Symptomen uitzaaiing heup?

21 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 539
Symptomen uitzaaiing heup?

Wat zijn de symptomen van een uitzaaiing in je heup? Wat voor pijn geeft dat, waar zit de pijn, straalt het uit naar omliggende gebieden? Wanneer heb je wel last en wanneer niet? Was het meteen intens aanwezig en constant of zat er een opbouw in?

Ik heb sinds een paar weken last van mijn rechterheup. Als ik wat op internet rond lees, komen de symptomen behoorlijk overeen met een slijmbeursontsteking. Maar er zitten toch ook elementen in van heup-artrose. De symptomen van een heup-uitzaaiing kan ik eigenlijk nergens vinden. En voor dat laatste ben je natuurlijk bang... :( Dus wie kan me daar iets meer over vertellen?

Offline
Berichten: 55

Tjeeeeeee Anneke, ik heb gelukkig geen antwoorden voor je, maar wil je wel een dikke knuffel geven vanaf deze kant.
Wat een onzekerheid zeg! En tuurlijk denk je aan DAT wat je niet wilt denken. bah!
Ik duim (hoe vervelend ook) voor "gewoon" een slijmbeursontsteking!

Offline
Berichten: 539

Dank je, lief van je!

Offline
Berichten: 181

Anneke, mijn advies ga zo snel mogelijk naar de HA met je klachten, in de hoop dat je dit kan uitsluiten en je hopelijk dan ook zo snel mogelijk van de pijn af bent, niet mee rond blijven lopen hoor. Groetjes CarpeDiem

Offline
Berichten: 250

Hai Anneke,
Bij mij was het een slijmbeursontsteking, heb er uit angst te lang mee doorgelopen (doet 's nachts ook pijn bij slapen en bij lopen) want na een injectie was ik van de pijn af.
Het is een hele duidelijke zere plek (vaak die plek op je heup die je stoot als je ergens tegenaan loopt,het 'kussentje')
De dokter drukte daar met zijn duim op en pff dat was wel duidelijk
hoop dat het voor jou ook zo is :wink:

Offline
Berichten: 350

Anneke, wat super naar dat je hier nu weer mee rond loopt.. maak alsjeblieft een afspraak met je internist of bel met de poli, dan kunnen zij je onrust hopenlijk weer wegnemen. Hier moet je niet mee blijven lopen meid! Denk aan je! X

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Anneke78, als de klachten aanhouden zou ik er toch mee naar je internist gaan. Ik heb uitzaaiingen in de rechterheup, maar heb daar nooit last van gehad. Toen de uitzaaiingen heel actief waren, kon ik minder goed staan op mijn linkerbeen (andere kant dus), dat kwam mogelijk vanuit de onderrug. Maar die rechterheup heeft geen pijn gegeven.

Je bent toch bezig met Arimidex? Van Arimidex kreeg ik hele stramme heupen, die ik echt los moest draaien voordat ik kon gaan lopen. Zou je iets verrekt hebben?

Alleen je oncoloog kan er echt duideiljkheid over geven. Ik hoop dat je een ontsteking hebt (hoe gek dat ook klinkt).

Offline
Berichten: 10

Ik heb vandaag een botscan gehad n.a.v. heupklachten. Op de monitor boven de scanner zag ik duidelijk witte plekken oplichten. Zijn dat uitzaaiingen of kan het ook wat anders zijn? Ik ben zó bang!

Offline
Berichten: 4269

Dat wil helemaal niks zeggen Karine.
Ik zat vol met witte plekken maar ik heb géén uitzaaiingen. Dus ik hoop dat dit je een beetje geruststelt.

Offline
Berichten: 10

Dank voor je snelle reactie, Ellenk! Krijg dinsdag de uitslag...

Offline
Berichten: 539

@ Karine Ik weet niet welke kleur uitzaaiingen hebben op een botscan. Ik had een afwijking op een rib in augustus vorig jaar. Maar ik heb de botscan zelf niet gezien, dus ik weet niet hoe zo'n "hotspot" eruit ziet. Op de CT-scan was te zien dat die afwijking een oude breuk was. Bij een oude breuk heb je extra aanmaak van calcium, ik weet niet of dat wit is op een botscan. Maar zo te lezen had Ellen heel veel witte plekken en dat zullen vast niet allemaal oude breuken zijn geweest, en uitzaaiingen waren het ook niet. Dus ik hoop voor jou dat er niks aan de hand is. Sterkte met wachten & succes voor dinsdag!

@ Maisa Ik krijg elke vier weken een Zoladex-injectie. Ik had er eerst Tamoxifen bij, sinds september overgestapt op Arimidex. Ik had al erge gewrichtsklachten door de hormoontherapie, met de Arimidex zijn die behoorlijk verergerd. Dus dan kan zeker meespelen.

Bedankt voor al jullie berichtjes! Ik heb inmiddels berichtjes uitgewisseld met Mara en ik heb zelf heel sterk het idee dat mijn klachten op een slijmbeurs-ontsteking wijzen. En het kan ook nog in verband staan met de Zoladex, aangezien ik daar de laatste twee keer extreem veel last van heb gehad. Het gaat vandaag wel een stuk beter dan gisteren, dus dat is dan weer positief. Ik wacht nog even af hoe het de komende dagen gaat, en anders na het weekend maar eens naar de huisarts.

Offline
Berichten: 10

Bedankt Anneke! Ook ik hoop voor jou dat het iets onschuldigs is (gek hè, dat we "blij" kunnen zijn met een slijmbeursontsteking!).

Offline
Berichten: 539

Yeah, een ontsteking! :-)

Offline
Berichten: 539

Inmiddels zijn mijn klachten zo goed als weg. Ik denk toch dat het te maken heeft met de Zoladex-injectie, al dan niet in combinatie met de Anastrozol/Arimidex. In mijn agenda zag ik dat ik in april ook vrij veel last had, toen zat ik 8 dagen na de Zoladex. Nu begon het een week na de Zoladex, dus dat is wel erg toevallig. Tussendoor zakte het af. En ik had nu ook last van mijn rug, ribben, billen, bovenbenen, knieen, enkels, ellebogen, handen. Dus de pijn beperkte zich niet alleen tot mijn rechterheup. Het voelt ook anders dan botpijn, het heeft meer iets van spierpijn of gewrichtspijn. Dus dan schrijf ik het eerst daar maar aan toe...

Bedankt voor jullie reacties!

Offline
Berichten: 10

Hou het in ieder geval goed in de gaten Anneke. Ik ben zelf blij dat ik een botscan heb gekregen, overigens met de volgende uitslag: artrose! Yes, dat ik dáár nog eens gelukkig van zou worden!

Offline
Berichten: 539

@ Karine Ik hou het zeker in de gaten. Ik ben benieuwd of ik na de volgende Zoladex weer deze reactie heb, zoals de voorgaande twee keren. Afwachten maar en anders kan ik altijd nog een scan aanvragen.

Cat
Offline
Berichten: 666

Vervelend dat je zoveel last hebt van de Zoladex, maar aan de andere kant zo fijn om te lezen dat je klachten daar vandaan komen.

Offline
Berichten: 55

hoe is het nu anneke?

Offline
Berichten: 539

Helaas opnieuw klachten... Het ging een poosje goed, maar na een avond in de stad slenteren en veel lopen is het weer helemaal mis. De pijn zit aan de zijkant van mijn heup, maar nog meer in mijn rechterbil, een beetje in de lies, voorkant en achterkant bovenbenen, knie en in mijn kuit. Het voelt als zeurende spierpijn, soms brandend of tintelig.

Als ik wat rond lees op internet komen mijn klachten overeen met Ischias, een beknelde zenuw. Ik heb dit eerder gehad tijdens de zwangerschap, toen ik zware bekkeninstabiliteit had. Die bekkeninstabiliteit is echter nooit weg gegaan. Ik heb er ook heftige rugklachten aan overgehouden, die nog eens versterkt worden door de hormoontherapie. Ik zak dagelijks door mijn rug bij het buigen, gaan staan en zitten. Ik heb die pijn al vijf jaar, de botscan was gelukkig goed in augustus. Dus mijn rugklachten zijn echt een gevolg van de bekkeninstabiliteit en zwakke gewrichten. Al mijn gewrichten zijn pijnlijk, ik knak aan alle kanten. Ik hoor mijn heup ook regelmatig knakken als ik ga staan. Ik heb ook het idee dat mijn bekken scheef staat, dat ik naar links overhang. Dit had ik ook tijdens de zwangerschap vijf jaar geleden. Dan is het wel logisch dat je daardoor last krijgt van je rechterheup, omdat er op de andere kant extra spanning ontstaat. Je gaat natuurlijk nog meer verkrampen om het te corrigeren, omdat je erop let en omdat je natuurlijk gestresst bent.

Maandag naar de huisarts voor mijn maandelijkse Zoladex-injectie. Dan het toch maar eens aankaarten en een doorverwijzing vragen voor één of andere therapeut. Aan de ene kant doodeng, omdat je natuurlijk bang bent dat de klachten toch door een uitzaaiing worden veroorzaakt. Aan de andere kant denk je: Het zal wel loslopen, aangezien mijn bekken en rug al vijf jaar naar de mallemoer zijn en mijn heupklachten begonnen toen mijn rug in april weer zo hevig opspeelde. Mijn klachten komen heel erg overeen met bekkeninstabiliteit, een bekken-scheefstand, Ischias en een slijmbeursontsteking. En deze kwalen staan over het algemeen ook nog eens in verbinding met elkaar. Als je het ene hebt, heb je ook al snel het andere als gevolg daarvan. Maar goed, de angst hou je natuurlijk. Je bent er wel constant mee bezig, of je wilt of niet... Hopelijk maandag iets meer duidelijkheid en een doorverwijzing.

Hoe is het met jou, Ikke? Inmiddels een klein beetje opgeknapt van de laatste chemo? En volgende week met de bestraling beginnen, toch? Dikke kus & hou je taai!

Offline
Berichten: 187

Hee Anneke78,
Veel succes morgen bij de huisarts.
Ik stap voor je in de duimendraai-stand dat hij je gerust weet te stellen met mallemoerige heupen ipv de grote vrees voor uitzaaiingen.
Liefs, Belle

Offline
Berichten: 539

@ Belle Bedankt voor je berichtje en medeleven!

Vanmiddag het toch maar bij de huisarts aangekaart en hij zei meteen dat het een slijmbeursontsteking is. Dat is wat ik in eerste instantie al dacht en waar ik weer bij terug gekomen was. Ik merkte dat ik door de stress al mijn spieren aanspande en dat geeft vergelijkbare klachten met Ischias, maar het was gewoon spierpijn. Dus daar heb ik op proberen te letten, vervolgens zakte die spierpijn af. En toen kwamen de klachten en plek toch weer overeen met een slijmbeursontsteking. Zoiets schijnt wel zes weken te kunnen duren. Ik heb pijnstillende creme gekregen. En een doorverwijzing voor de manueel therapeut, zodat die eens naar de stand van mijn bekken kan kijken en mijn rug-en bekkenklachten kan behandelen.

Nu de spanning dus wat proberen los te laten, weer wat rust in mijn koppie krijgen en hopelijk zakt de ontsteking snel af!