BH op maat

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 906
BH op maat

Ik ben borstsparend geopereerd en mijn borsten zijn niet meer gelijk. Het lijkt ook wel erger te worden door de jaren heen. Ik vang het aardig op met een gewatteerde bh. Het verschil is dan niet groot, maar ik zie het toch. Ik heb het al jaren in m'n achterhoofd zitten, en wil er nu eens werk van maken om een bh te vinden die dat gelijk trekt. Als ik google denk ik dat wat ik zoek een deelprothese heet. En dat ik daarna een prothese bh nodig heb.

Jullie nog andere tips? Misschien zijn er makkelijkere oplossingen zoals van die pads uit een push up bh of zoiets?

Offline
Berichten: 286

Ik heb een aangepaste halve prothese voor dit probleem. Die heb je in alle maten en krijg je vergoed van de verzekering. Echt, ik ben er superblij mee. Je moet even googelen op een bedrijf wat protheses aanmeet, jij zit niet echt dicht bij mij in de buurt, dus ik weet geen adres voor je. Echt doen hoor. Ze hebben daar ook goeie bh's.

Offline
Berichten: 286

En een prothese bh is niks anders dan een gewone met wat extra stof. Ik heb ook lang gelopen met dat het simpel moest, maar ik heb er echt zoveel plezier van.

Offline
Berichten: 906

Ah dank je wel Atalanta, dat stimuleert wel om dan toch eindelijk te gaan. Via borstkanker.nl kwam ik op een site met een keurmerk, en er blijkt er gewoon hier één in het dorp te zitten. Dus dat zal mijn eerste stap zijn.

Offline
Berichten: 5

Ik heb nu door mijn tissue expander ook tijdelijk twee zeer ongelijke borsten en gebruik nu een deelprothese. Omdat het tijdelijk is bij mij heb ik een stoffen prothese van amoena, heel zacht en lichtgewicht, zit erg comfortabel. Ik gebruik zelf geen prothese bh's maar leg hem gewoon los in mijn bh dat blijft goed zitten. Dat scheelt toch weer wat geld in de aanschaf van bh's. Ik koop nu beugelloze bh's met een licht gewatteerde cup voor 30 euro. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik geen hele grote cupmaat heb, zelf niet nu met de tissue expander.

Offline
Berichten: 906

Dank je wel voor de tips iedereen, ook via priveberichten. Als de 'lockdown' hier voorbij is zal ik eens naar de bh-winkel gaan...