Zoladex van invloed op uitslag baarm. halskanker-onderzoek?

20 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 743
Zoladex van invloed op uitslag baarm. halskanker-onderzoek?

Heeft iemand van jullie ooit een afwijkende uitslag gekregen die veroorzaakt werd door gebruik van Zoladex? Daar ben ik erg benieuwd naar!

Offline
Berichten: 766

Loesje, omdat er in het verleden onrustige cellen zijn aangetroffen (nog voordat ik borstkanker kreeg) en ik daarvoor behandeld ben en nu jaarlijks voor controle naar de gynaecoloog moet, ben ik heel benieuwd naar de antwoorden die je op deze vraag gaat krijgen. Ook ik krijg Zoladex toegediend.
Gab61

afbeelding van Moise75
Offline
Berichten: 13

Hoi Loesje en Gab61,

Ik ben hier ook wel erg benieuwd naar of iemand nog iets weet.
Ik heb ook Zoladex gebruikt tot een jaar geleden,en kreeg afgelopen december mijn uitstrijkje.
Bleek een pap 3A te zijn.
Mijn 1e gedachte was ook dat het misschien nog door het gebruik van Zoladex beinvloed was,maar na navraag aan de arts die me Zoladex had voorgeschreven ( ik had hem aan de telefoon voor iets anders,en had net die dag ook mijn uitslag van het uitstrijkje gehad), zei hij dat dit geen invloed kon hebben op de uitslag.
Ik ben ondertussen geemigreerd naar het buitenland en moet binnenkort ( 6 maanden na vorige uitstrijkje) hier naar het ziekenhuis voor een herhalings uitstrijkje,in opdracht van de gynaecologe in Nederland.
Groetjes,
Moise

Offline
Berichten: 743

Ja ja, het ging om mijzelf :oops:
en...vandaag uitslag gekregen dat de tweede test okee is, pap1, er viel een last van mijn schouders.....

Verder heb ik bij de oncoloog nog nagevraagd of zoladex-gebruik de testuitslagen kan beinvloeden, en hij zei van niet. Dus voor wie twijfelt, hier het antwoord.

Bedankt voor de reacties.

afbeelding van Moise75
Offline
Berichten: 13

Wat een opluchting voor je Loesje, gefeliciteerd met de goede uitslag!
Daar ga ik ook voor straks :) ( even gebeld tussendoor hoe het staat met de afspraak, want het is al bijna 5 weken geleden aangevraagd door de huisarts; ik sta op de wachtlijst en het kan eerst al nog een paar weken duren voordat ik de afspraak thuis krijg gestuurd :shock: Wachtlijsten, ze zijn er overal ter wereld ;) )
Anyway, nogmaals super dat je uitslag goed was, moet je nu volgend jaar weer voor een extra controle trouwens,ook al was het nu weer pap 1?

Offline
Berichten: 743

nou zeg dat wel een opluchting!!!

het was pap 1, geen verder vervolgonderzoek gelukkig

jij veel sterkte en een goede uitslag toegewenst moise!!!

afbeelding van Moise75
Offline
Berichten: 13

Komt goed, ik heb er een goed gevoel over.
Werd wel een beetje zenuwachtig toen we een paar dagen geleden langs het ziekenhuis reden, maar dat is denk ik voornamelijk omdat alles nieuw is straks, ziekenhuis, artsen.
Gelukkig gaat mijn a.s. hubby met me mee, dus dat is fijn.
Ik ben niet zenuwachtig voor mijn uitslag, dus komt goed :)

Offline
Berichten: 766

Loesje, ik lees nu pas weer dit topic. Wat fijn dat de uitslag bij jou nu pap1 is!!! Wat een opluchting zal dat zijn.
Gab61

Offline
Berichten: 30

in maart ben ik begonnen met tamoxifen en heb toen ook gelijk mijn Mirena spiraal laten verwijderen op advies van oncoloog. gelijk een uitstrijkje laten maken en het was pap2.
Nu begin juli moest ik voor herhalingsuitstrijkje en toevallig was ook de 5 jaarlijkse oproep gekomen. Ben intussen op vakantie geweest en zodra ik thuiskwam ff de huisarts gebeld om de uitslag te vragen...........ja hoor.....pap 3a.
Huisarts heeft me gelijk doorverwezen naar gynacoloog waar ik a.s. maandag al terecht kan.

liefs,
moon

Offline
Berichten: 743

ojee Moon, dat is wel schrikken!

ik duim voor je...dat het uiteindelijk toch in orde is!!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Jeetje Moon.

Dat is zeker slikken. Ik hoop dat het met een sisser afloopt :(

Offline
Berichten: 1

beste moon,geen zorgen hoor voor pap3a,is heel goed behandelbaar en nog geen kanker,ik heb zelf baarmoederkanker gehad dus als je vragen hebt hierover mail me maar

succes

Jol
Offline
Berichten: 131

Jeetje, Moon,

Wat een pech weer. Is het niet genoeg geweest hé zou je zeggen.
Sterkte meisje

Liefs, jol

Offline
Berichten: 30

Ben intussen naar de gyna, geweest en hij vertelde me om me niet ongerust te maken. Hij kon het zich goed voorstellen dat ik dat wel deed (heeft natuurlijk medische geschiedenis gelezen)
Hij heeft opnieuw een uitstrijkje gemaakt en volgende week moet ik terug komen. Hij had het over een colposcopie
Dus ga ik volgende week maar weeeer naar het ziekenhuis de 23e....maar wel met een geruster hart dan de afgelopen maandag

liefs,
moon

Offline
Berichten: 1446

Van de week kreeg ik de 5-jaarlijkse oproep voor een uitstrijkje. Hier staat al dat het gebruik van zoladex niet van invloed is op de uitslag.

Maar wat ik me wel afvraag: Door de zoladex/arimidex zijn de slijmvliezen zo droog, dat ik me voor kan stellen dat een uitstrijkje nu extra pijnlijk is. De laatste keer (was voor de borstkanker) deed de assistente van de huisarts het, en zij was er, om het maar zacht te zeggen, niet zo handig in :? , en toen deed het al pijn.

Ik heb het ook ooit een keer door de gyn laten doen, en toen voelde ik er helemaal niets van. Ik overweeg nu dan ook om maar tegelijk een afspraak bij de gyn te maken. Maar kan ik daarvoor wel zomaar een afspraak maken? Ik ben daar natuurlijk al 3 jaar geen patiënt meer.

Wat zijn jullie ervaringen?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

Ik heb een uitstrijkje door de huisarts laten maken toen ik net 30 was. Toen gebruikte ik ruim een jaar zoladex. Niets van gevoeld, hoewel het een irritant onderzoek is.

Ik denk dat het vooral van de ervaring afhangt van degene die het uitstrijkje maakt...

Offline
Berichten: 653

hoi Roosje,

Ik ben 2 weken geleden voor een uitstrijkje geweest. Bij mij is het ook door de assistente van de huisarts gedaan. Ook zij was niet zo handig....zat te emmeren met het speculum....... :? Maar het was niet pijnlijk, het is mij meegevallen (ik vroeg me ook af hoe het nu zou zijn.....). Het slijmvlies is wel beschadigd, want ik had iets bloedverlies erna, maar het deed niet echt pijn. Ik had alleen een krampachtig gevoel toen ze met kwastje schraapte, maar niet meer dan vroeger.

Offline
Berichten: 2044

Gewoon bellen en vragen Roosje.
Ik zou het zeker proberen.
Mijn ervaring is: als je het goed uitlegd kan er een hoop.
Zeker als je al eens patient geweest bent...
Dus, poli gyneacologie bellen zou ik zeggen.

Offline
Berichten: 534

Roosje,
Je kunt het natuurlijk ook door de huisarts zelf laten doen :wink:
Huisartsen hebben hier ook veel ervaring mee en dat is wel een stuk makkelijker dan bij de gynecoloog.
Ik heb een paar weken terug mijn uitstrijkje laten doen en dat was niet echt pijnlijker dan eerdere uitstrijkjes.

Offline
Berichten: 653

Bij mijn huisarts in de praktijk wordt het door de assistente gedaan, en volgens mij bij Roosje ook. Roosje heeft (net als ik) niet zo'n positieve ervaring met de assistente, vandaar Roosjes vraag.