Eerst bestraling, dan chemo, dan chemo+herceptin, dan....

10 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 202
Eerst bestraling, dan chemo, dan chemo+herceptin, dan....

Ik krijgt dus eerst ca. 32 bestralingen, daarna 5 chemokuren, dan 3 maanden chemo in combinatie met herceptin, dan 1 jaar herceptin solo, en dan nog 5 jaar hormoontherapie.

Hoor graag of er iemand is met een vergelijkbare behandeling!

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Hoi Loesje!, ik had zo'n grote tumor dat ik niet eerst geopereerd kon worden, dus kreeg ik eerst chemo. 6 x TAC. Ik ben net vorige week geopereerd (amputatie). Over een paar weken verwacht ik met de bestralingen te beginnen en ook met Herceptin en hormoontherapie. Omdat ik in de overgang moet blijven (was ik vanwege de chemo), heb ik meteen met mijn borst mijn eierstokken laten verwijderen.

Offline
Berichten: 202

Jees Dees, das ook een hele onderneming! Hoe is het met de Chemo gegaan?

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Ja, erg goed. Ik heb de zwaarste kuur gekregen, TAC (wilde ik zelf, ik ben inhoudsdeskundig, ik werk als productspecialist Oncologie in de farmaceutische industrie, ik ben vertegenwoordiger van Neulasta en Aranesp).

Ik ben elke kuur een dag of 5 enigszins verdoofd geweest, ik weet het niet, het lijkt niet op een griep, het lijkt helemaal op niks anders. Ik ben altijd opgestaan, heb elke dag, ook de slechte dag, wel iets ondernomen (grasmaaien, strijken, was in de wasmachine stoppen en/of ophangen). Ik was ook na 6 kuren niet extreem vermoeid, eigenlijk heb ik aan conditie nauwelijks wat ingeleverd. Nu moet ik zeggen, vanwege mijn achtergrond was ik ook extreem gemotiveerd, dat is natuurlijk nooit het doorslaggevend argument maar het helpt wel.

Weet jij al welke kuur jij krijgt?

Offline
Berichten: 202

nee, ik weet verder nog niks, maandagochend zie ik de oncoloog voor het eerst en dan hoop ik alle info te krijgen! Wel handig dat jij er zoveel van af weet zeg!

Offline
Berichten: 293

Hoi Loesje,
Ik heb ook eerst 25 bestralingen gehad, toen 4 x AC chemo en toen 4 x Taxol+ Herceptin en daarna nog jaar alleen Herceptin.(geen hormonenkuur)
Aankomende week is jaar Herceptin vol.
Mij is het achteraf allemaal mee gevallen, maar je moeet je wel positief blijven instellen, want eerlijk is eerlijk......tis een lange tijd met al dat geklep, maar ja, mijn motto is maar zo, mensen met reuma hebben hun hele leven klachten en kleine klachten, wen wij maar een jaartje.
Sterkte met alles en ik hoop dat het jou net zo vergaat als mij.
Groetjes,
Muriel.

Offline
Berichten: 202

Bedankt Muriel!

Offline
Berichten: 50

hoi loesje,

ik heb ongeveer hetzelfde traject gevolgd.
ik kreeg alleen de bestralingen en de chemo's gelijktijdig. Dat was best pittig.
Ik heb 25 bestralingen gehad,
4 ac chemokuren,
daarna 4 taxol chemokuren gelijktijdig met hercepting en daarna herceptin solo, daar ben ik nu nog mee bezig tot kerst dit jaar, en verder 5 jaar hormoontherapie.............

sterkte met de komende behandelingen

Offline
Berichten: 1768

Ook ik heb een soortgelijke behandeling voorgeschoteld gekregen: 4x chemo, 33 bestralingen, 1 jaar Herceptin en vijf jaar hormoontherapie.
Met de hormoontherapie ben ik na twee jaar gestopt.

Het is een lang traject, maar je hebt dan wel het gevoel dat je er alles aan gedaan hebt wat je kon doen...

Offline
Berichten: 202

bedankt voor de info meiden!