Afvallen en ideaalgewicht vasthouden (deel 4)

70 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 46
Afvallen en ideaalgewicht vasthouden (deel 4)

Ik zag dit topic al eerder voorbij komen hier, maar flink verouderd. Ik ben zelf ruim 10 kilo aangekomen met de chemokuren en nu tamoxifen combi lucrin. Dus wil het topic weer een beetje leven in blazen.

Ik loop op dit moment bij een diëtiste, maar heb hier voor mijn gevoel nog niet veel baat bij. Mijn oncologe zegt dat ik niet alles tegelijk moet willen, maar mijn gewicht (105kg surprise) helpt niet echt mee nu om fitter te worden.

Hoop dat er hier meer mensen zijn die mee willen doen met afvallen en dat we elkaar tips kunnen geven! Ik zat zelf te denken om met Sonja Bakker te beginnen en kijken of dat nu wel effect geeft. Ik wil het zeker wel verantwoord doen, maar weet op dit moment niet wat nog verantwoorder is. Ik eet nu gewoon normaal, geen gekke dingen en val maar niet af... Daarnaast sport ik ook nog 2 á 3 keer per week van 1 tot 1,5 uur.

Groetjes Bull.

Offline
Berichten: 79

Hoi Bull, ik herken veel! Gezien de 85 in jouw naam, gok ik dat we even jong wink zijn. En ook ik zit aan de tamoxifen en lucrin. En ja, dat helpt niet bij het afvallen. Vaak lees ik het advies dat je hormoonbalans op orde moet zijn om te kunnen afvallen... laten wij die balans nou niet hebben...

Ik zelf worstel eigenlijk al mijn hele leven met mijn gewicht, maar het wordt steeds lastiger. Gelukkig ben ik niet extreem te zwaar, wil het liefst zo'n 10kg kwijt, maar ben ook al blij met 5. Maar ik vind het wel frustrerend dat ik er bijna niets af krijg. Dit heeft bij mij ook wel met discipline te maken hoor... het is alles of niets. 

Aan sporten ligt het bij mij ook niet, ik sport ook minimaal 3x in de week vrij intensief. Dus het moet aan het eten liggen. Begin dit jaar ben ik gestart met Sonja Bakker. Toen viel ik wel af, maar ik at echt te weinig. In combinatie met het sporten ging het gewoon niet goed. Op een dag stond ik op, en moest me echt vasthouden, anders was ik onderuit gegaan. Dus toen ben ik maar weer gestopt... Als ik jouw verhaal lees, denk ik dat je ook niet moet gaan Sonja Bakkeren.

Toen ben ik calorieën gaan tellen, dat werkte op zich wel, maar vereist gewoon heel veel discipline. En toen kwam ik ook tot de ontdekking dat 1800kcal helemaal niet veel is surprise. Als je een hard (of zacht) bolletje met kaas neemt, moet je het echt bij 1 laten, anders mag je echt niets meer... het hangt natuurlijk ook van je keuzes af, aan groenten kun je je best tonnetje rond eten. Maar ik eet ook graag een koekje of drink graag een glas cola...

Anyway, ik wil zeker met je meedenken en wie weet vinden we nog wel steun bij elkaar.

Offline
Berichten: 4292

Veel succes, ik zou eerder alleen met die diëtiste doorgaan, dan twee dingen tegelijk te proberen.

En ja calorieën tellen is naar, maar dan krijg je wel inzicht in wat je binnenkrijgt. Zelf zweer ik bij iedere dag tenminste een half uur stevig wandelen.

Ik kwam ooit bij chemo 15 kilo aan en het duurde ruim 1,5 jaar voordat ik weer op mijn oude gewicht was (tamoxifen na de chemo). Bij mij werkt de truc: van alles de helft het beste. Dan mag ik alles eten maar gewoon veel minder.

Dus: ipv 2 dan 1 snee brood. ipv veel vlees of vis een afgemeten portie. De helft van de koolhydraten. Wel evenveel groente en fruit. 1 koekje ipv 2. Kleine busjes pringles (heel duur) ipv een grote. Op feestjes een klein puntje taart. Maar één glas wijn ipv drie. Etc. etc. en dan volhouden. En als het een keer mislukt de volgende dag weer gewoon zo door gaan.

Offline
Berichten: 160

Hoi dames, er is ook een leuke app van yazio. Hier kun je precies bijhouden wat je allemaal eet en wat jedoel is. De app berekent dan hoeveel je per dag zou mogen eten en je hebt gelijk zelf ook inzicht. Mijn oncoloog zei echter wel,  zolang je aan de antihormoontherapie zit,  wordt het een heel lastig verhaal om af te vallen. Ga je nl. echt laag in calorieën zitten wordt het een lastig verhaal qua fit voelen. Zelf eet ik ook veel zelfgemaakte soepen zoals courgettesoep en pompoensoep als lunch en als voorgerecht bij het avondeten. Maar ook ik ben helaas nog lang niet op mijn oude gewicht. Sonja Bakker zou ik trouwens nooit voor kiezen, dan zou ik gaan voor Jasper Alblas. 

Offline
Berichten: 46

@OrangeDaisy: Dat zou zomaar kunnen, 85 inderdaad mijn bouwjaar wink

Ik worstel ook al heel lang met mijn gewicht en Sonja Bakker heeft mij altijd wel goed gedaan, maar doordat ik gewoon niet alles omgooi en terugval in mijn oude patroon kwamen de kilo's er ook weer bij, helaas... Maar als ik het zo van jou lees, beter maar niet met Sonja beginnen. Ik heb wel een app op mijn telefoon waar ik mijn eten in kan zetten en caloriën kan tellen, maar vind het echt een gedoe en vergeet vaak de dingen erin te zettenfrown. Maar misschien toch maar wel gaan doen, je wordt dan zeker veel bewuster wat @ellenk ook zegt.

@ellenk: Mijn oncoloog zei vandaag ook gewoon nog weer naar de diëtiste te gaan en inderdaad met haar in overleg om minder koolhydraten te gaan nemen. Hoop dat dat dan wel gaat helpen. Hoopte eigenlijk dat ze misschien andere medicijnen zou hebben welke minder snel invloed hebben op je gewicht, maar helaas, dat is er niet. Was vorig jaar al helemaal klaar met mijn gewicht net voordat ik de diagnose kreeg, maar nu met nog meer aangekomen te zijn ben ik er echt helemaal klaar mee. Maar ja, met 2 dingen tegelijk bezig zijn is ook geen oplossing.

Ik ga in ieder geval mijn ontwikkelingen hier blijven vermelden. laugh
En thanx voor jullie reacties!

Offline
Berichten: 211

Ook ik worstel met mijn gewicht. Ik weeg nu 88 kg en wil graag onder de 80. Al jaren lukt het me niet om die 7 aan het begin te krijgen. Terwijl het toch maar een overzichtelijk aantal kgs is wat ik er af wil (meer zou mooi zijn maar ik denk klein voorlopig).

Toeval wil dat ik bij een POH loop voor mijn dieet, niet zozeer voor mijn gewicht, maar voor te hoog cholosterol, te hoog suiker en te hoge bloeddruk (is al 2 maanden 200 ondanks medicatie).

We eten nu zoutloos en zonder pasta en aardappelen. En ik wandele een uur per dag. Maar ben tegenwoordig zo moe dat ik tussen de middag na mijn broodje in slaap val. Nog meer lopen zit er echt niet in. Oefeningen doen ook niet, vergevorderde artrose en momenteel een slijmbeurs rechter schouder.

Overdag gaat het prima - ontbijt alleen fruit en tussen de middag 1 pistolet - geen tussendoortjes. Het zijn vooral de avonden dat ik me niet kan beheersen........

 

Offline
Berichten: 935

Wat een goed idee dit topic.

Ik was te zwaar toen ik borstkanker kreeg (75 kg), en viel af door de stress en chemo's naar 62 kg (noemde het m'n kankerdieet :)). Tijdens de chemo's aan antidepressiva begonnen en kwam dus weer op m'n oude gewicht terecht, maar daar hield het niet op. Door de AD en het feit dat hardlopen niet meer ging woog ik op een gegeven moment boven de 80kg en bleef langzaam stijgen, zo'n 82kg eind vorig jaar. Ik heb overigens geen hormoontherapie, dus dat stukje herken ik niet in jullie verhalen.

Dus maar eens geminderd met de antidepressiva en heeeeel langzaam ging ik richting en zelfs onder de 80 kg. En daarna kreeg ik galstenen. En sindsdien durf ik niet meer veel vet tegelijk te eten (dat kan het triggeren), ook al heb ik al maanden geen aanvallen gehad. En ik ben gaan sporten: 1x per week Sh'Bam in de sportschool (nu 4x geweest :)). En weeg zowaar weer 76 kg!! Afgelopen zondag in Bataviastad ontdekt dat ik maat 40 heb ipv 42. Hoera :). Nu proberen dit vast te houden!!

Mijn ervaring is ook dat echt lijnen niet werkt, omdat ik het niet vol hou, en als je eenmaal weer normaal eet komt het er gewoon weer bij. Dat schijnt ook iets te zijn van het lichaam die dan denkt: even wat opslaan voor de volgende keer dat ze in spaarstand gaat. Ik val eerder af door voornemens om gezonder te gaan leven. Hoewel dat heel langzaam gaat. Door mijn angst voor vet eet ik nu zoals Ellen zegt: ik mag alles, maar ipv een hele handen vol chips op een verjaardag, gewoon één chipje per keer en daar van genieten. En bv als ik weet dat ik 's avonds uit eten ga, eet ik overdag brood met jam ed. Maar als ik weet dat ik 's avond aardig vetarm eet dan mag ik wel brood met kaas enzo. Ik ben vooral meer kip gaan eten trouwens. Nooit beseft wat een groot verschil in vetpercentage met rundergehakt waar ik heel dol op ben.

Ik gebruik de app Fatsecret. Vroeger om het dagelijks bij te houden. Tegenwoordig om te helpen keuzes te maken. Bv of ik beter een snelle jelle kan eten of een cracker met kaas. Dan voer ik het ene in bij ontbijt en het ander bij lunch en dan kijk ik naar het verschil in vet en calorieën.

Offline
Berichten: 211

Vanmorgen weer gewogen en 2 kg is eraf vanaf februari. Sneller moet ik ook niet doen, weet ik uit ervaring. Dat werkt averechts dan krijg ik 's avons vreetbuien.

Nog 7 kg te gaan. Dus in 2020 heb ik mijn lang verwachte 7 aan het begin......

Offline
Berichten: 79

Goed bezig Lucky. Dan zie je toch dat een echte stok achter de deur, zoals je gezondheid, wel het beste werkt.

En voor jou ook, Stoere Leeuw, goed bezig! Elke kilo eraf is er 1.

Afgelopen weken gaat het bij niet zo goed, met Pasen zijn we een weekend weg geweest en dan eet ik bij het ontbijt echt veel te veel. Ik kan dan zo 2 harde broodjes, een croissant en een snee krentenbrood naar binnen werken. Daar staat dan vaak wel tegenover dat ik dan niet lunch, maar het geeft me geen goed gevoel. 

Vanochtend toch maar eens op de weegschaal gaan staan, gaf hij 80,4 aan. Dat is voor mij weinig! Ik zat vorige maand op 82,1. Maar goed, eigenlijk geloof ik het niet zo. Was gister ontzettend aan de diarree dus het zal wel vochtverlies zijn. 

Ik wil het liefst naar 73kg, maar met 79 ben ik ook al blij. En ik word helemaal blij als ik broekmaat 40 heb, maar zit nu op 44 soms 42... heb dus nog wel wat te gaan. 

Heb zojuist havermoutbrood gebakken. Een heel puur recept zonder (toegevoegde) suikers en zout. De bedoeling is dat ik dit af en toe als ontbijt of lunch ga eten. Puur als afwisseling. Ben benieuwd...

Offline
Berichten: 160

@lucky. Met gezonde vetten zoals b.v. kwark of Griekse yoghurt als ontbijt is niet zoveel mis en dat aanvullen met b.v. fruit en wat noten zorgt ervoor dat je de hele ochtend vol kunt houden, zonder de suikers van b.v. een snelle Jelle want dat doet nl niks voor je lichaam. Ook bulgur of havermout door kwark of yoghurt is een hele gezonde vulling. Bulgur is ook lekker als basis voor het avondeten, het is nl heel eiwitrijk en ik gebruik het vaak om een soort nasi of een Mexicaans gerecht van te maken. Ook kan ik niet nalaten om te benadrukken dat zelfgemaakte soep van gepureerde groenten alleen maar winsituaties opleveren!! Het vult en je krijgt een behoorlijke hoeveelheid groentes binnen en dat geeft zeker voor de dames met hormoontherapie de nodige calcium. Het is zo simpel zelf te maken en in te vriezen. Ik kook sowieso nooit met pakjes en zakjes en gebruik ook bijna geen suiker. Op een verjaardag eet ik wel een stukje taart, maar snoep of koekjes heb ik nooit in huis. Chips heb ik ook al jaren niet meer gehad en mis ik eigenlijk ook niet meer. Het valt me ook op als ik is een keer anders eet zoals bij het paasontbijt,  hoe snel je dan weer honger hebt. 

Gisteren stond overigens ook weer een artikel in HP de Tijd over dat kankerpatiënten baat schijnen te hebben bijeen koolhydraatarm dieet en dat daar verder onderzoek naar verricht zou moeten worden. Voor degenen die dat interesseert. 

Ik geloof echt dat je je lichaam een plezier doet, met gezonde producten en dat je daarmee je lichamelijke en mentale gezondheid een enorme boost geeft en dan is calorieën tellen helemaal niet nodig. Crashen zorgt voor een snel resultaat maar niet voor een gezond lichaam en zeker niet voor een gezonde mentale toestand waar wij denk ik toch ook extra gevoelig voor zijn. 

 

 

Offline
Berichten: 4292

Goede tips Billeke! weinig suiker, weinig koolhydraten, niet snoepen! en ja als je zondigt is het daarna weer extra moeilijk om weinig suikers en koolhydraten te nemen dus ik probeer dat ook te beperken. Ik krijg genoeg suikers binnen via mijn fruit, en natuurlijk het sneetje ontbijtkoek dat ik iedere morgen op mijn sneetje volkorenbrood leg ;). Je kunt gewoon niet meer bunkeren zoals je dat vroeger kon (ik kon echt makkelijk 6 sneeën brood bij de lunch, en nu 2 om maar een voorbeeld te noemen). Je bent niet meer in de groei he ;)

Offline
Berichten: 46

@Billeke: Zo'n app heb ik inderdaad ook, de mijne heet alleen MyFitnessPal. Ik zag dat die iets minder gratis onderdelen heeft, maar zeker een fijne manier van invoeren. Ben hem nu ook al 3 dagen weer aan het bijhouden. Misschien kan ik zo een beetje letten op wat ik binnen krijg...
En thanks voor de tips ook! Mijn oncoloog kwam er ook al mee dat de dietiste de eerst volgende keer ook zou komen met een koolhydraatarm dieet, omdat wat ik nu doe eigenlijk niets doet. Heb zelf nog nooit iets met koolhydraatarm gedaan, gewoon omdat ik heel erg van brood hou en aardappelen bij mijn eten. Pasta's heb ik gelukkig geen moeite mee om te laten staan.

@Stoere Leeuw: De avonden zijn inderdaad het ergste, maar ik neem bewust wel tussendoortjes, want wordt anders zo flauw in de loop van de dag... Maar super goed dat die 2 kilo er nu af is! Altijd fijn als je weer een beetje resultaat op de weegschaal ziet.

@Lucky: Wat een fijn resultaat bij het shoppen, daar doen we het uiteindelijk voor :) Ik ga over een maandje op vakantie, maar pas helaas mijn (oude) korte broeken niet meer, dus ik heb met shoppen helaas een maat groter moeten nemen... sad Maar goed, ik ga gewoon lekker vakantie houden en het er lekker van nemen, en dan bedoel ik het mooie weer. Zon, zee en strand laugh Mag wel na 1,5 jaar ziekenhuis in en uit.

Gezonder eten is zeker beter dan echt lijnen, maar ik moet zeggen dat ik met Sonja Bakker nooit echt een gevoel van lijnen heb gehad, ik gaf er sowieso mijn eigen draai wel een beetje aan. Ik vind het gewoon een heel makkelijk iets, omdat ik niet van koken hou en niet meer hoef na te denken wat ik dan moet klaarmaken cheeky

@OrangeDaisy: Die maat 44 wil ik graag weer zien bij mij!! Hahahah, en daarna ook richting die 40. Heb nog een paar mooie broeken liggen, die ik al jaren niet heb gedragen..

Offline
Berichten: 211

OrangeDaisy ook ik ga voor die 79 kg. Wat zou dat fijn zijn. Maar ik heb veel beperkingen met eten vanwege voedsel-allergie. Lactose valt af en daarmee yoghurt en kwark. Helaas kan ik ook niet tegen soya en amandelmelk.

Warme lactosevrije melk in de koffie gaat goed, maar lactosevrije toetjes niet.

Momenteel worstel ik tegen de angst voor een depressie, ben ook weer in therapie, om de twee weken. Mezelf zielig vinden en braaf dieet houden......dat gaat niet altijd goed samen.

Om de 6 weken naar een POH om over dieet te praten vanwege te hoog suiker, te hoog cholosterol en te hoge bloeddruk is goed voor me, al voel ik me nog niet op mijn gemak bij haar. Mijn partner doet erg zijn best volgens de nieuwe regels te koken. Maar helaas is zoutloos eten niet altijd even lekker. En veel kruiden kan ik ook niet tegen - b.v. peper. Ik begin er wel aan te wennen, die flauwe hap.

Nu het "troost" - eten in de avonden nog afleren........ik denk dat een bloeddruk van 200 ook niet echt goed is om weer blij te worden. Ik voel me al vanaf februari ronduit niet goed. Ik zit er wel aan te denken eens terug te gaan naar de oncoloog, ik worstel op twee gedachten want eigenlijk ben ik er helemaal klaar mee - ben ziekenhuis-moe zeg maar.

Op naar de 79 kg!

Offline
Berichten: 189

Orange Daisy, als je helemaal overgaat op havermout in plaats van tarwe-producten, vooral de wit-meel dingen, die dus totaal achterwege laat, is er een dikke kans dat je gaat afvallen. Een bijkomstig voordeel als je van de wit-meel-produkten afstapt is dat je minder hongerig wordt. En het lijkt in eerste instantie wreed en moeilijk, zo'n regime, maar als je eenmaal bekend bent geraakt met alle vervang-mogelijkheden eet je er echt niet minder lekker om. Verder: vetten zijn heel belangrijk!! Maar dan wel de juiste vetten, niet die in varkensvlees, geen margarine want dat is pure troep, niet die in chips en snoep, niet die in Franse kaasjes, nou ja, dat kan iedereen wel invullen zo ongeveer. Maar met de juiste vetten op de juiste manieren geconsumeerd hoef je echt niet zuinig te zijn. Roomboter, olijfolie, kokosolie, lijnzaadolie, druivenpitolie.

Verder: 's avonds eten is echt killing voor het gewicht. Heel belangrijk om dat af te leren. Zelf eet ik anders dan voor de diagnose en houd ik mijn gewicht daardoor goed op pijl. Onze hormoon-balans is verstoord, dat werkt gewichtstoename in de hand, dus is het zaak om via voedsel in elk geval te zorgen dat de verstoring niet nog erger wordt, dus geen zakjes en pakjes, zo puur mogelijke produkten zonder toevoegingen, geen snoep en sowieso zo min mogelijk suiker, geen of zeer weinig vlees, veel pitten en zaden, veel havermout, iedere ochtend het sap van een citroen, veel olijfolie, heeeeeel veel groente, en als je je aan die regels houdt zal je hormoonbalans echt stabiliseren en heb je grotere kans om vanuit grotere gezondheid gewicht op pijl te krijgen.

Offline
Berichten: 4292

Ja wat Anne Tjula zegt: 's avonds nog eten is echt het allerslechtste. Als je dat een week niet doet, dan ben je van de lekkertrek af, maar als je een keer zondigt dan moet je weer een week afzien. Dus: doe het gewoon nooit!

Offline
Berichten: 339

ellenk schreef:

Ja wat Anne Tjula zegt: 's avonds nog eten is echt het allerslechtste. Als je dat een week niet doet, dan ben je van de lekkertrek af, maar als je een keer zondigt dan moet je weer een week afzien. Dus: doe het gewoon nooit!

Ja, en ik heb ontdekt dat ik een stuk beter slaap als ik geen zware kost meer neem na zevenen! Dat is bijkomend voordeel. Ik neem nu vaak een bakje magere kwark om 21 uur, dat is lichtverteerbaar maar vult echt goed. En de kwark van tegenwoordig is goed te hachelen. Vroeger vond ik het altijd zulke zure meuk.smiley

Ik vul het soms aan met Whey-proteïnen (verkrijgbaar bij de Action). Een beetje eiwit voor het slapen gaan is niet verkeerd, vinden je spieren lekker, helpt tegen afbraak. Maar geen vette, calorierijke dingen eten dus 's avonds, is mijn devies. yes

 

 

Offline
Berichten: 160

Ben ik toch niet met je eens Jolien. Het is heel goed om je darmen rust te gunnen en een bakje magere kwark is beter dan een zak chips maar in principe is het niet nodig om s'avonds nog te eten en doen we ons lichaam een groot plezier met een pauze. 

@stoere leeuw,  er zijn ook heel veel lekkere recepten met havermout. Ei/ banaan pannekoekjes of pannekoekjes van boekweitmeel. Boekweitmeel kun je ook gebruiken voor wafels ed. Frittata is ook erg lekker of zoete aardappel tortilla. Er zijn heel veel lekkere recepten te vinden en probeer eens wat andere kruiden om je eten te pimpen. Kruidenzout van Herbamare is ook lekker.

 

 

Offline
Berichten: 160
Offline
Berichten: 346

Waar ik altijd zoveel moeite mee heb is dat op die website hun eigen producten worden gepromoot. Hoe objectief is de site dan nog. Niet echt objectief naar mijn mening. 

Ik zou graag 8 kilo kwijt willen maar met 5 kilo zou ik ook gelukkig zijn. Hoe harder ik roep dat ik ga lijnen, hoe meer ik eet en vooral snoep. Alles vind ik lekker, dat maakt het ook niet makkelijker. 

De oplossing heb ik nog niet en dus blijf ik deze discussie graag volgen! 

Offline
Berichten: 211

Billeke ik kan niet tegen granen en aardappel wordt me afgeraden door POH ivm te hoog suiker.

Offline
Berichten: 211

AnneTjula helaas elke ochtend sap van citroen kan ook niet, ik kan geen citrusfruit eten. Ik neem elke ochtend smoothy van rood fruit en later een banaan. Tussen de middag 1 witte pistolet.

Ik heb Herbamare even gegoogled. Zag dat het voornamelijk bestaat uit zeezout. Maar, misschien een domme opmerking, dat is toch net zo goed een aanslag op je bloeddruk? Volgende week dat soort dingen eens bespreken met de POH. Gelijk opgeschreven - anders vergeet ik het.

Offline
Berichten: 160

Zoete aardappel is geen aardappel maar een groente en wordt ook wel Bataat genoemd. Zoete aardappel is zeer gezond en je hebt die in twee varianten een oranje en een witte en die heeft een paarse schil. Zoete aardappel heeft een lage glycemische index wat ervoor zorgt dat glucose langzaam wordt afgegeven aan je lichaam. 

Ook is er nog een aardappel die heet Charisma en komt uit Australie en is daar speciaal ontwikkeld voor diabetespatiënten die toch graag een aardappel willen eten. Deze aardappel bevat dus aanzienlijk minder koolhydraten dan een gewone aardappel. Is in NL alleen nog verkrijgbaar bij Emte en Sligro. AH heeft hem niet meer in het assortiment.

Herbamare is ook zout idd, maar vanwege de kruiden heb je daar aanzienlijk minder van nodig en als je dan iets gebruikt is dat beter dan gewoon zout.

Boekweit is geen graan en bevat ook geen gluten, maar een witte pistolet is toch ook graan? Dat zou ik dan vervangen door een lekker soepje met een ander gerechtje nog. Want wit brood heeft een hoge glycemische index en zorgt dus voor hoge suikerpieken en schommelingen in je bloedsuikerspiegel. 

@Mora Ja dat ben ik met je eens, maar deze site omschrijft het mooi en er zijn nog veel meer onderzoeken naar gedaan en het is gewoon overbodig voor gezond etende mensen en de meeste mensen zijn geen marathonlopers en krijgen eerder teveel dan te weinig eiwitten binnen en dan heb je veel gezondere natuurlijke voedingsmiddelen. 

Offline
Berichten: 211

De POH vond 1 wit broodje per dag prima. Ik verdraag 1 wit broodje. Doe ik een bruin broodje dan veroorzaak ik binnen een half uur lucht-allarm code rood op de wc ;-).

Van soep hou ik niet echt, dat zou ik wel 1 x per week willen maar niet elke dag.

Ik heb genoeg vragen volgende week voor de POH. Op zich wel fijn die begeleiding en ik merk dat bewust met eten bezig zijn best leuk is.

Offline
Berichten: 211

Wat ik volgende week ook ga vragen is hoe dat zit met pastinaak. En wat beter/slechter is een witte pistolet en croissant.

Offline
Berichten: 211

Weet iemand toevallig hoe dat zit met zoute haring? Ik weet dat het goed is als je cholosterol te hoog is. Maar is het ook goed als je bloeddruk te hoog is?

Offline
Berichten: 189

Ik denk eigenlijk van niet Stoere Leeuw, dus denk dat het niet goed is bij hoge bloeddruk. Maar bedoel je dan Hollandse Nieuwe? Of een of andere andere variant?

Offline
Berichten: 211

Ja ik bedoel Hollandse Nieuwe, van de markt.

Gisteren zoete aardappel gegeten en dat was een heerlijke maaltijd. De zoete aardapel had hij gekookt en daarbij roerbak mengel met paprika, hazelnoot en aubergine en tomaatjes.

Leuk dat mijn partner er ook schik in heeft gezond te leren koken ipv zakjes en pakjes en voorgesneden zooi. En heel fijn dat ik hier goede ideeën krijg aangereikt.

Offline
Berichten: 189

Leuk Stoere Leeuw! Van zoete aardappel kun je ook heerlijke puree maken trouwens, met beetje olie of (room-)boter en/of creme fraiche. Zelf maak ik er altijd frieten van. Snijden, en dan in de oven. Kokosolie eroverheen. Heerlijk!

Offline
Berichten: 4292

ja frietjes, maar dan met olijfolie, zout, italiaanse kruiden en dan in de oven. Heerlijk!

Offline
Berichten: 211

Yes weegschaal gaf vanmorgen 86 kg aan. We gaan de goede kant op. Het enige "stoute" wat ik mezelf gun, is in de avond 1 cola light met rum en 3 blokjes chocolade. Het gekke is dat mijn darmen van bruin brood meteen op tilt slaan, maar die 3 blokjes chocolade hebben ze geen probleem mee.

Maar zoals titel van dit topic terecht aangeeft - het is niet alleen het afvallen, wat vooral moeilijk is, is ideaalgewicht dan vasthouden. Bij mijn vorige lijn-periode kwam ik tot 85 kg en daarna gaf ik de brui eraan en in mum van tijd zat ik weer op 89 kg.

Ik blijf het daarom maar zo doen in de avonden want daar word ik blij van. En blij naar bed gaan is ook wat voor te zeggen.

Behalve mijn uur wandelen per dag komt er van bewegen momenteel niet veel, vanwege aanhoudende pijn in mijn schouder en arm. Volgende week een stress-week met morgen een MRI - proberen me in te houden met snacken.

 

Offline
Berichten: 935

Goed bezig, Stoere Leeuw!

Ik heb ook het probleem dat ik lactose-intolerant ben. Dus havermout pap kan ik bv niet eten. Wel ontdekt dat de lactosevrije kwark, bv van de ah, best lekker is. Doe ik dan met banaan, zonnatura muesli en slimpi siroop. Moet het inderdaad meer weer kopen.

Hier gaat het okee, maar denk wel dat automatisch afvallen gestopt is. Die maat 40 bleek ook niet voor alle kleding te gelden. Iets te vroeg gejuicht. Maar net als jullie ga ik ervoor om die 7 op de weegschaal te houden!

Ik check nu niet alleen het vet op verpakkingen, maar ook de suiker.

Offline
Berichten: 46

Stoere Leeuw3 schreef:
Yes weegschaal gaf vanmorgen 86 kg aan. We gaan de goede kant op. Het enige "stoute" wat ik mezelf gun, is in de avond 1 cola light met rum en 3 blokjes chocolade. Het gekke is dat mijn darmen van bruin brood meteen op tilt slaan, maar die 3 blokjes chocolade hebben ze geen probleem

Wat goed Stoere Leeuw!! En genieten moet ook kunnen, dus als dat lukt met de cola light / rum en 3 chocoladeblokjes, vooral doen ;)

Offline
Berichten: 211

Lucky74 moderator schreef:

Goed bezig, Stoere Leeuw!

Ik heb ook het probleem dat ik lactose-intolerant ben. Dus havermout pap kan ik bv niet eten. Wel ontdekt dat de lactosevrije kwark, bv van de ah, best lekker is. Doe ik dan met banaan, zonnatura muesli en slimpi siroop. Moet het inderdaad meer weer kopen.

Hier gaat het okee, maar denk wel dat automatisch afvallen gestopt is. Die maat 40 bleek ook niet voor alle kleding te gelden. Iets te vroeg gejuicht. Maar net als jullie ga ik ervoor om die 7 op de weegschaal te houden!

Ik check nu niet alleen het vet op verpakkingen, maar ook de suiker.

Wij hebben altijd Lactofree van Arla als melk in huis. Vooral voor in de koffie, opwarmen in de magnetron.

Havermout, Müsli en Crüsli verdraag ik niet en lactosevrije toetjes die je kant en klaar kunt kopen.....die hebben altijd de neiging in volle vaart er weer uit te komen. Zit waarschijnlijk dan toch weer iets anders in wat ik ook niet verdraag.

Ach er blijft nog genoeg over - zelf dingen maken is het motto steeds meer. Alleen als ik alleen ben dan ontbreekt me de motivatie nog al eens.

Offline
Berichten: 302

Wat een heerlijk en herkenbaar topic.  Na het starten met de Tamoxifen kwam ik in een jaar tijd 15 kilo aan. Echt naar, maar ik zat ook nog een beetje in de ik heb het zwaar dus mag wel wat extra modus. Ik ben twee jaar geleden na een hele ingewikkelde periode in mijn leven 8 kilo afgevallen vanwege stress en dat was het punt dat ik het weer in eigen hand heb kunnen nemen. Ik ben vanaf toen rigoureus minder gaan eten, en veel bewuster. Minder vlees, meer groente, veel soepjes zelfgemaakt, elke ochtend havermout. In combinatie met veel sporten.  Drie keer per week naar de sportschool. Ik merk dat nu ik vanwege de benauwdheid die ik had bij de zuurstoftherapie en de gebroken vinger niet heb kunnen sporten,  ik zomaar weer een paar kilo zwaarder ben. Het is dus bij mij echt een kwestie van minder eten én sporten. Fijn al die tips hier! 

Offline
Berichten: 211

Heel herkenbaar die modus - gisteravond schoot ik in de modus - ik ben zielig dus ik mag alles. Heb me vergrepen aan allerlei lekkers. Wel toen ik naar bed ging alle resten daarvan weggegooid, want het vlees is zwak en als ik het niet in huis heb kan ik me er ook niet aan vergrijpen.

Maar in één avond heb ik vast die 3 kg er niet weer aangevreten......toch?!?

Offline
Berichten: 935

Nee, 3 kilo in 1 dag lijkt me niet alleen  van een avondje 'losgaan' te kunnen komen. Het wisselt natuurlijl toch al wel een beetje.

Hier heb ik me al een tijdje niet gewogen. Ik was een weekendje weg en het heel erg naar m'n zin gehad. Qua ontbijt in het hotel heb ik me ingehouden. Eigenlijk verrassend veel fruit gegeten en bedacht dat ik hier thuis ook maar eens fruit naast de boterhammen moet leggen, misschien dat ik dan ook sneller fruit bij ontbijt eet. Maar de rest van de dag natuurlijk wel meer kcal door buiten de deur te lunchen en te dineren, en tja, al die biertjes. Maar het was het waard :). Morgen weer wegen.

M'n gevoel zegt dat ik nu stabiel rond de 77 kg ben.

Offline
Berichten: 211

Geen 3 kg aangekomen maar wel 3 ons. Overdag gaat prima, maar die avonden.....zo bereik ik die 7 aan het begin natuurlijk nooit.

Offline
Berichten: 4292

Hoe vaak wegen jullie eigenlijk, ik doe dat echt maar een keer per paar weken. Als onsen gaat tellen, dat is echt niet goed hoor! Je moet de grote lijn proberen te zien. Een keer per maand zou prima zijn dacht ik??

Offline
Berichten: 211

Daar heb je absoluut een punt ellenk. Mijn gedachtengang was dat als ik het niet zie, ik ook minder mijn best doe. Ik ben gefrustreerd door de pijn en kan heel moeilijk streng voor mezelf blijven momenteel. Ik doe het nu eens per week. Misschien inderdaad beter dan minder vaak......en mezelf een schop onder mijn k*** geven.

Bull85 het is jouw topic - hoe vergaat het jou met de kilootjes? Al wat eraf gekregen? Ik kan me voorstellen dat het frustrerend is te lezen hoe wij pruttelen over 80 kg terwijl jijzelf over de 100 bent. Ik hoop dat je je daardoor niet laat ontmoedigen. Ik realiseer me heel goed wat het voor jou moet betekenen, de hoeveelheid kilo's die jij eraf zou willen.

Offline
Berichten: 46

Stoere Leeuw3 schreef:

Bull85 het is jouw topic - hoe vergaat het jou met de kilootjes? Al wat eraf gekregen? Ik kan me voorstellen dat het frustrerend is te lezen hoe wij pruttelen over 80 kg terwijl jijzelf over de 100 bent. Ik hoop dat je je daardoor niet laat ontmoedigen. Ik realiseer me heel goed wat het voor jou moet betekenen, de hoeveelheid kilo's die jij eraf zou willen.

Ow, ik zie dit niet als mijn topic hoor! laugh Ik had alleen even een nieuwe versere versie aangemaakt van de eerdere topics hierover.

Ik probeer zelf nu de app te gebruiken en daar zo goed mogelijk in te zetten wat ik eet op een dag. Ik blijf net onder de calorien zitten die hij aangeeft, maar helaas gaat het gewicht er niet mee naar beneden. Nou heb ik ook wel wat verjaardagen, etentjes gehad, dus dat helpt ook niet echt mee.

Heb inmiddels wel in de tusentijd een afspraak gehad met de oncoloog en dietiste en die geven beide aan dat ik het rustig moet aanpakken. Als ik nu echt ga lijnen, dan ga ik mij minder fit voelen. En aangezien ik in juni de operatie voor de prothesewissel op de planning heb staan, wil ik daar nu wel zo fit mogelijk in gaan en uitkomen. Na de operatie ga ik samen met de dietiste kijken of we een koolydraatarm dieet kunnen proberen, en of mijn lichaam daar wel een stimulans van krijgt. Ik hoop het zo!!

Maar of ik nou boven die 100 zit en jullie boven de 80, het is voor ons allen moeilijk en niet het ideale gewicht. Ik zou al erg blij zijn met 80 kilo weer over een tijd. Ik ben zelf 176 cm lang, dus vind dan die 80 kilo wel een heel mooi begin dan.

Wegen doe ik btw maar 1x in de maand... Meer dan genoeg om mij daar al aan te ergeren ;)

Offline
Berichten: 935

Ik weeg me heel vaak. Meerdere keren per week. Het helpt me gemotiveerd te blijven. En ik weeg me op een vast moment en ben enórm stabiel. Altijd in hetzelfde cijfer. Op dit moment net boven of net onder de 77. Ik ga uit van het gemiddelde. Ik denk juist dat als ik me 1x per maand ga wegen je een verkeerd beeld krijgt als je net die dag lichter bent. Als ik merk dat m'n gemiddelde over een periode van een week of paar weken omhoog gaat, ga ik beter opletten. 

Ik heb nu dus wel het idee dat ik het laagste punt heb gehad, van mijn spontane afvalperiode. Nu gaat het weer langzaam omhoog. Daarom ben ik naast de sportschool op zaterdag ook op woensdag een klein rondje aan het hardlopen. 

Heb wel eens gehoord dat je beter je buikomtrek kan meten dan je wegen. Daar geloof ik wel in. Zal binnenkort eens meten en over een tijdje weer.

Offline
Berichten: 211

Ik denk ook dat eens per maand wegen mijn motivatie weg zou nemen. Maar helaas mijn motivatie is momenteel ver te zoeken. Genoeg bewegen is een probleem, zoveel dingen die ik nu niet/minder kan doen. Als beweging alleen een uur wandelen per dag is niet genoeg. Het is ook vooral schipperen tussen veel pijn en veel pijnstillers.

Als ik dan ook nog 's avonds op een rauwe wortel moet gaan zitten knagen.....dan ga ik mezelf heel zielig vinden.......en die depressie steekt de afgelopen maanden al af en toe de kop op. Maar aan de andere kant, van te dik zijn word ik ook niet blij.

Ik weet het - ik ben op dit gebied een slappe hap - zeker, elk pondje gaat door het mondje - maar ik hou nou eenmaal van 's avonds snacken (en dat is niet met een schaaltje komkommer-schijfjes of er zou een bakje dipsaus naast moeten staan hahahaha). Gisteren weer flink de fout in gegaan. Voorlopig blijf ik even uit de buurt van de weegschaal.

Ooit komt de wil wel weer. Ik ga gewoon binnenkort op de weegschaal en zet dan dapper de kgs hier neer. Wie weet helpt dat.

 

Offline
Berichten: 211

Vanmorgen toch dapper op de weegschaal gaan staan, ik doe dat altijd op vergelijkbaar moment - na de grote boodschap en voor het douchen. En tot mijn verbazing gaf hij 86.0 aan. Dus het snacken 's avonds wordt niet bestraft.

Wel een stimulans om door te gaan mijn best te doen. Ik moet moet doel gewoon lager instellen, ipv over de 80 eerst maar eens onder de 85. Zoveel mogelijk zonder zout (bloeddruk) en zonder suiker (te hoog suiker) helpt vast ook wel.

Ook hier geldt - kleine muizen-stapjes.

Offline
Berichten: 935

Komende week is het de nationale suiker challenge van het Diabetes Fonds. Een week zonder toegevoegde suikers. Janneke en ik doen er aan mee :).

Voor mij betekent dat: geen jam op brood maar vers fruit, geen snelle jelles, geen lekker pakje 'multivit' maar water, geen suikerrijke kant-en-klaar sausjes.

Vind het een beetje eng omdat je dan automatisch meer vet gaat eten (een gezonde avocado bevat bv meer vet) en ik ben een beetje bang weer last te krijgen van mijn galstenen. Dus de key to life is balance!

Offline
Berichten: 302

Ik eet eigenlijk al vrij weinig toegevoegde suikers en merk dat ik me daar wel fit bij voel. Ik moet me vooral inhouden met noten en pinda's.  Wel gezond, maar ik kan er wel een beetje in doorslaan.  Ik woog me altijd 1 a 2 keer per week op de sportschool om goed gemotiveerd te blijven. Toen ik even niet kon sporten durfde ik daarna niet echt meer...nu toch maar weer op de weegschaal geweest en vier kilo zwaarder dan de bedoeling is. Dus nu maar weer proberen op te pakken  waar ik een half jaar geleden gebleven was. Wil echt weer terug naar mijn gezonde BMI,  zit er nu net iets boven. 

Offline
Berichten: 935

Op de weegschaal staan is een goeie motivatie he? Lukt het nu om iets af te vallen?

Hier gaat het goed volgens mij. Tijdens de suikervrije week ook een dag migraine gehad en nauwelijks gegeten. Door het een of ander (of beide) woog ik weinig toen ik me woog.

Ik ben wel afgelopen 2 weken niet bij de sportschool geweest omdat ik andere plannen had op zaterdag. De laatste keer dat ik er was, 3 weken geleden, werd ik misselijk tijdens de les. Heb het wel volgehouden, maar vraag me af of ik nu niet aan het vermijden ben. (Heb fobie voor overgeven). Dus hup, zaterdag ga ik weer :).

Offline
Berichten: 211

Jippie we tikken de 85.0 aan. Het gaat niet snel maar we gaan richting de 80 en dus de 7 aan het begin. Voel me heel tevreden over mezelf.

Meer bewegen is voor mij helaas geen optie en dat zorgt er voor dat het langzaam gaat. En ik wil niet te streng zijn voor mezelf want dat levert juist vreetbuien op.

Zo gaat ie goed dus zo ga ik door - op naar een zeventje aan het begin.

 

Offline
Berichten: 935

Goed bezig!

Ik ben redelijk stabiel, wat ik knap vind omdat ik net 2 weken vakantie heb gehad. Maar niet veel gesnaaid, zoals mijn oma zou zeggen :).  Wel vaker uit eten geweest.

De sportschool is inderdaad de klad in gekomen. Maar heb met dit mooie weer het mountainbiken herontdekt. In de vakantie 2x een half uur gefietst. Volgens de app Endomundo heb ik daar enorm veel kcal mee verbrandt :). Dus dat houden we erin.

Offline
Berichten: 211

Gisteren heel wat calorietjes verbrand. Pakketje besteld wat vandaag afgeleverd zou worden. Bleek gisteren dat ze het zaterdag geprobeerd hadden en dat het gisteren op afleverpunt DHL werd afgeleverd. Is totaal ruim 5 km lopen voor mij. Gelukkig bleef het droog.

Op naar de 7 aan het begin - om het positief te bekijken ;). (maar ik bestel daar nooit meer - wat een rommelig gedoe)

Offline
Berichten: 4292

Wel super goed stoereleeuw dat je zo ver liep!

Offline
Berichten: 46

Goed bezig hoor dames!!

Morgen moet ik voor de operatie voor de prothesewissel, dus ben niet heel erg meer met het afvallen bezig geweest. Maar na mijn operatie wil ik er weer vol voor gaan, zodra ik herstelt ben. Ik wil gewoon onder die stomme 1 komen...

Succes richting die 7 Stoere Leeuw, je bent al een eind op weg :)

Pagina's