Overal pijntjes

4 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 6
Overal pijntjes

Hallo, sinds april ben ik na een jaar klaar met mijn behandelingen, chemo bb operatie met gedeeltelijk okd, bestralingen en weer chemo, zie mijn verhaal voor het volledige plaatje.

Mijn herstel ging eigenlijk redelijk kreeg al gauw meer energie, geen dutjes meer nodig, voelde me goed

Had wat klachten (stekende pijn), in oksel en borst, waarschijnlijk operatie en bestralings klachten. Nog een echo gehad deze liet niks bijzonders zien. 

Sinds 12 juni ben ik weer erg moe, weinig energie soms wat sneller buiten adem na inspanning, dat heeft zich nog niet echt hersteld, is ook niet erger geworden, ik hoest niet. 

Ook heb ik iedere dag wel last van pijntjes, dan weer wat pijn in mijn rug, vandaag mijn ribben, dan een steek hier of daar, pijn in de schouder

Het zijn allemaal pijntjes die in vlagen komen en gaan. Vage klachten maar ze zijn er wel en zorgen voor een hoop angst, onrust en depri gevoel

Ik zou graag horen of iemand zich hier in herkend? Em ook wie er een terugval heeft qua vermoeidheid, energie, 

Liefs greetje

Offline
Berichten: 286

Het komt in vlagen en wordt met de tijd beter. Er blijft altijd een knagend wezentje in je hoofd die dingen linkt aan de kanker, maar met de tijd gaan die wel wat naar de achtergrond. Voorheen had je die klachten misschien ook wel, maar was je je niet zo bewust van je lijf. 

Offline
Berichten: 518

Hoi Greetje, 

Het klinkt allemaal best herkenbaar. Ik ben nu anderhalf jaar klaar met alle behandelingen. Ik heb periodes dat ik veel doe en aan kan. En ook periodes dat ik veel rust. Ik kan in principe alles, maar niet zoveel als vroeger. 

Ik voel me af en toe een watje - sommige mensen die kanker hebben gehad kunnen op termijn alles weer. Mij is dat zeker niet gelukt tot op heden. Het ene moment neem ik mijzelf dat kwalijk. En het andere moment denk ik "so what, ik doe mijn best en meer dan dat kan ik niet doen". Pijntjes zijn er vaak en veel en door heel het lijf. Maak mij niet echt ongerust zolang het aspecifiek is, al blijft het af en toe knagen. 

Bij mij kwamen bepaalde klachten waarschijnlijk ook door een vitaminetekort: ik heb dit gewoon bij de huisarts laten testen. Ik heb er wel baat bij om trouw vitamine B12, D en C bij te slikken. 

Ik lees in je verhaal dat je ook oogmigraine hebt. Dat vond ik wel heel toevallig: ik heb een vergelijkbaar traject met capecitabine achter de rug, en heb ook migraine-achtige klachten en concentratiestoornissen.  Na mijn eerste half jaar chemo had ik deze klachten niet: die zijn pas na afloop van capecitabine ontstaan. In het ziekenhuis konden ze hier niet zoveel mee. Ik denk dat het onderschat wordt wat een extra traject met capecitabine met je doet. Geef jezelf de tijd om te herstellen! 

Hartelijke groet, 

Linda 

 

 

Offline
Berichten: 6

Bedankt voor jullie reacties,

Morgen de uitslag van de mri van mijn hoofd, ben benieuwd.

N.b de oogmigraine doet geen pijn is hooguit vervelend 

Ik zal ook eens navragen of ik mijn vitamine gehalte kan laten testen. 

Goede tip