Zo bang voor mammografie

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van 1981Bloem
Offline
Berichten: 1
Zo bang voor mammografie

Hoi allemaal, ik ben echt zo bang voor donderdag. Ik dacht iets te voelen in mijn linkerborst. Maar laterna dacht ik; dit voel ik ook rechts. Mijn borsten voelen altijd al vrij 'hobbelig'. Uiteindelijk ben ik toch naar de huisarts gegaan. En hij denkt dat het niets is maar voor mijn geruststelling stuurt hij me door. 

 

Ik ben echt zo ontzettend bang dat ik wel iets heb en dat ze iets vinden. Ik heb niet veel mensen met wie ik dit kan bespreken. Mijn vriend heb ik het gisteravond verteld maar we zijn pas 1 jaar samen en wonen ook niet samen. Ik heb 2 kinderen van 10 en 12 jaar. 

Ik word gek van mezelf. Ik weet ook niet wat ik nu precies wil, moest het gewoon kwijt denk ik. 

Offline
Berichten: 518

Hoi Bloem, 

Die hobbelige borsten kunnen inderdaad voor een hoop onrust zorgen. Omdat je echt ongerust bent, is het altijd beter om even te laten kijken.

Ik hoop van harte dat je huisarts gelijk heeft. Sterkte met wachten en hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 298

Nou hier kan je gewoon even van je afschrijven  hoor! We snappen hier de angst en we duimen onze vingers blauw dat het mee gaat vallen! Sterkte!

afbeelding van Maverick
Offline
Berichten: 4

Hoi Bloem,

Heel goed kan ik mij voorstellen dat je bloednerveus bent voor de mammografie, en dat dit zo zal blijven tot je de uitslag hebt. Ik heb mijn controle foto vorige maand gehad en het wachten lijkt elk jaar langer te duren. Maar het is belangrijk om je te realiseren dat de mammografie het probleem niet is. Die foto verandert niks aan de uitslag: als je kanker hebt, heb je het nu al. Het enige wat die mammografie doet, is het herkennen en zorgen dat de behandeling kan beginnen...

Kanker is zo'n groot woord, waar zoveel vreselijke betekenissen en verhalen aan kleven. Ik heb er zelf veel aan gehad om mezelf echt voor te houden dat het niets is, tot het wel iets blijkt te zijn. Er zijn namelijk genoeg dingen die voelen als een knobbeltje, maar die niets zijn. "Men lijdt het meest, van het lijden dat men vreest." Dit vond ik een waarheid als een koe tijdens mijn hele traject. Maar ook hier is het meer dan waar en waarschijnlijk juist de reden dat je bent doorverwezen door je huisarts.

Een mammografie is als een antwoord op een vraag dat je eigenlijk niet wilt weten. Maar het belangrijkste is, dat je de vraag toch gesteld hebt.

Veel succes, en probeer in het vandaag te leven. In het hier en in het nu. Nu is het nog niets, alleen een foto.