Pijn in de bovenbenen

35 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 163
Pijn in de bovenbenen

Ik heb al bijna twee jaar pijn in mijn bovenbenen. Het voelt aan als spierpijn, alsof ik heel erg hard getraind hebt. Toch is dat niet zo, want doe ik dagen niets, dan heb ik het ook. Het is vooral wanneer ik mijn bed in stap en ik slaap er dan heel slecht door. Zodra ik mijn bed uitstap, dan gaat het beter. Maar ook met opstaan vanuit een stoel is nu pijnlijk. Nu kan het met de overgang te maken hebben, ik weet het niet want door mijn borstkanker op 47 jarige leeftijd, ben ik daar gelijk in terecht gekomen. Maar ergens komt dan toch die ongerustheid naar boven. Ik was tripple negatief, dus aan medicijnen kan het niet liggen. Nu zit ik hier dus toch een beetje te zoeken of ik mijn klacht tegenkom. Ik voel mij verders juist heel goed en ik kan natuurlijk mijn oncoloog bellen en die zal dan wel voor mijn geruststelling een botscan willen laten maken, maar ja.. dat zou al de tweede zijn. Aan de andere kant zegt ze weer, dat als het echt zo is, zou dat vreselijk zijn, maar dan kan ze voorlopig toch niets doen dan wachten tot het veel erger wordt en dan met een behandeling starten. Zijn er vrouwen die hier iets in herkennen?

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Helaas kan ik je geen antwoord geven. Maar als het zo lang aanhoud, zou je misschien een consult bij een orthopeed kunnen vragen.
Ik hoop in ieder geval, dat je van je pijn af geholpen word.
Heel veel sterkte.

Offline
Berichten: 4231

Essy, heb je toevallig hormoontherapie?

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Ik denk het niet Bergamot, ze is triple negatief, zoals ze in bovenstaande posting schrijft. Volgens mij krijg je dan geen anti-hormoontherapie.

Offline
Berichten: 4231

Sorry, te snel gelezen :oops:

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

ach meis, dat gebeurt mij ook hoor, gelukkig zijn we niet geprogrammeerd :roll:

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

voelt het als een soort kramp Essy?

Offline
Berichten: 163

Het voelt niet als kramp, maar in eerste instantie voelde het inderdaad als de botten in mijn bovenbenen, maar het is duidelijk mijn spieren. Daar ben ik wel wat opgelucht over. Ik vond gisteren meer info en er zijn meer mensen die hier last van hebben. Maar toch blijft het bij mij natuurlijk altijd in mijn hoofdspelen. Ik heb voortdurend last van mijn gewrichten. Ik hoop dus dat het gewoon iets heel anders is en anders toch maar weer met mijn oncoloog praten. Ik heb mijn probleem ook helelmaal niet hier gevonden, maar je weet nooit natuurlijk. Wel fijn dat jullie allemaal zo snel hebben gereageerd

Offline
Berichten: 616

HOi Essy,

Dat van stijve gewrichten herken ik wel. Dat is ook na de chemo gekomen. Als ik 10 minuten in een zelfde houding zit, kan ik bijna niet overeind komen. Na eventjes lopen is het ook wel weer snel weg. Die stijve bovenbenen heb ik weinig last v an, alleen met sporten. De ene keer gaat het heel goed en de andere keer heb ik na 5 minuten hometrainer last van mijn bovenbenen. Ik heb begrepen dat het een combinatie is vvan chemo en versnelde overgang. Ik heb het nu ongeveer een half jaar en wacht dus nog wat af voor ik er mee verder ga. ik heb hoop dat langer na de chemo het zichzelf oplost (of niet!!)

Offline
Berichten: 163

Helma bedankt voor je antwoord, want weet je dat ik hier ook aan had gedacht. Ik heb zoveel klachten overgehouden na mijn chemo dat het soms lijkt alsof ik in een lichaam van een veel oudere vrouw ben terecht gekomen. Ik loop soms heel slecht en ik krijg binnenkort een onderzoek naar mijn voeten. Ondanks ik sport kan ik s nachts niet eens meer normaal naar het toilet en heb ik bijna krukken nodig. Maar de andere keer loop ik weer zo weg.. echt heel raar. Daarbij speelt de pijn in mijn bovenbenen. Ik heb dit nu twee jaar en mijn chemo was drie jaar geleden. Het lijkt soms wel erger te worden, vandaar dat ik dan toch ging piekeren.

Offline
Berichten: 616

Zoals jij het beschrijft, zo voel ik het ook. Gistermorgen liep ik 'gewoon' de trap af en vanmorgen zaten mijn enkels helemaal vast en had ik heel veel moeite om de trap af te strompelen... En ik ben op dit moment ook nog onder begeleiding van een fysio aan het sporten 2 x in de week. En als ik 's avonds 3 uurtjes (in de zorg, dus heel de avond door heen een weer lopen, van 1 naar 6 naar 3 naar 4 naar...) aan het werk ben, gaat het lopen heel geod, heb ik nergens last van. Als ik 10 minuten heb gezeten, zitten alle gewrichten weer vast, doet het weer zeer om te starten en na een paar minuten gaat het weer. Alsof er niet genoeg 'olie' in mijn gewrichten zit ofzo...

Offline
Berichten: 163

ja herkenbaar... zat te denken of hier al een topic over is. Het is bij mij niet alleen de stijfheid, maar vooral de pijn, alsof ik de hele dag op verkeerde schoenen heb gelopen. Zolang ik maar flink loop gaat het goed, maar slenteren en staan moet ik niet doen, daar moet ik echt een prijs voor betalen.

Offline
Berichten: 29

Essy schreef:
Het is bij mij niet alleen de stijfheid, maar vooral de pijn, alsof ik de hele dag op verkeerde schoenen heb gelopen.

Herkenning hier, de stijfheid in het hele lichaam, maar vooral de ontzettend pijnlijke voeten, 's morgens, maar ook als ik een tijdje gezeten heb. Als ik 's nachts naar het toilet moet, steun ik met 1 arm tegen de muur en met de andere op het bed. De terugweg naar het bed gaat dan gelukkig al weer beter :) .

Offline
Berichten: 1175

Hier ook herkenning ook nu weer meer pijn
zolang ik in beweging ben niks geen last maar zogauw je gaat zitten of slapen en daarna weer in beweging moet komen erg pijnlijk
we hebben geloof ik geschreven in het topic pijnlijke gewrichten ik zal het even opzoeken maar daar hebben de meeste met hormoontherapie zo.n last en wij hebben geen hormoontherapie
ik heb last gekregen met de herceptin dus ook na de chemo

Offline
Berichten: 1175

Dit is het topic pijnlijke gewrichten:arrow:

Offline
Berichten: 163

ik zag dat ik daar ook al ooit mijn probleem had neergezet. Weet je wat nu zo gek is.. ik ben er echt ruim vier maanden vanaf geweest, en van de ene op de andere dag had ik het weer. Mijn probleem heeft heel veel overeenkomsten met koolmeesje

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Ik vond dit topic, Ik heb ook last van mijn bovenbenen. Hoewel ik het niet echt pijn kan noemen, maar wel een heel ongemakkelijk en vervelend gevoel. Ze voele alsof ze willen bewegen. En als ik beweeg, dan voelen ze ook beter. Maar om de hele dag niet even te relaxen achter de laptop. Nee dat lijkt me ook niet goed voor de rest van mijn lichaam, vooral mijn af en toe pijnlijke rug (die ik ook niet kan verklaren)
Is het bij jullie ook erger als het kouder is? Ik merk namelijk dat alsik een warme modderzak op mijn bovenbenen leg ze rustiger worden.

Offline
Berichten: 163

Hoi lieve meiden, ik kom hier na lange tijd weer even terug. Want ik startte ooit dit topic omdat ik ruim twee jaar zo een last had van mijn gewrichten en bovenbenen. De pijn werd zo ondragelijk dat ik soms met pijnstiller het bed in ging. Gekke was dat het vooral ' s nacht begon te spelen. Mijn oncoloog overwoog een botscan maar ik wilde afwachten. Veel later verloor ik zelfs kracht in mijn benen en kreeg ik steeds meer problemen om van het toilet af te komen. En toen gebeurde er iets toevalligs.. een wonder kun je wel zeggen..

Ik las iets over magnesium... zou goed zijn voor de spieren.. Ik dacht, baat het niet dan schaadt het niet.. en ongelofelijk, maar sinds zes weken heb geen last meer.. De pijn is helemaal weg.. Natuurlijk ben ik gaan zoeken op internet en daar viel het kwartje. Heel veel pijn kun je krijgen, vaak schouders en kuiten.. Ik ben best happy hoor, want er valt gelijk een soort van angst van mijn schouder. Verdorie, zoiets simpels waarvan ik dus heel erg veel te kort had.

Offline
Berichten: 163

Monica, dat ongemakkelijke en vervelende gevoel kan er ook mee te maken hebben.

Offline
Berichten: 163

Met mijn gewrichten gaat het ook wat beter door de glucosemine, maar vooral omdat mij werd aanbevolen meer te bewegen. Heel langzaam ben ik begonnen met hardlopen op de loopband en soms buiten. Ik moet zeggen dat het toch steeds beter gaat. De stijfheid komt vooral erg door de overgang is mij verteld. Ze zeggen niet voor niets rust rust, maar het is misschien wel zo.. Maar ook dit gaat nu wat beter en wilde ik toch even vermelden, want toen ik dat topic begon was dat ook weer een poos terug. Zie je maar wat er intussen tijd kan veranderen. We lezen zoveel naar nieuws soms dat ik het goede nieuws ook een keer kwijt wil.

Offline
Berichten: 1161

ssy, idd ook goed nieuws lezen we hier graag.

Offline
Berichten: 4268

En goede tips ook. Heb je je laten prikken om te kijken of je te weinig magnesium had of ben je gaan slikken en heb je gekeken of het hielp?

Offline
Berichten: 163

Ik slikte al multivitamine en extra glucosamine en las ineens iets over magnesium, dat vooral zou werken voor spieren. Zonder er verder over na te denken heb ik het gekocht.. Het is de magnesium met extra kalk. Na een paar dagen sliep ik al beter, Kon gewoon weer normaal de trap af en zo.. Tja, doen ben ik eens flink gaan googlen... Nu had mijn huisarts niet gemerkt dat ik een tekort had, maar misschien heeft het ene mens meer nodig dan het anderen. Magnesium zit vooral in hele vette producten en die vermijd ik ook door overgewicht. Ik voelde mij ook heel lang depresief en dat gaat nu ook wat beter.

De pijnlijke voeten waarmee ik ook zo lang te kampen had, heb ik nog steeds, helaas.. Er zijn nu foto's gemaakt maar er is echt niets te zien. Maar voeten hebben heel veel gewrichten natuurlijk. Ik loop nu de hele dag op Nike air schoenen en sindsdien gaat het stukken beter. Ik moet dus niet meer zoals vroeger lekker op mijn sokken door het huis lopen.

Offline
Berichten: 581

Een beetje late reaktie, maar magnesium deed mij ook wonderen...ik kreeg heel erg last van restless legs en armen en dat is helemaal verdwenen. Als ik het een keer vergeet in te nemen merk ik het direkt aan de kriebelende/onrustige benen. Trouwens....voor de stoelgang doet het ook wonderen (maar dat is een ander onderwerp) Magnesiumtekort komt heel veel voor, en als je teveel inneemt krijg je diarree, verder kan het geen kwaad.

Offline
Berichten: 362

Helpt dat ook tegen kramp? Ik wordt soms wakker van kramp in mijn kuit. Dat had ik tijdens mijn zwangerschappen ook. Volgens mij heb ik toen ook zakjes met magnesium gekregen. Als ik snel uit bed ga en mijn hak goed op de grond druk gaat het meestal snel weer over maar het doet erg veel pijn! Zal het vd week even vragen in het ziekenhuis.

Offline
Berichten: 163

Ook een late reactie van mij hierop.. Ik zou het proberen, want vaak zijn het kuit en nekklachten die mensen met magnesium te kort hebben. Bij mij doet het nog steeds wonderen en ben zo happy, want ik slaap een stuk beter. Ik slik echt heel veel maar waarschijnlijk heb ik die hoeveelheid echt nodig.. Ik slik 300 mg per dag dus de dubbele dosis. Ik heb ergens gelezen dat ik met mijn 75 kilo tussen de 400 en 600 mg per dag kan slikken.

Offline
Berichten: 362

Het is in ieder geval het proberen waard! Ik heb even gegoogeld en ik herken wel klachten door magnesium tekort, waaronder ook slechte doorbloeding. Ik ga het wel eerst even aan mijn arts voorleggen. Ben altijd wat bang om supplementen zonder overleg te slikken. In ieder geval bedankt voor de tip!

Offline
Berichten: 4268

Hoi Fozzybear, goed om het even met je arts te overleggen. Dat vind ik eigenlijk van alle middelen die je buiten je gewone voeding tot je neemt hoor. Ik ben wel verrast over hoe goed dit voor sommige Amazones blijkt uit te pakken. En blij voor hen :)

Offline
Berichten: 185

Herkenbaar. Wie weet nog waar wat van komt?? Ik heb wel hormoontabletten en denk dat het daardoor komt.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik heb ook last van mijn gewrichten en schrijf dat toe aan de overgang. Maar het meeste last heb ik toch wel van de rusteloze benen (houd ze vanzelf de hele tijd strak gespannen als ik 's avonds op de bank zit. Kan het wel ontspannen, maar 10 seconden later is het weer net zo. En 's avonds in bed draai ik me soms wel honderd (nou ja, ongeveer...) keer om omdat behalve mijn benen ook de rest van mijn lijf moet bewegen.... op een gegeven moment komt dat dan weer tot rust en heb ik er de rest van de nacht geen last meer van. Ik heb nog magnesiumtabletten liggen van voor de chemo, ben tijdens de chemo gestopt met supplementen. Ga nu ook de magnesium eens proberen, dit klinkt hoopvol!

Offline
Berichten: 251

Gast was ik..... Ik herken trouwens ook de nekpijn. De nekt kraakt ook de hele tijd....

Offline
Berichten: 581

en....hoe gaat het met de magnesium-starters?

Offline
Berichten: 150

Ik heb doordat ik een bindweefselziekte heb(syndroom van ehlers-danlos) veel last van spierkrampen en spasmes vooral 's nachts.Ik gebruik daarvoor ook magnesium/calciumbruistabletten (gewoon een eigen merk van drogist E***)
Ik merk echt verbetering in de krampen als ik magnesium slik en merk echt verschil als ik het een tijdje niet gebruik.(voor de heftige spasmes slik ik diazepam,alleen bij aanvallen).Ik hoor a.s. vrijdag of de chemokuren door mogen gaan of dat ze in mijn geval meer schade aanbrengen als winst opleveren.Als ik wel chemo krijg wil ik aan mijn internist vragen of ik de magnessium/calcium mag doorslikken.En ik heb gemerkt dat sind ik weer goed gevoed word de spierkrampen ook minder zijn.Ik heb sinds een jaar sondevoeding rechtstreeks in mijn dunne darm,omdat door de Ehlers-Danlos mijn maag/darmen niet meer goed werken en zich niet meer goed kunnen legen.Alles is erg uitgelubberd en heeft weinig peristaltiek meer.Mijn dikke darm is 2 jaar geleden verwijderd en ik heb een ileo(dunne darm)stoma.Maar ook mijn maag leegt zich heel slecht en daardoor had ik 2 jaar niet meer warm gegeten en geleefd op 3 a 4 boterhammen per dag.Ik kreeg wel steeds meer vreemde klachten,zoals niet meer menstrueren,slecht zien,spierkrampen,verwardheid,enz.,maar legte geen link met de voeding.Tot ik in oktober vorig jaar na een buikgriep zo verzwakt was,dat ik het ziekenhuis werd opgenomen en bleek dat ik ernstig ondervoed was,ook al had ik (nog)net geen ondergewicht.Maar ik kwam ernstig voedingstoffen tekort.Toen is er gelijk gestart met sondevoeding en toen zijn ook al die vreemde klachten verdwenen.Ik vertel dit hier,omdat ik zelf erg onderschat heb wat het gebrek aan de juiste voedingsstoffen met je lijf kan doen en misschien dat je tijdens de chemokuren ook wel een tekort aan goed voedingsstoffen kunt krijgen,doordat je lichaam ze tijdens de kuren niet goed op kan nemen of door gebrek an eetlust of veel braken.En dat je daardoor ook veel last kunt hebben van spierpijnen,enz.
Het is zomaar een idee van mij en slaat misschien wel nergens op :oops:

Als er niet met chemo gestart wordt dan wordt er gelijk begonnen met de (anti)hormoonkuur.Weten jullie of je daarbij wel magnesium mag slikken?Of kan ik dat ook beter even aan mijn internist vragen?

Offline
Berichten: 179

Zou het aan je internist vragen in ieder geval.

Goed dat je het zo opgeschreven hebt, en goed te zien dat voedingsstoffen belangrijk zijn en een gebrek eraan allerlei klachten kan geven.

Waarom heb je geen 'astronautenvoer' gehad, die drinkflesjes met alle vitaminen erin? in de broodtijd.

Offline
Berichten: 150

He Mylou,
Ik heb wel drinkvoeding geprobeerd hoor,maar omdat mijn maag zich haast niet leegt en mijn kleppen(maag,slokdarm) door de EDS altijd open staan.loopt het constant terug m'n mond en neus in met als gevolg vaak verslikking(door mijn verslapte spieren geen kracht genoeg om goed door te hoesten en ook de klep van mijn luchtpijp sluit niet goed) en een chronisch ontstoken slokdarm.Vandaar dat ik altijd sondevoeding krijg,rechtstreeks in m'n dunne darm.Zo wordt de maag overgeslagen.In april dit jaar hebben ze via open buikchirurgie de sonde door mijn buikwand in m'n darm geplaatst.Voorheen had ik een sonde via m'n neus tot in m'n dunne darm.(Ik word nu gevoed via slangetje op m'n buik,die ik 's avonds aansluit op de voedingspomp.Het is gezellig druk op m'n buik,aan de ene kant een stomazak en de andere kant een voedingssonde)Oraal eten doe ik maar heel beperkt,alleen 2 witte boterhammen per dag en af en toe wat te snoepen,dropjes of pepermunt.En ik drink wel koffie(met mate) en ranja.Om mijn maag te legen en tegen de misselijkheid slik ik 4x per dag primperan(metoclopramide) en 2x per dag een maagzuurremmer.
Vanwege de slechte conditie van mijn maag/darmstelsel wordt er dus nu druk overlegd of ik wel aan de chemokuren mag beginnen(en nog een paar andere risicofactoren).Of de schade niet groter zal zijn dan de winst die er te behalen valt.Ik hoor het donderdag.