Zwelling melkklier (?) borst

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van OngerustEline
Offline
Berichten: 2
Zwelling melkklier (?) borst

Hoi allemaal!

Sinds een paar weken heb ik pijn op een rare plek. Aan de bovenkant van mijn rechterborst voel ik een hard stuk. Dit zit ook aan de andere borst kant dus lijkt me enigszins normaal. Alleen is het nu zo dat het aan de rechterkant pijn doet. Pijn bij liggen, knuffelen en als je er op duwt. Ik heb het aangekeken en ben toch maar naar de huisarts gegaan. Ik heb ook wat last van mijn oksel maar kan niet goed beschrijven wat voor pijn. Een beetje zeurend, niet continu aanwezig. 

Die heeft mijn borsten onderzocht en voelde in de rechterborst een zwelling. Toen hij dit aanraakte deed het erge pijn. Dit was een zwelling die ik zelf nooit gevoeld had en die ik dus toen pas ontdekte. Huisarts noemde het een opgezwollen melkklier, waarschijnlijk. Doordat de aandacht op deze zwelling kwam is er eigenlijk alleen maar naar deze plek gekeken en niet naar de plek waar ik oorspronkelijk voor ging. Hij heeft mij door verwezen naar het ziekenhuis voor een echo om toch het erge te laten uitsluiten. Volgende week vrijdag heb ik deze. 
 

Het lastige is dat ik vorig jaar de Ziekte van Pfeiffer heb gehad en dit in hele ernstige vorm gehad heb. Sindsdien ben ik nog altijd heel moe en benauwd. Ook heb ik daar nog altijd gezwollen lymfklieren door. Ik begin nu toch een beetje bang te worden dat deze klachten ergens anders van zijn en dit vorig jaar gemist is... ik heb toen wel een long foto gehad en een echo van mijn buik (niet borst).

Ik heb nooit stress maar ben zó bang voor de echo en de uitslag. Wie kan mij gerust stellen? Het is dus ook geen knobbeltje of knikkertje wat ik voel maar echt een langwerpige schijf/zwelling. Ik ben pas 23 jaar.

Offline
Berichten: 72

Hoi Eline,

Ik begrijp heel goed dat je je zorgen maakt. Ik zie helaas nu je bericht pas voor het eerst. Heb je inmiddels de uitslag van de echo?

Offline
Berichten: 22

Ik lees mee. Heb ook een verdikt/hard stuk in mijn borst. A.s. dinsdag heb ik een afspraak.

Hoe is het nu met jou afgelopen? Ik hoop het beste! 

Offline
Berichten: 72

Sterkte met de afspraak morgen!

 

misszoefzoef schreef:

 

Ik lees mee. Heb ook een verdikt/hard stuk in mijn borst. A.s. dinsdag heb ik een afspraak.

 

Hoe is het nu met jou afgelopen? Ik hoop het beste!