Zomaar ineens ontstoken wondje op borst

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Levina
Offline
Berichten: 2
Zomaar ineens ontstoken wondje op borst

Dag allemaal,

Misschien ben ik hier helemaal voor niets terwijl jullie hier allemaal met een reden zijn, maar ik voel me zo onzeker op dit moment dat ik hoop dat ik toch even iets mag schrijven over mijn situatie. Ik kwakkel eigenlijk al 2 jaar met mijn linkerborst. 2 jaar geleden in december werd mijn linkerborst ineens groter met een zwelling in de oksel. Via huisarts naar mammapoli gestuurd, die had het over 'zwevend weefsel' in de oksel en op de echo was gelukkig niets verdachts gezien. Biopt vond de chirurg niet nodig. Toch merk ik soms verschil in grootte en die gezwollen oksel (is nog steeds gezwollen) geeft me geen gerust gevoel, maar goed: na een goede uitslag van de mammografie vond ik dat ik erop moest vertrouwen dat het goed is. Afgelopen week kreeg ik een rode plek op de huid van mijn borst. Die plek deed verder geen pijn en ik heb er niet veel aandacht aan besteed. Afgelopen zaterdag werd ik wakker en merkte ik bij het douchen dat de plek open is gegaan. Het lijkt een zweertje/wondje dat er niet mooi uit ziet, het is een 'balletje' en eronder lijkt het licht ontstoken. Zoiets gebeurt natuurlijk altijd in het weekend...

Nu moet ik er wel bij zeggen dat het zweertje/wondje op een oud operatielitteken zit. Misschien is dat geruststellend, ik weet het niet zeker. Nooit problemen met dat litteken en het is ook niet droog of trekkerig, we eten gezond etc (heb je vitaminentekort heb je ook meer kans op het opengaan van een oud litteken, las ik). Ik ben aan mijn beide borsten geopereerd na mijn derde zwangerschap, omdat ik door hormonen een gigantisch links/rechtsverschil kreeg.

Ik ben er niet gerust op. Operatielitteken of niet, een spontaan ontstoken wondje op borst geeft me geen  prettig gevoel. Mijn plan is dan ook maandagochtend direct naar de huisarts bellen. Maar ik zou het zo fijn vinden iets van anderen te lezen, hoewel ik me bezwaard voel hier op het forum te komen voordat ik uberhaupt zekerheid heb. Is dit misschien voor iemand herkenbaar? De eerste keer, met die zwelling in mijn oksel en die borst die ineens groter werd, is er bij de huisarts gesproken over de mogelijkheid van ontstekingsborstkanker, wat het dus gelukkig niet was. Maar met dat twee jaar een ongerust gevoel en nu dat ontstoken wondje moet ik daar toch steeds weer aan denken. Herkent iemand wellicht ook de moeite om een beroep te doen op huisarts/mammapoli? Juist omdat het eerder niets was...daar is ze weer met haar borsten, dat gevoel.

Veel dank voor de reacties en voor iedereen veel sterkte. 

 

 

 

Offline
Berichten: 922

Hoi Levina,

Ik kan me je onzekerheid voorstellen. Ik heb zelf nog niet gehoord over borstkanker dat is ontdekt door een wondje op de borst. Maar ik vind het sowieso goed dat je terug gaat naar de huisarts. Ook een ongerust gevoel is een goede reden om naar een huisarts te gaan. Deze kan helpen om te kijken of er echt iets aan de hand is. Wat een goede vraag voor morgen is, is vragen welke signalen wel een reden zijn om zorgen te maken. Dat helpt misschien.

Sterkte morgen. Hou je ons op de hoogte?

Offline
Berichten: 518

Hoi Levina, 

Ik sluit me aan. Het is sowieso een goed idee om er even naar te laten kijken. Bovendien is een mammapoli er juist om dingen uit te sluiten en mensen weer gerust naar huis te sturen. Een spontaan wondje zonder aanleiding is echt wel iets om na te laten kijken. 

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 196

Ik zou zeker naar de huisarts gaan en me door laten sturen naar de mammapoli. Geen risico's mee nemen.

En als het niks blijkt te zijn heb je in ieder geval je gemoedsrust gewonnen.

Bij mij is het overigens begonnen met een ontstoken tepel. Daarvan zei mijn huisarts maandenlang dat het maar 5% kans was dat het borstkanker zou zijn.

Laat je niet zo maar wegsturen - ga voor zekerheid.

afbeelding van Levina
Offline
Berichten: 2

Heel veel dank voor de berichtjes, die zorgden ervoor dat ik toch maar de huisarts gebeld heb want inmiddels slaag ik er zelfs in te twijfelen of ik dat wel moet doen. Ik bedoel: met een dergelijk wondje op mijn been zou ik never nooit de huisarts bellen, en dat brengt me aan het twijfelen. Maar borsten zijn natuurlijk wel wat anders. Mijn twijfel en onzekerheid zit hem erin dat ik de afgelopen 2 jaar al 2x ben langsgegaan met klachten en dat was gelukkig steeds niks. Dus ik voel me een zeurpiet. Maar als ik niet ga blijft het toch knagen. Veel dank dus voor de stok achter de deur en hopelijk straks gerustgesteld thuis. 

 

 

 

Offline
Berichten: 139

Heb je al nieuws, Levina?

Offline
Berichten: 4287

Ik zou hier eerder mee naar het ziekenhuis gaan eerlijk gezegd.

Offline
Berichten: 4238

ellenk schreef:

 

Ik zou hier eerder mee naar het ziekenhuis gaan eerlijk gezegd.

Eerst naar de huisarts voor een verwijzing, anders krijg je geen afspraak in het ziekenhuis.