Weerstand

3 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Nickytje
Offline
Berichten: 35
Weerstand

Ik ben op zoek naar een, liefst natuurlijk , middel om mijn weerstand opnieuw op te bouwen.  Ik heb regelmatig last van koortsblaasjes die traag genezen.  Niet zo erg mocht ik niet in behandeling zijn bij de tandarts vóór ik begin met Zometa (osteoporose).  Ik ben bang dat hij me niet wil behandelen nu ik een koortsblaasjes heb.

Alvast bedankt en sterkte voor hen die het kunnen gebruiken.

 

 

Offline
Berichten: 515

Hoi Nickytje, 

Ontzettend vervelend die koortslip hè. 

Ik ben er al jaren mee aan het tobben en heb de ultieme oplossing ook nog niet boven tafel, maar ik heb wel wat tips voor je. 

Om te voorkomen kan het helpen om eens naar je voedingspatroon te kijken. Je eet ongetwijfeld gezond, maar bepaalde voedingsmiddelen zijn triggers voor het koortslipvirus. Het gaat daarbij om koffie, chocola, noten etc. Dat heeft te maken met de verhouding arginine en lysine in je voeding. Mijn huisarts zag hiet niet zoveel meerwaarde in, is geloof ik wel iets uit de alternatieve hoek, maar ik ben het gaan proberen en het helpt. Er zijn ook mensen die extra lysine bijslikken. Maar ik ben zelf een beetje huiverig om met allerlei supplementen in de weer te gaan na het borstkankerverhaal. 

Als er eenmaal een koortslip is dan behandel ik deze met zinkolie en teatree olie. Daardoor verdwijnen ze snel, werkt voor mij veel beter dan de reguliere middelen. 

Verder merk ik dat de hormonen ook een rol spelen. Ik heb geen hormoontherapie, dud in hoeverre dat van invloed is weet ik niet. Ik krijg bijna altijd een koortslip rondom mijn menstruatie. 

Voor mij fungeert het ook als een waarschuwingssignaal. Voordat ik wist dat ik borstkanker had, was het namelijk bijna elke week prijs. Tijdens de behandeling heb ik er gek genoeg weinig last van gehad. Nu is ie er weer regelmatig. Geen reden om te panieken maar wel een teken dat mijn weerstand nog steeds niet geweldig is, en dat ik goed voor mezelf moet blijven zorgen. 

Veel succes, 

Linda

Offline
Berichten: 906

Ik heb het idee dat bij mij elke dag een vitamine-c bruistablet helpt. Als ik verkouden word, ontdek ik bijna altijd dat ik het een paar dagen of weken vergeten ben te nemen.