jaar na operatie nog steeds erg veel last

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 9
jaar na operatie nog steeds erg veel last

ik vraag mij vaak af of andere ook nog steeds veel last hebben na hun operatie. ( dubbele mastectomie).  toen ik wakker werd na mijn operatie had ik al ontzettende pijn. drukkend gevoel en bijna ondraaglijke pijn. alsof er een strakke elastische band om me heen zat. ( die zat er ook na de operatie, maar toen die af was bleef hetzelfde gevoel.)   ik had via het infuus al extra pijnstilling gekregen maar dat hielp niet. daarna nog een injectie met soort morfine gekregen. daarmee zakte het wat maar na zo'n 2 uurtjes was de pijn weer terug. ik kon bijna niet bewegen en ook gewoon ademhalen deed pijn. nadat ik weer thuis was heb ik dit nog maanden gehad en alleen maar op mijn rug kunnen liggen/ slapen rusten. en daar wordt je weer heel moe van als je niet ontspannen kunt liggen en niet slapen.   de bh die ik na de operatie moest dragen heb ik na 2 dagen nooit meer aan gehad. de druk was niet te hebben. toen zelf iets verzonnen om de eerste 14 dagen wat tegendruk te geven. ook had ik erg pijn aan 1 arm en steken/ kramp daar aan.  de verpleegkundige en mamacare wisten ook niet goed hoe dit zo kon en wat eraan te doen als pijnstilling. het heeft uiteindelijk 7 maanden geduurd voordat ik weer halve dagen aan het werk was.  ( en dat terwijl ik volgens alle informatie van te voren dacht dat je na een aantal weken alweer redelijk met jezelf uit de voeten kon.)  nu, een jaar later is het allemaal wat beter, maar ik blijf nog bijna dagelijks pijn, steken , branderig gevoel hebben aan en rondom de littekens. en ook de pijn/ kramp in 1 arm is er nog steeds. ( deze was na de eerste keer neuraaltherapie een aantal weken weg geweest, maar na de 2e behandeling merk ik weinig verbetering).  als ik op een zij geslapen heb, wat ik eigenlijk altijd doe, en ik draai op mijn rug,  voelt het aan alsof mijn huid te kort/ strak is en duurt het een tijd voordat het weer een beetje goed voelt. 

ik heb dit iedere keer aangegeven bij de controles maar er wordt niks mee gedaan. ja, ik kan pijnstillers slikken. maar hoe lang ga ik dat dan doen?  en ik ben niet zo van de medicijnen dus ik neem alleen iets als het echt niet gaat.  ik ben uiteindelijk uitgekomen bij een orthomanueel therapeut die ook aan neuraaltherapie doet. ik had ook al maanden last van mijn heup en bekken. ze adviseerden om een botscan te doen, maar dat heb ik niet gedaan. ik dacht dat dit kwam omdat ik door al het ongemak erg scheef ben gaan lopen/ bewegen. door deze therapie is dat opgelost, maar het grootste probleem dus nog niet. 

wie weet wat ik nog kan doen hiermee. 

sorry voor het lange verhaal maar zo heb ik het het beste uitgelegd denk ik. 

Offline
Berichten: 194

Wat vervelend dat je zoveel napijn blijft houden. Persoonlijk heb ik dat niet, niet op die manier als jij omschrijft. Ik heb ook dubbele amputatie gehad in 2013.

Waar ik met die arm nog aan zit te denken. Zou dat uit je nek kunnen komen. Vorig jaar januari had ik heftige pijn aan mijn arm, met vaak tintelingen in de vingers. Huisarts schreef pijnstillers voor.

Uiteindelijk via de oncoloog twee MRI's gekregen. Bleek om een nekhernia te gaan. Als ik jou was zou ik ook vragen om MRI van je nek. Wat je omschrijft lijkt veel op hoe ik die pijn heb ervaren. Ik heb van het begin af aan aangegeven dat het vanuit mijn nek zou kunnen komen. Huisarts wapperde dat weg. Maar het bleek dus wel zo te zijn.

Bij mij zijn er 3 wervels ingezakt en daar zat een zenuw in geklemd. Nu is de pijn weg. Maar ik moet altijd uitkijken, niet teveel rekken en strekken. Het zou er zo weer in kunnen schieten.

Mijn advies voor jou is - vraag MRI van je nek aan. Al zou het alleen maar zijn om dingen uit te sluiten.

Offline
Berichten: 9

ik ben daarom al naar een orthomanueel therapeut gegaan. die constateerde 2 kleine scolioses in de nek en 1 in de onderrug. en scheefstand bekken.   die heeft in 6 behandelingen de wervels weer goed gezet en daarmee is de pijn in de rug en bekken over. pijn in de arm is een tijd weg geweest, maar nu weer terug.

ik moet in oktober weer voor controle. ik zou dan kunnen vragen voor mri als het niet beter gaat.

wat heb jij gedaan zodat de pijn in je nek over is nu?  ook met therapie?

Offline
Berichten: 194

Therapie en kraken wordt juist afgeraden bij zulke nek-problemen. Ik ben lid van stenose en spondylose groep - daar krijg je een hernia of nekhernia van.

Bij mij is na 10 maanden de pijn vanzelf weggetrokken. En nu doe ik voorzichtiger, rek en strek is geen goed plan. Achteraf gezien heb ik dezelfde pijn in dezelfde rechterarm tijdens mijn chemo-behandeling ook gehad. Toen werd het afgedaan als aderontsteking. Maar het is dus zenuwpijn.

Ik heb b.v. voor in de auto een extra neksteun, omdat ik vooral na lange ritten erg veel pijn had. Gaat nu veel beter.

Maar of bij jou ook de zenuw die door je arm gaat klem zit, weet ik natuurlijk niet. Mijn eerste huisarts zei - slijmbeursontsteking en schreef Naproxen voor. Maar bij slijmbeurs is het bewegingspijn. Zenuwpijn is er altijd, ook als je ontspannen voor tv zit. En Naproxen is niet geschikt voor zenuwpijn.

Ik weet dat het er altijd weer in kan schieten. Zoals was ophangen, aan hoge lijnen, dat doet mijn man.

Offline
Berichten: 917

Hoi Dingogirl,

Ik heb geen mastectomie gehad dus herken je klachten niet. Wat vervelend zeg. Wat mij verbaast is dat de klachten bij de controles weggewoven worden. Misschien beoordelen ze alleen of het iets met uitzaaiingen te maken heeft en zijn zij tevreden met de conclusie dat dat niet zo is.

Is het misschien een idee om je aan te melden bij de pijnpoli van het ziekenhuis?

Offline
Berichten: 9

lucky74,  ze hebben wel voorgesteld om pijnstilling te nemen, maar hoe lang ga ik dat dan doen? ik neem nu ook als het ( echt) nodig is pijnstillers, maar dat vind ik uiteindelijk geen oplossing. ik zou graag weten waardoor dit komt en dan daar iets mee doen.

en nog zo'n voorbeeld van , vind ik, nonchalante controle bij de mamapoli...

ik had al een tijd een knobbeltje en soort deukje gevoeld onder het litteken. bij de controle in mei hadden ze dit zelf niet gevoeld of gezien. toen ik het zei hebben ze nog eens gekeken. dat zal denk ik littekenweefsel zijn zeiden ze.  en als dat niet zo is, kan het misschien nagekeken met een echo vroeg ik.  nee, dat doen we alleen als wij denken dat daar aanleiding voor is. 

blijf je toch met een onzeker gevoel zitten. frown