Uitzaaingen en capecitabine

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Marit
Offline
Berichten: 13
Uitzaaingen en capecitabine

Mijn moeder is 57 en heeft uitgezaaide borstkanker in botten en lymfen. Ze is 3 maanden geleden (toen we hoorden dat er uitzaaingen waren) gestart met palbociclib en faslodex. Vandaag kregen we te horen dat dat niks geholpen heeft en er meer uitzaaiingen bijgekomen zijn, gelukkig niet in de organen maar wel op meer plekken in de botten en buik.

ze moest direct stoppen met palbociclib en is gestart met capecitabine pillen. 

Zijn er mensen die ervaring hebben met Capecitabine? Hoe lang gebruik je het al? Heb je veel last gehad van bijwerkingen?

Als ik het goed begrepen heb zijn chemopillen er niet voor om de rest van je leven te slikken maar gebruik je ze een tijdje en stop je weer...en daarna kan je weer een kuur gebruiken?? Van hetzelfde? Heb dat niet goed meegekregen vandaag. Kan iemand mij hier meer over vertellen? Alvast bedankt

Offline
Berichten: 4292

wat naar dat de hormoonbehandeling met palbociclib niet aansloeg.

Capecitabine wordt in veel gevallen net zo lang gegeven als het werkt. Het is een gemiddeld milde chemo. Je wordt er in principe niet kaal van. Sommige mensen krijgen maag-/darmklachten. Trek dan meteen aan de bel, dan kunnen ze erger voorkomen met maagbeschermers, etc. Het meest belangrijke is hand-/voet syndroom. Daarvoor moet je heel veel smeren, vette zalf op handen en voeten. Bij te hevige roodheid of blaren kan de dosering makkelijk omlaag. Dan werkt het nog steeds. Ook hier: direct aan de bel trekken en er niet mee doorlopen. De oncoplegen hebben vaak heel goede tips.

Bij uitgezaaide borstkanker zijn er meer behandelingen die vol continu gegeven worden tot het niet meer werkt.

Heel veel sterkte samen, én succes met de nieuwe behandeling: dat die maar wél goed aan mag slaan!

afbeelding van Marit
Offline
Berichten: 13

Dankjewel ellenk. Die onzererheid maakt ons helemaal gek, wanneer ze iets hebben wat enigzins werkt zullen we ontzettend opgelucht zijn. Ben bang dat helemaal niks zal aanslaan maar we gaan het zien. We proberen positief te blijven

Offline
Berichten: 4292

En Marit, ik leef al bijna 5 jaar met uitzaaiingen. ter bemoediging.