Kaaknecrose en symptomen

8 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 37
Kaaknecrose en symptomen

Wie kan mij vertellen wat de symptomen zijn van kaaknecrose?
Ik google mij suf, maar vind niets hierover.
Na ruim een jaar met heel veel cariës, 3 weken geleden heb ik nog 3 gaatjes laten vullen
Nu heb ik sedert vrijdag boven in mijn kaak zonder aanleiding een hele gemene ontsteking. Rood, dik, ziet er niet echt jofel uit.En al ruim 14 maanden aan de APD
Misschien is het zomaar een ontsteking, spoel mij suf
Wie o wie???

Offline
Berichten: 762

Hup, naar de tandarts jij!!
Over kaaknecrose als bijwerking van APD kan ik niets zeggen. Wèl ben ik sinds mijn chemo's inmiddels 3 grote kiezen kwijt (en eentje bijna, die laat ik met pappen en nathouden zitten) in elke kaak één, wegens botafbraak. Dit veroorzaakte pockets tussen de wortels van de kies (en daar poets je dus niet even) en daardoor opeenhoping van bacterieen en ontstekingen. ik heb mégaontstekingen in mijn kaak gehad daardoor.
Enige remidie was nog trekken. Volgens mijn tandarts is dit echt te zien als de naweeen van de chemo (4xAC,4x taxol in 2006). Het feit dat ik tot voor 3,5 jaar terug een stevige rookster was, waarbij je op latere leeftijd ook vaak met botafbraak in de kaak te maken hebt, heeft daarbij niet geholpen, natuurlijk.
De tandarts zal nu toch eerst met een foto moeten proberen te beoordelen wat nu de directe aanleiding is voor deze ontsteking en kijken of er iets aan te doen valt. ik heb de laatste keer een chip in de ontsteking geplant gekregen met chloorhexedine, en dat heeft me goed geholpen. Maar ik spoel/ poets dagelijks met chloorhexedine, om de sluimerende ontsteking onder de duim te houden, al maanden.
Ik hoop dat het tij nog wat te keren valt voor jouw gebit. Naar de tandarts dus, en pas als die het niet vertrouwt naar de oncloloog. De tandarts kan je helpen de druk van de ontsteking af te halen.

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

heb even voor je gegoogeld
wellicht kan je hier wat mee?
http://www.ehow.com/about_5241754_post-breast-cancer-jaw-pain.html

Offline
Berichten: 37

Zucht, de tandarts heeft een hele goede kerst door mij...
Ik durf het mijn oncoloog bijna niet te vertellen, dit wordt denk ik stoppen met APD

afbeelding van Rita
Berichten: 64

Pientje hoe is dit afgelopen? APD en kaaknecrose heeft wel met elkaar te maken als ik me niet vergis..Ben pas gestopt met Taxol en warig maar heb een document in mijn pc staan, gekregen van een vriendin die het zelfde euvel had..Ik ben zelf ook aan de APD sinds 2009 en heel waakzaam nu.

Offline
Berichten: 846

Wat is APD? Gewoon nieuwsgierig.

Offline
Berichten: 362

Ik weet niet precies waar de afkorting voor staat maar het is een middel dat je per infuus krijgt, als je botuitzaaiingen hebt. Dit maakt het bot dan sterker.

Offline
Berichten: 4231

Papillon, er is een topic over APD (en zometa). Je vindt het via de zoekfunctie ;-)