21 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 1175

Hai Gab61

Ik lust nog wel een kopje koffie

Kheb heb trouwens een dringende vraag :roll:
Ik wou vanmorgen ff goed de boel weer ontharen :idea:
En toen dacht ik wat moet ik nou met die oksel?????? :?:

Ik weet met een mesje (mijn methode) mag het niet
Met scheerapparaat ook niet ??
Met creme durf ik nog niet
Vorige week net de hechtingen eruit

Weten jullie antwoord?
En wanneer mag ik weer deodorant :oops:

Thanks alvast
Groetjes Erica

afbeelding van Loesje1
Offline
Berichten: 70

tja, ben al twee keer stout geweest, en toch voorzichtig met scheermesjes gedaan... heel goed vooraf en achteraf ontsmet, maar weet dat ik het eigenlijk niet zo moet doen. Helaas heb ik van dat touw waar geen enkele creme tegen is opgewassen, dus wat dan? Harsen lijkt me onder oksels niet echt gezellig of practisch, en dan loop je niet met een harige oksel maar met een rode....

Ik weet niet wat de anderen doen? Ben benieuwd.

Offline
Berichten: 144

Erica,

Ik heb het gewoon met het mesje gedaan, maar niet zo snel. Ik heb gewacht tot in mijn idee de wond netjes dicht was. Hetzelfde geldt voor de deo......gewoon naar eigen inzicht doen/proberen. Je merkt het snel genoeg.....hahahahaha.

Ik neem ook nog een bakkie...iemand anders nog???

Offline
Berichten: 766

Hallo Naia,

Kop koffie voor jou. Koek erbij?
Dacht toevallig onder de douche aan het ontharen. Het is bij jou wel kort geleden dat de hechtingen eruit zijn gehaald. Gebruikte zelf ontharingscreme. Dat een mesje niet mag kan ik me voorstellen. Later las ik eens dat iemand de ladyshave gebruikte. Dat heb ik toen een keer gedaan. De haartjes zijn dan botter en stugger. Was wel bang voor ingroei van een haartje en dan zo'n pukkeltje. Dus neem ik tegenwoordig maar iets meer tijd ervoor en gebruik de creme.
Wat deodorant betreft. Vraag aan de verpleegkundige wanneer het weer mag. Zelf gebruikte ik tot die tijd talkpoeder. Werkt heel goed hoor.

Gab61

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

hoi Erica,

ik heb gisterenavond deze vraag even uit de kroeg gehaald maar was een beetje moe om er op te antwoorden. nu alsnog.

Ik heb na de borstbesparende operatie gewacht met scheren tot de wond van de SWK dicht was. Ik moest alleen al weer binnen twee weken onder het mes en vond toch dat ik moest scheren dus toen heb ik het uiteindelijk voorzichtig met een scheermesje gedaan met van die tralies er voor. Ik heb het niet ontsmet ofzo. Gewoon onder de douche.
Na het okselklier toilet begin mei heb ik geen haar groei meer onder die arm dus is scheren niet nodig. Ook volstaat een beetje talkpoeder i.p.v. deodorant.
Ze hebben me in het ziekenhuis wel verteld hoe lang ik geen deodorant mocht gebruiken maar heb het helaas voor jou niet onthouden omdat het bij mij dus niet van toepassing is (geweest).

groetjes goudblok

afbeelding van sterre38
Offline
Berichten: 150

hoi ik heb altijd gewoon geschoren onder mijn oksel,nooit last van gehad,mijn huid is dat ook wel gewend denk ik,omdat ik het al alrijd zo doe.
deodorant heb ik maanden niet gebruikt onder die oksel,ik zweet er nl helemaal niet meer.
nu wel weer al is dat veel minder als aan de andere kant.gebruik gewoon deo voor sentive skin.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Misschien is mijn situatie iets anders: ik heb geen litteken in mijn oksel, zoals sommigen van jullie, maar onder mijn arm. (Mijn litteken loopt horizontaal over de borstkas onder mijn arm door).

Ik onthaar met een ladyshave. Met mesjes durf ik het niet meer, ik zou het mezelf niet vergeven als ik oedeem kreeg door gepruts met mesjes... Met een ladyshave scheer je jezelf niet zo snel. Deodorant gebruik ik allang weer. Ik zweet nog wel in mijn oksel :?

Offline
Berichten: 1175

Hoi Maisa

Ik heb hetzelfde als jou
Mijn litteken loopt ook door onder de oksel
Het is een streep van het midden van mijn borstkas tot onder de oksel door
Er groeien haartjes en ik ruik ook onder de oksel :?

En ik zou het mijzelf ook nooit vergeten als ik door mezelf oedeem krijg

Morgen moet ik weer naar mijn chirurg en dan vraag ik wel aan de mamacareverpleegkundige of mijn wond dicht genoeg is voor deodorant
En dan nog maar eventjes doorlopen met die haartjes :oops:

Nog steeds geen last van het straatvuil Maisa?
Of krijg je oedeem direct erna of kan het nog een paar dagen daarna?
Ik ben ook bang voor zo,n dikke arm
Wat zal je bang zijn geweest

Allemaal bedankt voor jullie reactie
Groetjes Erica

Offline
Berichten: 14

hallo allemaal,

ik heb zelf 3 weken geleden een operatie gehad (poortwachter verwijderd), maar ze hebben mij niets verteld over het scheren van de oksel of het gebruik van deo. Ik doe dus vrolijk beide dingen......(en ik heb nergens last van). Mijn litteken zit ook wat onder mijn oksel.

nu lees ik hier dat dat toch niet echt goed is? Toch raar dat ik daar van het DdH niets van gehoord heb.

groetjes
esther

Offline
Berichten: 766

Moest gisteren ERICA zijn natuurlijk en niet Naia. Sorry Erica, maar dan heb ik te veel door elkaar gelezen en wil op verschillende dingen reageren.

Gab61

Offline
Berichten: 1175

Gab geeft niks hoor :D ik haal ook wel eens wat door elkaar hier :P

En Esther ,,,,,ik denk niet dat het bij jou geldt maar als alle lympheklieren weg zijn gehaald heb je kans op lymphoedeem dus mag je je dan niet scheren met een mesje
En deodorant mag ik voorzichtig mee beginnen

yes yes yes!!!!

Groetjes Erica

Offline
Berichten: 1175

ff omhoog voor Mamsan

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

even omhoog voor Butterfly

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

oud topic even up.

Ik scheer me gewoon met een mesje (de 10 haren die er teruggekomen zijn na het okselklier toilet en bestralingen).

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

dirkie schreef:
Hoi allemaal,

Na een borstamputatie met lymfe klieren mag je niet meer je oksel scheren vanwege et risico op wondjes en alle evt gevolgen daarvan.(en het is echt nodig;met tamoxifengebruik heb ik nu meer, dikker en donkerder haar en verdenk mijn lichaam ervan dat het ook harder groeit)
Harsen, epileren en laseren zijn daarom waarschijnlijk ook geen opties.
De enige optie die ik zie is met ontharingscreme. Ik heb verschillende cremes gebruikt maar ze stinken en moet altijd langer zitten dan het etiket (met alle waarschuwingen) vermeld. Bovendien ga ik nu bestraald worden en mag ik in het bestrlingsgebied helemaal geen cremes gebruiken. Hebben jullie goede tips ?

Dirkie

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Maisa schreef:
Dirkie, ik scheer mijn oksel met een ladyshave. Heb er nooit wondjes gehad. Met een mesje durf ik het ook niet meer :? . Bij mij zijn ook de lymfeklieren verwijderd, maar ik ben niet bestraald.

Loesje schreef:
jeee...ik ben de slechtste raadgever...

Ik scheer nu toch maar wel, tegen mijn stro is geen creme opgewassen.....en epilady trekt het ook al niet.......!!
Ik ontsmet supergoed, dan voorzichtig alle haren gewoon met een schaartje zo kort mogelijk knippen, en vervolgens met een heel goed mesje heel voorzichtig....maar ja....ik doe het zo min mogelijk, alleen in de zomer, als ik met dochterlief ga zwemmen...bijvoorbeeld...

ooit heb ik een dure behandeling gehad via electrisch epileren, duurt ook erg lang en het resultaat was er echt niet naar, ik denk dat ik maar een week van een haarloze tijd mocht genieten...

dat was acht jaar geleden, misschien is er intussen meer mogelijk, laseren hoorde ik pas, maar ja...of dat voor jou al snel mogelijk is, en het kost ook niet weinig... :roll:

stomme rothaar...zo wil je het op je kop niet kwijt, en zo vervloek je het elders op je lijf.... :shock:

hopelijk krijg je betere tips, ik lees lekker mee!

loesje

RuthF schreef:
Een vriendin van mij heeft het ná de bestralingen helemaal niet meer teruggekregen...onder die ene arm dan ;) Dus wat dat betreft is er nog hoop.
Ikzelf ben niet bestraald, maar ben gezegend met weinig haargroei. Om die reden doe ik het ook al m'n leven lang met het schaartje...dan is het "weg" genoeg ;)

angel70 schreef:
Bij mij is na de bestraling geen haar teruggekomen.
Aan die ene kant dan

ellenk schreef:
Weinig okselhaar hier, nooit gehad ook maar zonder 2 kanten okselklieren scheer ik het toch af en toe 's zomer voor de vakantie weg.
en als ik een blotig shirtje naar een feestje aan wil.
Wel heel voorzichtig want ik heb geen enkel gevoel daar dus ik doe het voor de spiegel.
Offline
Berichten: 1446

Ik kreeg de eerste 2 jaar na de bestralingen geen haar meer aan de bestraalde kant. Nu is er langzaam toch een heel klein beetje terug gekomen en dat scheer ik heel af en toe, met een mesje. Ik doe wel heel voorzichtig.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

als ik jullie zo hoor blijft het dus aan modderen.
De een doet"toch scheren, de ander moddert aan met creme.
De ideale oplossing is nog niet gevonden.
JAmmer

Dirkie

Offline
Berichten: 1768

Roosje schreef:
Ik kreeg de eerste 2 jaar na de bestralingen geen haar meer aan de bestraalde kant. Nu is er langzaam toch een heel klein beetje terug gekomen en dat scheer ik heel af en toe, met een mesje. Ik doe wel heel voorzichtig.

Precies hetzelfde geldt voor mij.

Offline
Berichten: 1446

O ja, niet alleen heel voorzichtig, maar ook voor de spiegel.

Offline
Berichten: 51

met een ladyshave kan je er voorzichtig een beetje omheen scheren en zachtjes er over. Je krijgt dan geen ingegroeide haartjes omdat de haartjes net boven de huid worden afgeschoren.