Herceptin in het buitenland?

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Kate
Berichten: 407
Herceptin in het buitenland?

Iemand daar ervaring mee? Ik begreep van mijn oncoloog dat het geen probleem was als je dat op tijd regelt (wij hopen volgende winter een lange reis te kunnen maken). Maar nu willen we eigenlijk ook al komende zomer een herceptin-infuus in Italië regelen. Morgen even bellen met de verzekering, maar ik vroeg me af of iemand weet wat je daarvoor precies moet regelen en hoe lang het ongeveer duurt. De zomervakantie is namelijk al over twee maanden...

Offline
Berichten: 4231

Herceptin geen idee, weet wel dat Ikkes zoladex in Australie heeft laten prikken.

Succes en fijne vakantie!

Offline
Berichten: 4231

Misschien kun je hier wat informatie vinden: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=569&langId=nl

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Nou, ik weet inmiddels iets meer. Voor anderen die dit in de toekomst misschien willen proberen zet ik het hier neer. De verzekering vergoedt, maar alleen tot het bedrag dat de behandeling in Nederland zou kosten (een beetje hetzelfde verhaal als met de diepflap-operatie in een niet-gecontracteerd Belgisch ziekenhuis).

Zometa (dat dure flesje...) kan ik zo mee krijgen. Maar herceptin moet ter plaatse worden klaargemaakt, dus mijn oncoloog moet een behandelplan/recept gaan doorgeven aan het Italiaanse ziekenhuis en als we weten wat het gaat kosten, kunnen we terug naar de verzekering.

Een alternatief (als het bijvoorbeeld veel duurder is) is dat we vanaf nu langzaam het herceptin-schema gaan aanpassen, zodat het niet in de vakantie hoeft. We gaan namelijk niet eens zo heel lang weg, maar door allerlei omstandigheden kunnen we alleen in een bepaalde periode.

Volgende winter willen we echt lang en ver weg, dus het is sowieso goed dat we nu al weten hoe het ongeveer werkt.

afbeelding van Lydia63
Berichten: 183

Kate, ik heb Herceptin in combo met de vinorelbine om de 4 weken gekregen, zodat er in ieder geval nog 1 week ziekenhuis vrij was. Dus ik denk dat de herceptin niet op zo'n strak schema hoeft... Veel plezier in Italie alvast!!

Offline
Berichten: 4231

Kate, kun je voor Italie niet met zo'n zelfde E formulier werken? Of is dat teveel gedoe voor1x infuus herceptin?

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Ik heb eigenlijk niet gevraagd of ik dat formulier nodig had. Ik verwacht het eigenlijk wel, maar we moesten eerst voor een verwijzing voor een arts zorgen. Daarna nemen we weer contact op.