Chemo en diarree, tips?

3 berichten / 0 nieuw
K84
Offline
Berichten: 12
Chemo en diarree, tips?

Hallo,

Ik ben zoek naar tips om diarree bij chemo tegen te gaan. 

In september kreeg ik Xeloda, waar ik met hevige diarree in het ziekenhuis ben beland. Ik bleek een dpd-deficientie te hebben, Xeloda sloeg blijkbaar niet aan. Weg behandellijn.

Erna in studie gestapt met Alpelisib + fulvestrant. De Alpelisib lokte 2x acute allergische reactie uit, zelfs met ondersteuning cortisone. Einde studie, weg behandellijn.

Scan liet zien dat de lever er intussen echt niet ok aan toe is, veel grote tumoren en broedhaarden erbij. Ook Leverwaarden waren verstoord. Nieuwe aangetaste klieren en botten, uitbreiding in borst.

AanTaxol begonnen, 2 kuren gehad, kuur 3 niet mogen aanvatten wegens hevige diarree en braken en te hoge infectiewaarden in bloed. Leverwaarden lijken wel terug de goede richting uit te gaan. Ondertussen blijft de diarree aanhouden, ik hou niks vocht vast, zit hele dag op wc.  Ik word moedeloos van, want wil maandag klaar hersteld zijn voor die 3e kuur om het beest terug te dringen.

Nog mensen deze ervaring met Taxol en tips voor mij?

 

 

Offline
Berichten: 518

Wat ontzettend naar K84. Wat bieden ze in het ziekenhuis voor je diarree? Want deze ernstige klachten kun je denk ik niet zelf oplossen met een huismiddel, zeker niet gezien jouw situatie.

Helaas geen tips (ik had bij alle chemo's juist last van verstopping) maar wil je wel even heel veel sterkte en goede moed toewensen.

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 4292

Er is een vrij nieuw alternatief voor Xeloda = capecitabine.

Het heet S 1 / Teysuno, en zou de klachten van diarree niet hebben en veel minder hand- voet syndroom!