rugpijn bij lever uitzaaiingen

9 berichten / 0 nieuw
afbeelding van flolie
Berichten: 8
rugpijn bij lever uitzaaiingen

Hoi allemaal...

Helaas zijn vorige week bij mij uitzaaiingen op de lever gevonden..... dit is allemaal begonnen doordat ik zo`n rugpijn had.... herkent iemand dit? En heeft misschien iemand tips? Ik weet niet meer hoe ik staan, liggen of zitten moet.... echt vreselijk... elke nacht zit ik onder omdat ik niet meer weet hoe ik liggen moet.... ik word er een beetje moedeloos van....

Grtz Esther

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Oh Esther, wat erg voor je dat nu leveruitzaaiingen hebt. Hoelang na de eerste ontdekking van je BK heeft het zich geopenbaard? Wat naar ook van je rugpijn. Het klinkt behoorlijk last gevend.

Er zijn hier meer vrouwen met leveruitzaaiingen, waaronder ik. Maar ik heb er geen klachten van.
Je kan bij WIE IS WIE op leveruitzaaiingen zoeken. Dan kun je de er Ari ga erna en lezen van de vrouwen die dat ook hebben. Maar ik hoop dat ze hier ook reageren.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Flolie, ik heb ook leveruitzaaiingen, maar herken geen rugpijn. Wel heb ik last gehad met liggen, omdat mijn lever gezwollen was (die stak onder de ribben vandaan). Ik kon niet goed op mijn rechterzij liggen (en ik slaap niet lekker op mijn linkerzij). Verder kreeg ik slijm uit de slokdarm omhoog als ik ging liggen. Wat bij mij hielp was een extra hoofdkussen, zodat je niet helemaal plat ligt en dan halfzittend slapen (hoofd hoger dan je maag). Ik hoop dat ik het goed uitleg.

Heb je voor die rugpijn nog andere onderzoeken gehad? Komt de rugpijn van de lever of zijn er ook botuitzaaiingen?
Ik stuur je een volgverzoek, zodat ik een melding krijg als je je verhaal hebt bijgewerkt. Heel veel sterkte.

Offline
Berichten: 150

Ik heb gelukkig geen uitzaaiingen,maar ben wel bekend met extreme pijn door mijn bindweefselziekte.Welke pijnmedicatie gebruik je nu?Een goede pijnbestrijding is erg belangerijk.Ik zelf gebruik fentanylpleisters(morfine)voor contante pijnstilling en oxynormcapsules(morfine)voor de pijnpieken.
Voordat mijn dikke darm verwijderd werd gebruikte ik oxycontin retard,dit werkt ook 12 uur lang.Maar omdat retard tabletten werken vanuit de dikke darm,omdat ze daar lang genoeg blijven zitten voor langdurige werking,ben ik na mijn stoma-operatie overgestapt op de pleisters.Oxynorm is een kortwerkend middel,ideaal bij plotselinge heftige pijn.Het werkt snel en is na een paar uur weer uitgewerkt.Ikzelf gebruik een behoorlijke dosis morfine,pleisters 25 mg per uur afgifte en 6 tot 8 maal daags 10 mg.oxynorm en daarbij 3x daags 2 paracetamol.(dit verhoogd het effect van opiaten).Maar ben 5 jaar geleden met oxycotin 5 mg. begonnen.Hopenlijk kun jij ook een goede pijnbestrijding krijgen.
Belangerijk:als je opiaten gebruikt moet je arts er ook een laxantia bij voorschrijven,morfine vertraagd de darmfunctie!!!
Heel veel sterkte!! [troost]

afbeelding van flolie
Berichten: 8

Dank jullie wel voor jullie reacties.... De rugpijn is gelukkig ver over... wel nog last van de ribben.... omdat ik het gevoel heb dat de lever daaar tegenaan duwt.... en ik ben moe... maar heb eerder het idee dat dat van de stress komt..... Ik zal ook eens kijken bij wie is wie..... kan alleen niet heel lang achter de pc zitten... vind ik erg vermoeiend....

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Flolie, van leveruitzaaiingen kun je ook moe worden. En een vergrote lever, die tegen de ribben drukt, kan inderdaad pijn doen.

Als je hier schrijft wat voor informatie je zoekt, wil ik ook wel dingen voor je opzoeken. Dan plaats ik hier (of in je verhaal) links en hoef je alleen maar te klikken.

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Hallo Esther, wat een vreselijk nieuws. Ik heb ook leveruitzaaiïngen en ook uitzaaiïngen in mijn botten. Van beide heb ik klachten (gehad). De rugpijn manifesteerde zich het eerst, maar ik wist toen nog niet dat het van de kanker kwam, pas toen ik klachten kreeg van mijn leveruitzaaiïngen ben ik naar de dokter gegaan. Ik denk dat mijn lever ook tegen mijn botten drukte, want na de eerste chemo (waardoor de leveruitzaaiïngen al waren geslonken) werd de rugpijn ook meteen een stuk minder.

Ik gebruik nu nog diclofenac tegen de rugpijn, dat helpt goed. Ik ben begonnen met 3 per dag, maar gebruik er nu nog maar 1 of 2 per dag en ik heb de hoop dat ik nog eens helemaal kan stoppen ermee. Ik krijg donderdag voor het eerst Zometa (een botversterker) en ik heb gelezen dat dat ook helpt tegen de botpijn. Bij diclofenac moet je wel een maagbeschermer gebruiken.

Moe was ik ook, ik moest 's middags twee uur slapen terwijl ik dat normaal helemaal niet kan. Inmiddels (na bijna een half jaar taxol) ben ik weer goed in conditie.

Heb je al een behandelplan gekregen?

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Hoi esther, ik heb ook uitzaaiingen naar lever en botten, maar heb geen rugpijn. Meer de pijn die Maisa beschrijft. Ik hoop dat ze het goed uitzoeken hoor. Lieve groeten, Annelies.

afbeelding van lyra
Berichten: 27

Hoi Esther, ik heb ook uitzaaiingen op lever en botten, wel rugpijn, en weet met slapen niet hoe ik soms liggen moet.
Gebruik ik ibrufen soms voor het slapen. Sterkte meis, Lieve groeten Lyra