Bestaat er ook lekkere bijvoeding?

15 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Esmuis
Berichten: 945
Bestaat er ook lekkere bijvoeding?

Lieverds,

Ik val iets te snel af en al kan ik ik wel wat kilo's missen, van het ziekenhuis mag ik niet afvallen eigenlijk.
Nu doe ik mijn best om goed te eten, regelmatig, volvet, extra, extra snoepen en zo. Maar als ik 1 dag mijn darmen overhoop heb, dan kan ik de achterstand niet meer inhalen. Dus ik moet maar aan de bijvoeding.
de eiwit-verrijkte toetjes in het ziekenhuis vond ik niet echt smakelijk. Wie heeft een tip voor iets smakelijks?

afbeelding van Kaat
Berichten: 141

Hoi Esmuis,
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar kreeg van mijn dietiste het advies om, als de "intake" te laag is, Forticare en Prosure te gebruiken. Volgens haar worden deze vaak goed verdragen.
X Kaat

Offline
Berichten: 1446

Esmuis, ik kon tijdens mijn bestralingen niet meer eten en heb toen een paar weken van die pakjes van de apotheek gehad, was best te doen, ik dacht dat het van Nutricia was. Maar het is al wel 7 jaar geleden, dus wellicht zijn er nu alweer hele andere soorten en merken.

afbeelding van sjakkie
Berichten: 872

Je hebt de zogenaamde bulkvoeding die ook door bodybuilders gebruikt wordt. Is een soort shakepoeder in verschillende smaken dat erg hoog in koolhydratenwaarden zit. Zijn over het algemeen niet goedkoop die bussen maar ik vind ze over het algemeen niet vies. Sommige (natuur)voedingswinkels verkopen dat spul ook. Mijn neefje had het omdat hij door medicijngebruik geen honger had en zo toch redelijk makkelijk veel calorieën binnen kreeg.

Offline
Berichten: 362

Lieve Esmuis ik weet dat mijn broer ook soms heeft gegruweld van die vieze toetjes in het ziekenhuis. Hij heeft ook Nutricia shakes gehad en er waren een paar smaken die redelijk waren. Volgens mij was het mokka en vanille maar goed smaken verschillen. Hij moest ook verplicht veel tussendoortjes eten, en daarna was hij er zo aan gewend dat hij nu moet oppassen dat hij niet teveel aankomt.

Offline
Berichten: 375

Ik heb via de dieetist voedingsflesjes gekregen. Die waren vooral eiwitrijk. Goed voor de energie. Volgens de dieetist kon ik die tijdens mijn chemokuren het beste gebruiken. Ik heb van de dieetist een proefpakket met alle smaken mee gekregen. En daarna online nog bijbesteld via Tefa (is dat reclame?). Dit kostte niks (is denk ik via de verzekering gegaan). De chocola en vanille bevielen mij ook het beste en dat verschilt ook weer per merk. Het smaakt eigenlijk allemaal naar drinkbare vla. Heel geweldig is het niet. Maar het hield mij op de been tijdens mijn chemokuren.

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Ik vind de bijvoedingsdrankjes van Nutricia redelijk te doen, en dan vooral de yoghurtvarianten. Ik heb ze ook van een ander merk (ik kreeg twee proefpakketten via de diëtiste van het ziekenhuis), maar die vond ik minder lekker. Maar da's een kwestie van smaak denk ik. Er zit altijd een bijsmaakje aan die drankjes.
Alternatief: slagroomyoghurt, ijsjes, veel crème fraîche door het eten? Noten zijn ook goed, en avocado's.
Ik moet mijn gewicht ook in de gaten houden, ik val langzaam maar zeker af omdat ik gezonder ben gaan eten sinds ik weet dat ik kanker heb. Ik drink geen alcohol meer en eet geen chips meer (geen zin meer in). En van groenten en bruin brood kom je niet echt aan. Maar ik houd nu eenmaal niet van zoetigheid...

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Hoi Esmuis, het afvalprobleem ken ik, maar het gewichtsverlies is tijdig gestopt bij mij. Daarna kwam ik langzaam aan, maar tot april dit jaar heb ik echt onwijs veel gegeten om niet weer af te vallen. Met bijvoeding heb ik geen ervaring, met alles aanlengen met creme fraiche wel.

Wat ik deed was:
- 4x per dag eten (dat moest 5x van het ziekenhuis, maar dat kreeg ik logistiek niet voor elkaar, ik was toen erg moe en dan heb je net gegeten en dan moet je weer).
- zuivel ging bij mij heel goed, dus veel volle yoghurt/vla met slagroom/magnumijsjes gegeten
- pasta met gehaktsaus, curry's met spinazie en room (niet de scherpe, maar de zachte romige curry's)
- soep, vol en romig, met rijst erdoor (het was winter en erg koud, ik heb veel erwtensoep gegeten, klinkt raar met rijst, maar was best lekker).
- water en thee werd afgeraden omdat het geen calorieën bevat, daarom veel vruchtensap (waar ik niet echt van hou).

afbeelding van anita-u2
Berichten: 212

ik vind al de bijvoedingen niet lekker wordt er misselijk van maar ik gebruik in mijn thee suikeren en fantomalt poeder waar je niks van proeft.
Er is ook nutricia calogen waar veel vet inzit en je 3x daags een kleine hoeveelheidmaarhoeftte nemen.
Ik raakteer zo vol van dat ik dan helemaal niks meer kon eten dus ben ik er mee gestopt maar het was een medicijncupje per keer en smaakte niet vies.
Succes ermee meid,voor mij blijft hetgewicht ook een probleem,schommel gelukkig op 44/45 kilo en valniet meer af.

Liefs Anita

Offline
Berichten: 185

Hoi Esmuis,
Griekse yoghurt (vet) met muesli en honing. Als je op de site van nutricia kijkt zie je heel veel soorten bijvoeding. Ook soepjes en fruithappen. Je kunt inderdaad proefpakketjes bestellen. Ik zou het wel via een dieetist doen dan krijg je het vergoed. Het wordt anders een kostbare aangelegenheid.Succes

afbeelding van Lydia63
Berichten: 183

Toen ik in het ziekenhuis lag moest ik ook aan de bijvoeding, de nutridrink waar alles inzit. Je hebt ze op yoghurt en sap basis. Ik vind ze niet echt lekker, maar als ze koud zijn, heel koud, is het wel te doen. Daarnaast is er ook vla plus. Daar zitten extra eiwitten in. Is dus minder volledig als de nutridrink (die is er overigens ook in compact versie, die krijg je iets sneller op), maar geeft ook iets extra's en is iets lekkerder. Dit kun je allemaal krijgen via de dietistes in het ziekenhuis. Dan krijg je zo je pakket thuis bezorgd.
Succes met de bijvoeding, esmuis. Juist als je moet eten is het niet meer aangenaam he?!

Offline
Berichten: 150

@Esmuis,je zou eens kunnen kijken op http://www.sorgente.nl. Dit is mijn leverancier van de sondevoeding en is gespecialiceerd op het gebied van (bij)voeding.Er staan ook recepten op de site en alle mogenlijke soorten en smaken bijvoeding.Stel dat je het wat lijkt en je zou daar willen bestellen,dan kan je dieetist een machtiging schrijven en opsturen.
Ik hoop dat je er wat aan hebt en ik hoop dat deze link wel mag plaatsen anders bij voorbaat excuses.
Anders even googlen op sorgente.
Succes en een [troost]

afbeelding van Esmuis
Berichten: 945

Bedankt voor de tip Edith. Ik heb de link opgeslagen, dus geen probleem voor mij als hij weggehaald wordt.
Gelukkig val ik al een week niet meer af, dus ik denk dat ik nu op een goed eet regiem zit. Ik kan ook aardig wat eten op een dag en ik vind op dit moment alles lekker gelukkig!

Offline
Berichten: 150

Lieve Esmuis.
Fijn om te horen dat je niet meer afvalt en je het eten lekker smaakt.Ik ga duimen dat dit nog heeeeeel lang zo blijft [-o [troost]

ps,ik kan mijn vorige bericht niet meer wijzigen,dus als de link niet mag moeten de modjes het maar weghalen.

afbeelding van Lydia63
Berichten: 183

Esmuis, wat goed om te lezen dat je nu niet meer afvalt! Hoop dat het eten zo goed smaakt dat je weer wat aankomt. Die buffer he, die hebben we nodig om de problemen op te vangen als ze komen. Heerlijk ook om te lezen dat alles goed smaakt! Dat helpt zeker bij het eten.
He, ben helemaal blij van je bericht, want ik zat me goed zorgen te maken over je. Afvallen is meestal een teken dat het niet goed gaat he.... .