Spierpijn na stoppen chemo

9 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Jarda
Offline
Berichten: 3
Spierpijn na stoppen chemo

Hallo allemaal,

Ik ben nu sinds 4 weken klaar met de chemo . 4 x AC en 12 keer paclitaxel.

Nu heb ik sinds 2 a 3 weken steeds meer spierpijn. Het lijkt wel of mijn spieren constant verzuurd zijn. Ik doe elke week aan training bij de fysiotherapeut , maar het lijkt steeds zwaarder te worden. Het trainen ging tijdens de chemo beter. Ik deed dit altijd de dag na de chemo.

Wie herkend dit? en verdwijnt het ook weer?

 

Offline
Berichten: 518

Hoi Jarda, 

Niet dat ik je niet geloof, maar weet je zeker dat het spierpijn is? Paclitaxel werkt nog een tijdje na de chemo door dus evt. zenuwpijn kan nog erger worden na afloop.

Is het wel echt spierpijn, dan kan het door allerlei dingen komen maar ook gewoon een symptoom van vermoeidheid zijn. Als je nog terug moet naar de oncoloog, zou ik het daar even voorleggen. Ze kunnen dan even nakijken of er niks anders aan de hand is, bijvoorbeeld qua hartfunctie, zuurstof etc. 

Misschien dat een van de andere dames het herkent. Veel sterkte met je herstel!

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 906

Wat een rottiming. Denk je dat je kan opbouwen, en valt het toch tegen. Wat ik wel herken is dat die opbouw minder snel gaat dan je hoopt. Ik geloof niet dat ik last had van verzuring. Overigens had ik wel weinig kracht in de benen. Ik kan nog steeds niet lekker opstaan als ik op de grond zit. Ben dan net een oud mens :).

Wat zegt je fysiotherapeut erover?

Offline
Berichten: 4269

Je kan een tekort aan bepaalde stoffen hebben. Bijvoorbeeld magnesium. Is daar al naar gekeken? je kunt het ook uitproberen bij de drogist wat halen om uit te testen of het dan minder wordt, als je oncoloog dat goed vindt.

afbeelding van Jarda
Offline
Berichten: 3

De fysiotherapeut zegt dat ze het wel vaker hoort, maar kan niet zeggen waar het door komt.

Denk dat ik maandag maar even contact opneem met het ziekenhuis. 

En zal die Magnesium ook wel weer gaan nemen. heb nog wat thuis liggen.

Misschien helpt het

afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 27

Hoi,

Ik ben een half jaar na mijn laatste paclitaxel en heb regelmatig spier en gewrichtspijn. In mijn geval komt het waarschijnlijk door de (vervroegde) overgang. Kan dat bij jou misschien ook het geval zijn?

Offline
Berichten: 190

Als je magnesium laat controleren, laat dan ook gelijk D3 controleren. Dat had ik na de behandeling veel te weinig en dat schijn vaak voor te komen na chemo.

Offline
Berichten: 186

Jarda, ik had dat ook, eerste tijd na chemo. Ik ben toen iedere ochtend het sap van een citroen gaan drinken, vermengd met lauw water. (Door een rietje! Dan tast het je tanden niet aan.) Resultaat: weg spierpijn. Ik doe het overigens tot op de dag van vandaag, iedere dag, vaste prik.

Offline
Berichten: 15

Ik heb dit ook Jarda....

Heel vreemd...meer dan tijdens de chemo...Mijn benen, armen...frown

Inderdaad, wil je een beetje aansterken, krijg je dit...