Picc lijn plaatsen

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van MissT.
Offline
Berichten: 4
Picc lijn plaatsen

Ik heb vorige week een nare dag gehad in het zh. Chemo kwam onderhuids terecht, werd stop gezet. Het opnieuwe infuusprikken lukte maar niet... Drama, pijnlijk! Uiteindelijk is het een anesthesist op de vancouver gelukt in pols. Deze is nu helemaal dik en paars... Maargoed....

Nu moet ik een picc lijn en ik ben zo angstig voor het plaatsen... Wordt bij de gedachte al naar. 

Wie kan me vanuit eigen ervaring gerust stellen? En mag je zelf kiezen welke arm? Ik denk erover mn huisarts te vragen voor iets voor mn zenuwen, voelt ook wel wat zwak...

Groetjes 

Offline
Berichten: 4292

Het lijkt me heel fijn, als je wat krijgt tegen de zenuwen, maar ik zou dat wel in overleg met het ziekenhuis doen.

Wat een nare ervaring had je ook zeg. Zo wil je niet dat het gaat. veel sterkte en succes! Van anderen hoor ik dat het plaatsen van een piclijn gewoonlijk heel erg meevalt.

Offline
Berichten: 55

Bij mijn vrouw ging het prima met het plaatsen van de Piclijn. Alleen plaatselijk verdoofd. Ze mocht van de arts een Oxazepam nemen wat veel rust gaf. Moet overigens in de rechter arm omdat daar je hart niet zit. Of bij jou moet jouw hart toevallig rechts zitten...;-)

 

Piclijn is ideaal! Geen schade aan aderen, geen gedoe met aanprikken. En aan einde kuren geen littekens!

Offline
Berichten: 30

Hoi Miss T

Ik heb 2x een picc lijn gehad. Als je geen risico's hebt, zoals bijvoorbeeld verwijderde okselklieren, dan mag je zelf kiezen welke arm.

Ik vond het ook heel spannend, maar je voelt er niets van en achteraf stelde het ook niets voor. Na het plaatsten is je arm wel wat gevoelig en stijf, maar dat is met een weekje over. En eerlijk waar de picc-lijn is een verademing voor het bloedprikken of chemo. Deze komt door de picc-lijn ook een grotere ader uit, dus veel minder kans op aderontstekingen. 

afbeelding van Nickytje
Offline
Berichten: 36

Bij mij is de Picc lijn geplaatst in de linkerarm waarschijnlijk omdat ik aan de rechterkant een masectomie onderging.  Na de eerste angsten en gerustelling en van oncologe en verpleegkundigen ondervind ik er weinig problemen van. 

Om de 14 dagen wordt hij (of is het een zij) gespoeld en ook na elke bloedafname en chemo wordt er gespoeld.  

Koop jezelf ook een mooie sleeve om het verband wat te bedekken, het oog mag ook wat.

Succes.

 

afbeelding van MissT.
Offline
Berichten: 4

Super bedankt voor jullie reacties!! Ik heb oxacepam van mn huisarts gekregen, mn man gaat mee... Het zal wel los lopen. Blij wanneer het achter de rug is.

Is er nog verschil in hoevaak thuiszorg komt te spoelen. Ik heb gehoord 1x in de week, thuiszorg zelf noemde of het niet 2x in de week moet. Hierboven lees ik 1x per 2 wkn.... 

 

Offline
Berichten: 30

Bij mij werd het  1x per week verzorgd. In mijn geval was dat de ene week door de thuiszorg en de andere week in het ziekenhuis bij de chemo. En in geval van twijfel of irritatie thuiszorg bellen dan kwamen ze extra, maar dat heb ik nooit nodig gehad.

afbeelding van Leentje76
Offline
Berichten: 12

PICC lijn is heerlijk! Geen stress meer voor bloedprikken en chemo of het zeer gaat doen en waar ze je nou weer moeten prikken. (Twee keer ontploft infuus, bloedprikken in benen drama enz. etc.) 

Eruit halen merk je trouwens amper wat van (tzt)