je stiekem al een beetje dacht dat het niet goed zat? 

Heel veel sterkte bij de onderzoeken die nu gaan volgen. Ik hoop dat je snel weet waar je aan toe bent qua behandeling en dat de verspreiding in je lymfeklieren beperkt is. Vragen en spuien staat hier altijd vrij. 

Ik wens je kracht in deze eerste moeilijke tijd. 

Linda

 

 

 

Offline
Berichten: 211

Sterkte met de hele behandeling. probeer het stap voor stap te bekijken - niet als één enorme onneembare berg.

afbeelding van Nickytje
Offline
Berichten: 36

Sterkte, op dit forum weten we allemaal in welke orkaan van gevoelens, emoties je nu terecht komt.  

afbeelding van Ikbenzobang123
Offline
Berichten: 31

Heb deze week biopt gehad en mri, pet scan en CT scan. Maandag middag laat de uitslag. Het enige wat ik maar zo hoop is dat het niet is uitgezaaid. Ik heb rustgevende medicatie nu maar vandaag echt een kutdag. Ik ben zo bang dat het al te laat is. Als ik maar een echte kans krijg. Het is net of het niet echt is soms. En alle plannen die ik heb al weg zijn. En mijn arme kids, ik zou ze zo graag geruststellen.... 

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Je staat al een week onder hoogspanning, dat is enorm zwaar. Als maandag de uitslagen er zijn dan kun je pas een plan gaan maken. Maar dan gaat het vaak snel. Je kunt nu niet anders dan nog een dag wachten en proberen jezelf niet gek te maken met 'wat als..' gedachten. Zoek afleiding en hopelijk morgen goed nieuws. 

Offline
Berichten: 518

Die eerste week tussen hoop en vrees vond ik zelf het allerzwaarst. Ik hoop dat je relatief goed nieuws krijgt!!! Want daarna kan je er tegenaan, en wordt het een (weliswaar moeilijke) "klus" waar je tegenaan moet. We duimen voor je dat het beperkt blijft. 

Hartelijke groet, 

Linda

afbeelding van Linn
Offline
Berichten: 26

Afgelopen kerst zat ik precies in de zelfde situatie. En ook ik heb rustgevende medicijnen. Het wachten op de uitslag is vreselijk! Ik duim voor je!

Offline
Berichten: 935

Ach jee, wat een naar nieuws. Veel sterkte morgen. Ik duim!! Als er een plan van aanpak ligt dan voelt het vaak al minder machteloos.

afbeelding van Ikbenzobang123
Offline
Berichten: 31

Liev dames,

Enerzijds positief: geen uitzaaiingen!!! 

Spannend: triple negatief stadium 3 vanwege 2 aangedane okselklieren. Nu zsm beginnen met chemotherapie (tac?) Ik verwacht 2e week maart... Pffff ik ben opgelucht dat ik nog een kansheb... Maar als ik eens Google word ik ook wel bang van de negatieve vooruitzichten... 

afbeelding van Linn
Offline
Berichten: 26

Hier ook triple negatief ben begonnen met 4x ac. Die heb ik net achter de rug. Deze week nieuwe mri.

 

niet googlen!! Daar word je echt niks wijzer van. Iedereen reageert anders op de kuren en ook heeft iedereen weer andere bijwerkingen. 
 

Probeer positief te blijven! Ik weet het is lastig, zeker ook met kleine kids.. 

 

we gaan ervoor!

afbeelding van Ikbenzobang123
Offline
Berichten: 31

Hoi Linn, zie pb :) 

Dat googlen is killing inderdaad, kom heel veel verschillende overlevingskansen tegen pffff

 

Zijn er hier meer dames met (ongeveer) dezelfde diagnose? Ik krijg eerst een hele rits chemos (die binnen 4 weken starten, is dat niet erg laat met zo'n agressieve vorm?) En over opereren wordt pas gesproken na de chemos. Vind ik zelf nogal apart. 

Ik ga denk ik nog een second opinion bij het avl aanvragen ook omdat het in mijn familie zit en ik heb gelezen over stamcel +zware chemo bij brca1 (mocht dit zo zijn) ik laat ook genetisch onderzoek doen 

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Goed idee Ikbenzobang. Mij hebben ze in AVL lang geleden prima geholpen. Maar ook als het AVL als behandelziekenhuis te ver weg is, er zijn zelfs amazones geweest die in hun locale ziekenhuis zijn behandeld, maar wel aangepast aan het protocol van het AVL. 
 

Er is hier een topic over de Subito-trial, ik meen dat die hoge dosis chemo gebruikt voor triplenegatief. 
 

Toitoitoi op naar een plan. 

 

Offline
Berichten: 518

Hoi hoi, 

Hier ook nog even een reactie van mij, omdat je gericht vraagt naar mensen met een vergelijkbare diagnose. Ik had een triple negatieve tumor, snelgroeiend met 3 aangedane okselklieren. 

Sowieso is een second opinion altijd een goed idee. Ik vind vier weken ook vrij lang, na definitieve diagnose kreeg ik binnen 10 dagen chemo. Dus daar zou ik zeker vraagtekens bij zetten. 

Dat je pas geopereerd wordt na de chemo is wel heel logisch. Juist bij triple negatief willen ze zien dat de chemo werkt. Als de chemo niet of te weinig effect op de tumor heeft, dan krijg je aanvullende chemotherapie. De subito-trial is voor vrouwen met stadium 3 triple negatieve borstkanker, waarvan de tumor een bepaald kenmerk heeft. Als je naar het AvL gaat, wordt er denk ik sowieso gekeken of je hiervoor in aanmerking komt.

Het belangrijkste is dat jij vertrouwen in de behandeling hebt! 

Hartelijke groet, 

Linda

afbeelding van Linn
Offline
Berichten: 26

Ik heb geen second opion aangevraagd omdat de moeder van een oud klasgenootje van mijn zoontje het zelfde had 2 jaar terug. En zij is wel bij het avl geweest. En de kuren die ik krijg komen precies overeen met wat het avl adviseert. En ik kreeg daarbij nog meer tussentijdse controles en MRI's dan zij had.

vanwege mijn leeftijd ben ik doorverwezen naar het lumc voor genetisch onderzoek. Gelukkig heb ik geen dna afwijkingen ondanks dat we later ontdekte dat aan mijn vaderskant de brca2 voorkomt.

 

mijn advies: als jij graag een second opion wil: doen! Het is voor jou belangrijk dat jij dit proces met vertrouwen in stapt! 

afbeelding van Linn
Offline
Berichten: 26

Ps ik heb ook al meerdere keren gevraagd waarom niet eerst opereren? Maar wat Linda hierboven al zei ze willen weten hoe de tumor reageert. Mocht tussentijds blijken dat de chemo niks doet word ik eerst geopereerd.

Offline
Berichten: 211

Linn schreef:

Ps ik heb ook al meerdere keren gevraagd waarom niet eerst opeten? 

 

Misschien dat moderators opeten nog even kunnen veranderen in opereren - voor ieders duidelijkheid.......

afbeelding van Linn
Offline
Berichten: 26

Oeps haha had dat nog niet eens gezien!

Offline
Berichten: 518

Hi hi bij deze aangepast. Hadden ze maar een soort pacman die dat kan hè.