Abeidsgehandicaptenstatus

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 496
Abeidsgehandicaptenstatus

Hallo

Mijn vraag is of iemand hier mee te maken heeft gehad ?
en of er nog dingen zijn waar ik op kan letten, of aan moet denken
Jek, het woord alleen al

Ik zal trouwens ff kort :wink: vertellen waarom dit op mijn pad komt
Ik werk bij een groot farmaceutisch bedrijf als laborante
Mijn eigen functie kan ik vanwege de okselkliertoilet niet meer doen
Je mag immers je arm niet meer afknellen.
In mijn eigen functie draag ik handschoenen over een labjasmouw heen gekneld. En das niet meer zo handig.
Maar omdat er binnen het bedrijf waarschijnlijk wel andere mogelijkheden zijn hoef ik niet gekeurd te worden door UWV, maar krijg ik dus een arbeidsgehandicatenstatus. :?

grxxtjes
mamsan

Offline
Berichten: 1446

Hallo Mamsan,

Ik heb er nog niet mee te maken, maar weet er wel iets van. Ik werkte niet op het moment van diagnose, maar wil dat wel weer gaan doen. Ik heb nu dus ook geen uitkering, maar ik kan me wel arbeidsgehandicapt laten verklaren. Ik heb begrepen dat het voor een werkgever subsidies oplevert om een arbeidsgehandicapte in dienst te nemen. Of in jouw situatie subsidie krijgt om je werkplek aan te passen of je beter passend werk te bieden. Ik ben er zelf nog niet aan begonnen, maar ik heb wel gehoord dat er weinig mensen zijn bij het UWV die er alles van weten, dus dat je de juiste persoon moet treffen.

Als ik er meer over weet zal ik je het laten weten.

Groetjes, Roosje

Offline
Berichten: 137

Arbeidsgehandicapte in dienst houden

Uw werknemer is ziek en er is vastgesteld dat hij arbeidsgehandicapt is. U wilt hem graag in dienst houden. Hij kent uw bedrijf goed en er zijn mogelijkheden voor hem. UWV ondersteunt u met financiële voordelen, zoals korting op sociale premies en een vergoeding voor voorzieningen. Eventuele financiële risico's bij ziekte of arbeidsongeschiktheid kunnen wij voor u beperken.

De korting op uw sociale premies kan oplopen tot € 2.042 per jaar en duurt maximaal één jaar. Zijn er aanpassingen in uw bedrijf nodig om de arbeidsgehandicapte werknemer te kunnen laten werken? En zijn de kosten die u daarvoor moet maken hoger dan de premiekorting? Dan kunt u voor die voorzieningen ook nog een vergoeding krijgen. Voor andere noodzakelijke voorzieningen vraagt uw werknemer zelf een vergoeding aan bij UWV.

Misschien ziet u risico's bij het in dienst houden van een arbeidsgehandicapte. Uit onderzoek blijkt dat dit niet nodig is: deze werknemers zijn niet minder productief dan andere medewerkers, en ze blijven niet vaker ziek thuis. Krijgt uw werknemer toch meer last van de ziekte of beperking waarvoor hij een arbeidsongeschiktheidsuitkering ontving? Dan zijn er allerlei maatregelen om de financiële risico's voor u te beperken.

U kunt maximaal 1 jaar nadat de arbeidsgehandicapte bij u in dienst is getreden of herplaatst is of maximaal 1 jaar nadat de werkplek van uw arbeidsgehandicapte medewerker is aangepast, een Aanvraag premiekorting en subsidie meerkosten indienen.

Bron http://www.uwv.nl/Werkgever/Bedrijf_met_personeel/ziek_personeel/Een_arbeidsgehandicapte_werknemer.asp

Ik heb ook de status Arbeidsgehandicapte, het is dus gewoon (weer) een centen kwestie

Offline
Berichten: 496

Hoi

bedankt voor jullie reacties
Ik kreeg inderdaad van de bedrijfsarts ook al het internet adres van uwv mee. Jek, heb ik helemaal geen zin in

maar goed, volgende maand wil ik toch wel graag aan het werk, wat dat dan ook moge zijn... Dus ik ga maar eens rondwandelen in de wereld die UWV heet.

grxxtjes
mamsan

Offline
Berichten: 1113

hoi Mamsan,

Als jij gewoon in dienst ben bij een werkgever heb je in principe te maken met je werkgever/arboarts en niet met het UWV. Wel staat er heel veel info op de site van het UWV.
Je werkgever/ arboarts maakt samen met jou een reïntegratieplan. Als jullie het samen niet eens kunnen worden kun je aan het UWV een "deskundigenoordeel" vragen. Maar in eerste instantie heb je niets met het UWV te maken.
Je wekgever kan subsidie aanvragen bij het UWV, maar dat is niet jouw probleem of werk.

Succes,
Ikkes

Offline
Berichten: 496

Hoi ikkes

ja ik weet ook allemaal niet wat er nu op mijn pad komt precies :?
wat ik vanmorgen van mijn bedrijfsarts begrepen heb is dat ik samen met mijn werkgever die status moet aanvragen bij uwv. Dat zou voor beide partijen voordeel hebben...

ik zie het ammel wel, het kom ammel goed :wink:
ik weet wat ik wil en kan, en ik weet ook heel duidelijk wt ik niet wil en niet kan, en daar kunnen ze het mee doen...

grxxtjes
mamsan