Adoptie na borstkanker

38 berichten / 0 nieuw
afbeelding van goudblok
Berichten: 3539
Adoptie na borstkanker

Ik kreeg gisteren van iemand een vraag over adoptie na borstkanker.
Nou heb ik me hier helemaal niet in verdiept en kon haar dus geen antwoord geven maar ik weet dat er Amazones zijn die hier over denken of er zelfs al mee bezig zijn geweest.
Kunnen jullie vertellen welke overwegingen jullie hebben? En of het mogelijk is om te adopteren als ongetrouwd stel of dat het dan slimmer is als de man eerst adopteert en je als vrouw later pas de "moeder" van het kind wordt?

Ik zal haar doorgeven dat ik de vragen hier gepost heb. Dan kan ze de reacties lezen (ik hoop natuurlijk dat ze er komen).

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Mijn man en ik hebben ons sinds aug vorig jaar aangemeld.
Ik heb veel info gekregen van een stel dat ik ken en pas een kind heeft geadopteerd, dus al door de hele molen zijn geweest, maar ik kreeg ook een brief van ministerie van Justitie met o.a. de mededelingen:
- dat de wachttijd (aug. '04) minstens 22 maanden is,
- dat mensen met al een kind geen prioriteit hebben,
- dat bij de aanvraag de oudste partner niet ouder dan 40 mocht zijn (en ben je tussen 35 en 40 jaar, krijg je geen baby of peuter meer, maar een kind van rond de 5 jaar),
- dat straks na afloop van de 22 mnd wachttijd niet 400 (zoals tot voor kort gold) maar 900 euro direct moet worden betaald,
- dat er vervolgens ook een gezondheidsverklaring nodig is (denk niet dat ik daar ooit doorheen kom, hoewel mijn huisarts daar anders over dacht),
- waarna je in een volgend proces verplicht 6 keer een cursus moet volgen a 150 euro per keer,
- dat je tzt een bureau ter hand moet nemen met een vergunning,
- dat je minstens 2 maanden in het land van je toekomstige kind moet kunnen doorbrengen (zonder je kind mee te nemen!),
- dat je bij de "donatie" aan het weeshuis/instelling waar je kind vandaan gaat komen, niet te laag moet "bieden", omdat het anders 'over' gaat en je je geld kwijt bent, (maar daarover moet je bureau je informeren, die hebben daar ervaring in)
- en o ja...of je even ongeveer 27.000 euro gemiddeld apart wilt houden, want dat gaat het ongeveer kosten.

Dit in een notedop, en wie weet is er al veel veranderd, het lijkt een beetje een veemarkt, tja...er zijn gewoon nog steeds veel meer mensen die graag een kind willen adopteren dan landen die een kind door buitenlanders willen laten adopteren. Een aantal landen stelt strikte eisen aan getrouwd zijn, geen homo- of lesbische stellen, enz. Vinden jullie het gek dat Paul de Leeuw al twee keer naar Amerika is geweest voor zijn kinderen....money opens many doors, helaas....!!
Ik weet dat minister Donner het aantal te adopteren kinderen per jaar wil vergroten, maar dat zal gaan om een honderdtal of zo, dus een druppel op de gloeiende plaat.

Hoop dat dit de info is die je zocht?

Offline
Berichten: 534

Jeetje, wat een gedoe, zeg... Het lijkt wel op een ontmoedigingsbeleid :(

Ik had geen idee, dat het zo werkt...

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Jeetje

Ik ken ook mensen die geadopteerd hebben. Beslist beide boven de 35 de oudste ook boven de 40 ten tijde van de jongste (waarschijnlijk niet ten tijde van de oudste) maar die was niet ouder dan een jaar toen ze haar halen konden. Ze waren inderdaad wel al naar haar land (China) toegeweest.

Ik had geen idee dat het echt zo ging. Ik heb wel eens naar zo'n tv programma gekeken (nadat ik in China een weeshuis had bezocht met kindjes die wachten op adoptie) maar kreeg van dat programma toch een heel ander beeld.

Maar ik ben blij met je info. Ik denk zij ook. Bedankt.

Offline
Berichten: 119

Mijn god :idea: . Ik vind dat dus erg schokkend om te lezen dat je daar zoveel geld mee kwijt bent. Begrijp dat ook niet helemaal. Ten eerste kun je er niets aan doen dat je niet zwanger kunt worden, maar je wordt dan ook nog eens bestraft als je een minder dan gemiddeld of zelfs een gemiddeld inkomen hebt. In bepaalde landen zitten kinderen te wachtten op kansen in hun vaak traumatische leven, hier zijn ouders die ze heel veel liefde willen geven. .......... Dan blijkt het een en al buraucratie en geld te zijn?! Schokking.

Offline
Berichten: 743

Inderdaad shocking, en dan te bedenken dat er heel veel kids op een goede kans elders wachten, die wel zelf ziek kunnen zijn (je moet als adoptie ouders tekenen voor geneeskundige behandeling van wat er ook ooit aan het kind blijkt te 'mankeren', alsof dat niet vanzelfsprekend is, dat zou je toch voor je eigen biologische kind ook doen), maar als jij iets mankeert, tja dan is het een ander verhaal!
Een vriendin van mij is in een vergevorderd adoptie proces onlangs afgewezen omdat ze de diagnose MS kreeg....vreselijk!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik ben dezelfde gast als hierboven:

pfff heftig.....krijg net de factuur binnen voor de zes adoptie voorlichtingsbijeenkomsten vanaf nov ......raad eens hoeveel pleuries: 900....en...een keer niet komen of zonder je partner komen, betekent je recht verspelen, geld kwijt, pech gehad!

en meedoen wil nog niks zeggen he....onderzoek van kinderbescherming en justitie komen daarna.....

ik ga morgen eerst eens bellen over de huidige stand van zaken als het gaat om gezinnen die al een eigen kind hebben, en of je nog een kans hebt als je borstkanker hebt gehad....vrees door allerlei info bronnen van niet namelijk....maar ik wil het nog een keer letterlijk horen, dan weet ik genoeg

Offline
Berichten: 534

900 euro voor alleen al de zes bijeenkomsten??? :shock:
Kijken ze dan niet van tevoren of je uberhaupt in aanmerking zou komen voor een adoptiekindje? (bv. omdat je borstkanker hebt gehad)

Dat is toch niet normaal... Mensen met een smaller portemonnaie kunnen het zeker vergeten en dat is toch niet terecht! Wie zegt, dat mensen met minder financiele middelen niet evengoede of zelfs veel betere ouders zouden zijn?
Als ik dit zo lees, dan word ik kwaad en verdrietig tegelijk. Ik weet niet of ik ooit nog kinderen kan krijgen, maar eerlijk gezegd zou ik geen zin hebben om aan dat soort praktijken mee te werken.
Ik vind het gewoon fundamenteel slecht om de selectie van adoptieouders op basis van financiele mogelijkheden te maken. Ze zouden beter kunnen beoordelen, wie er de beste kans maakt, een adoptiekindje tot een gelukkig en sociaal persoon op te voeden.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ja Swissy, ik heb het niet voor niets ooit een soort 'veehandel' genoemd. Heb je geen geld om te bieden maar zou je een fantastische vader of moeder zijn? pech gehad.....
Sterker nog, in de begeleidende brief staat dat het bedrag voor de verplichte bijeenkomsten per 1 juli '04 niet meer 398 euro is, maar 900, en er kan niet tegen in beroep worden gegaan.

Inderdaad treurig....alsof ze op deze manier het koren van het kaf willen scheiden...
Voor een adoptie moet je toch echt een eurotje of 30.000 opzij hebben liggen, of intussen heel hard sparen.

Wie copietjes wil, geef maar een gil. Je kunt ook kijken op http://www.adoptie.nl

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Kijk ook eens bij http://www.freya.nl daar hebben ze heel veel info over adoptie. Je kan mailen met aspirant adoptieouders en mensen die al via adoptie een kind hebben gekregen.

Groeten,
Eveline [zelf te maken gehad met onvruchtbaarheid en nu ook bk patiënt]

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik was al een ruim jaar met een adoptieproces bezig. Ik heb geen man/vriend maar ben wel 35 en het is een lang proces (minimaal 3 jaar), dus ik ging als 1-ouderadoptie vol in de strijd..... (in de hoop dat die man nog een keer zou komen)

Je krijgt dan een nummer en inderdaad na een jaar wachten een factuur van 900 euro voor de bijeenkomst. Ik heb me direct ingeschreven en mocht 5 maanden later beginnen met de cursus... de vreugde was groot, dan zou ik op de helft van de procedure voor mijn meisje uit China zijn!!

Helaas; borstkanker. Op de dag dat ik naar de cursus moest werd ik voor het eerst geopereerd, de volgende operatie volgde, evenals 6 TAC chemo's en 36 bestralingen (zit ik middenin).
Ik begrijp nu van het 'adoptiebureau' dat ik 5 jaar moet wachten i.v.m. de medische keuring. Dan ben ik 40 en is 1-ouder adoptie uitgesloten. Zelf kinderen krijgen kan niet meer, ik ben met injecties in de overgang gebracht.

Ik ben nog nooit zo eenzaam geweest als nu.

Syl

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Wat verschrikkelijk Syl.

Mensen hebben geen idee wat er allemaal bij komt kijken (voor ellende).
Ik ben bang dat ik ook geen oplossing voor je heb.

Suc 6 met je Tac kuren in ieder geval. En ga je de cursus als nog volgen (of krijg je je geld terug (zal wel niet))?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

[troost] Knuffel voor jou, lieve gast Syllie...
Wat een erg verhaal ook weer, net als je adoptiewens in vervulling lijkt te gaan slaat opeens alles om. Kinderen uit China mag je toch ook boven je 40e adopteren? Of is de kans nu echt verkeken?

Er zijn andere topics over kinderwens na borstkanker, maar als ik het goed lees heb je injecties om in de overgang te komen. Als je stopt met die injecties, kom je in principe weer uit de overgang (is bij mij ook gebeurd). Maar goed, dat is een beetje off-topic hier.

Ik wens je heel veel sterkte, ook met alle behandelingen die je nu ondergaat. En kom vaker langs hier, er zijn lotgenoten die met je meevoelen.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

ik snap het syl....

ik heb de boel afgezegd toen de factuur arriveerde en ik doorhad dat men ons pas veel en veel later in het proces zou gaan vertellen of het voor ons kon doorgaan, of we hoop mochten hebben op een positieve afloop.....en ik denk niet dat ik een negatief antwoord emotioneel nog had getrokken. Dus voordat men me nog meer teleurstellingen kon bezorgen.... hebben we ons teruggetrokken, maar voor jou is het extra zuur, je was er al mee begonnen en dan heb je toch een beetje hoop .....

heel veel sterkte......wie weet komen kinderen op een andere manier nog op je pad, hoewel dat nu een hele schrale troost is, dat besef ik wel

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

@ de gast van hierboven
Ik ga er van uit dat je dezelfde gast bent die in dit topic al eerder heeft geschreven. Ik vind het vreselijk om te lezen dat je er van af hebt moeten zien maar ik begrijp je redenen heel erg goed.

Ik vind het verschrikkelijk dat het mensen die zo graag willen, er goed over na hebben gedacht enz. Het zo moeilijk wordt gemaakt.

In 1999 ben ik in China geweest en heb daar in een weeshuis zoveel kinderen gezien die nauwelijks een toekomst hadden daar.
Ze kregen educatie en gezondheidszorg. Dan was het geld meer dan op. Ieder van die kinderen zou zoveel beter af zijn in een warm gezin waar ze liefdevol worden opgenomen.
Iedere keer als ik hier een berichtje lees (van gast hierboven en nu ook van Syl) dan zie ik weer die koppies voor me. Die zalen met babybedjes met kindjes die als het niet was voor een bezoekje van een groep (buitenlandse) vrouwen, dag in dag uit hun bedje niet uit kwamen.

Ik hou op. Ik maak het alleen maar erger ben ik bang.

Ik leef heel erg met jullie mee.

Offline
Berichten: 766

Hallo Syllie,
Wederom een voorbeeld van hoe borstkanker een leven ingrijpend kan beïnvloeden. Ik heb zeer met je te doen. En begrijp je gevoel van eenzaamheid. Veel sterkte met de verdere behandelingen.
Gab61

Offline
Berichten: 1175

Hai Syllie

Het spijt mij ook heel erg voor je!!
Ik wil je ook veel sterkte wensen met al je behandelingen!!

knuf Erica

Offline
Berichten: 618

Hoi Syllie en gast,

Wat verschrikkelijk zeg!
En als ik dan het verhaal van Goudblok lees schieten echt de tranen in mijn ogen..... :cry: wat oneerlijk!
Een straf voor beide kanten.......voor jullie (alsof jullie hier iets aan kunnen doen) en die kindertjes zitten daar te wachten. En eigenlijk wachten ze gewoon op een stel lieve vrouwen zoals jullie......
Ik wens jullie heel veel sterkte en ik hoop......

Liefs Bambie

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Nog wat praktische info van een vriendin die nu op de adoptielijst staat: haar huisarts heeft een gezondheidsverklaring afgegeven, want geopereerd en adjuvante behandeling = nu gezond.
Financieel is het een schrale troost dat adoptie financieel aftrekbaar is van de belasting. Achteraf kun je dus een groot gedeelte terug krijgen.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Lieve allemaal,

Ik ben blij met de liefdevolle en steunende woorden van jullie allemaal! Thanks, ik zit hier nu wel te janken in m'n eentje, maar dat is een mengeling van verdriet en de warmte die ik voel.

Nog even een vraag aan 'gast' die boven dit bericht staat: de gezondheidsverklaring van operatie + behandeling = gezond. Is deze daadwerkelijk door adoptievoorziening geaccepteerd? Wow.... want dat zou nogal wat betekenen voor mij...!

Liefs, sylvia

afbeelding van Hanna
Offline
Berichten: 21

Ja Syllie die is daadwerkelijk geaccepteerd. Je moet alleen wel naar een onafhankelijke arts toe en zij is toen naar haar oude huisarts gegaan (die had ook de adoptiepapieren voor haar -gezonde- zus ingevuld).

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

hanna schreef:
Nog wat praktische info van een vriendin die nu op de adoptielijst staat: haar huisarts heeft een gezondheidsverklaring afgegeven, want geopereerd en adjuvante behandeling = nu gezond.
Financieel is het een schrale troost dat adoptie financieel aftrekbaar is van de belasting. Achteraf kun je dus een groot gedeelte terug krijgen.

even voor de duidelijkheid dit schreef hanna dus. en hierboven beantwoord ze de vraag van syllie

Offline
Berichten: 2045

up voor mama lien

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Vumc schreef:
VU medisch centrum is gestart met een centrum voor hoogtechnologisch draagmoederschap (HTDM). Dit centrum verzorgt de indicatiestelling en counseling van de betrokken wensouders en draagmoeder. Hoogtechnologisch draagmoederschap is een behandeling waarbij middels in vitro fertilisatie (IVF) embryo’s worden gecreëerd uit zowel eicellen als zaadcellen van de wensouders. Deze embryo’s worden geplaatst (één per keer) in de baarmoeder van de draagmoeder. Het kind dat op deze manier ontstaat, is 100% genetisch verwant aan beide wensouders. De erfelijke eigenschappen van de draagmoeder worden niet aan het kind doorgegeven.

teletekst schreef:
Het Amsterdamse VU-ziekenhuis krijgt een centrum voor draagmoeders. Daar kunnen vrouwen terecht die niet op een normale manier zwanger kunnen raken. Ze moeten wel een vaste partner hebben.

Het centrum is speciaal voor vrouwen die geen baarmoeder meer hebben of voor wie een zwangerschap levensbedreigend is.

ip
afbeelding van ip
Offline
Berichten: 19

Ik was even aan het rondsurfen over deze informatieve site en stuitte op dit topic. Aan de data zie ik dat het niet echt actueel meer is, maar ik wilde toch even melden dat mocht iemand vragen over adoptie hebben.....wij hebben een zoontje uit Zuid-Afrika geadopteerd, morgen precies 6 jaar geleden (hij was toen 3,5 maand jong). Nadien hebben we nog een dochter gekregen, eigen productie :wink: , die is inmiddels bijna 2 jaar oud.

Maar goed, bij vragen....mail maar rustig, misschien dat ik een antwoord weet.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi,

Over borstkanker en adoptie wil ik graag de volgende ervaring delen, omdat mogelijk anderen daar iets aan kunnen hebben.

Zoals eerder hier is opgemerkt: zodra je adoptie overweegt en meldt dat je borstkanker hebt gehad, gaat bij tal van instanties de deur dicht. Met name vergunninghouder Wereldkinderen hanteert een streng beleid: vijf jaar wachten na (alle vormen van) kanker. Tenzij je een heel goede prognose en heel juichende verklaring van je specialist hebt. Maar ook in dat geval, weet ik van de ervaringen van anderen, doen ze moeilijk en loop je al gauw vertraging op.

Toen mijn man en ik dat hoorden, schrokken we ons een hoedje. Ik was op dat moment 38 jaar. Als ik eerst vijf jaar moet wachten voordat ik de procedure kon starten, ben ik straks veel te oud. De procedure duurt zelf ook al gauw vier jaar, dus tel maar op.

We hebben de het een tijdje laten bezinken en toen onszelf de vraag gesteld: waarom zou Wereldkinderen (of een andere vergunninghouder) eigenlijk moeten weten van mijn medische achtergrond? Ik ben immers curatief behandeld. De kans op terugkeer is zeer klein. Tegen de tijd dat we zo ver zijn dat we het kind kunnen gaan ophalen, is die (zeer theoretische!) vijf jaar wachttijd toch wel al bijna verstreken. Als ik dan nog steeds gezond ben, gaan we gewoon ons kindje halen. Zo niet, en ik krijg uitzaaiingen, dan kunnen we in elke fase van de procedure nog overwegen van adoptie af te zien. We willen het een kind immers niet aandoen zijn moeder te verliezen.

Ik denk dat wij samen heel goed in staat zijn om deze verantwoordelijkheid zelf te dragen.

Met andere woorden, de vraag drong zich op: is het te overwegen om de borstkanker uit ons adoptiedossier te houden, en zo ja, is dat ook mogelijk? Want we moeten immers een gezondheidsverklaring kunnen overleggen?

We hebben een gesprek met onze huisarts gehad. Hij wilde wel eens zien hoe zo'n gezondheidsverklaring er precies uit zag. Die blijkt heel algemeen te zijn en komt ongeveer neer op de vraag: `acht u deze mensen fysiek en psychisch in staat om een adoptiekind op te laten groeien`. Mijn huisarts vond dat hij hierop met droge ogen volmondig ja kon zeggen. Zijn collega vond dat ook. Er wordt in de verklaring verder niet specifiek gevraagd naar een kwaadaardigheid of andere concrete aandoening. Bovendien ben ik, nogmaals, in beginsel curatief behandeld, met ongeveer 95 procent kans op genezing.

Inmiddels is de gezondheidsverklaring getekend en ingeleverd en hebben we het onderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming bijna afgerond. Onze beginseltoestemming is daarmee onderweg. Binnenkort kunnen we dus op een concrete landenwachtlijst geplaatst worden bij een vergunninghouder. In het rapport wordt het woord kanker niet genoemd.
Naar het eruit ziet gaan wij zonder vertraging en problemen (okee, fingers crossed!) over enkele jaren een adoptiekind opnemen.

Mijn advies: overweeg je adoptie na borstkanker, laat je dan niet zonder meer ontmoedigen door de eis van de vijfjaarsoverleving. Natuurlijk was het gek en raar om tegenover de medewerker van de Kinderbescherming te zitten en met geen woord te reppen over dat loodzware jaar dat we samen achter de rug hebben. Maar ik besef ook dat ik zelf de verantwoordelijkheid neem, zoals iemand met een biologisch eigen kind dat normaal gesproken ook doet.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Wat leuk zeg dat het jullie zeer waarschijnlijk gaat lukken op deze manier.
Ik kan niet zo goed liegen maar ik denk ook dat het me in jouw plats zou lukken er niets over te zeggen.

Alleen als ze dingen gaan vragen over de reden waarom, dan wordt het dus wel moeilijk.

Hou je ons op de hoogte?
(en doe dat voor de zekerheid maar anoniem net als nu).

Offline
Berichten: 924

even omhoog.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Een klein jaar geleden schreef ik over onze adoptieplannen.
Welnu, alle documenten zijn voorzien van de juiste stempels officieel in China ingediend - ook de gezondheidsverklaring! - dus er is weinig meer dat adoptie in de weg staat. (Behalve nog zo'n dikke twee jaar op de kalender afstrepen...)
Pfff, als ik terugdenk aan onze moedeloosheid van in den beginne!
Kern van de zaak: het is prima mogelijk om je borstkankerverleden onder de tafel te houden. Never-ever vertellen aan de betrokken instanties, want dankzij de overdreven strenge regels (door vergunninghouders zelf bedacht) gaan voor (borst)kankerpatienten met adoptieplannen alle deuren dicht.

Ik wens alle amazones met een kinderwens succes en geluk.

Offline
Berichten: 1446

Gast, wat fijn voor jullie dat het er gunstig uitziet voor jullie! (behalve het wachten dan.....)

Wat ik me wel afvraag, is als je al een kind hebt, is het dan nog wel mogelijk om je borstkankerverleden onder de tafel te houden? Komt de raad voor de kinderbescherming thuis, praat die ook met het kind dat je al hebt? Mijn kind zou rustig zeggen dat mama wel eens in het ziekenhuis heeft gelegen en dat ze kanker had.

Offline
Berichten: 1768

Goed nieuws gast, ik ben heel blij voor jullie :D
Nu dus nog twee jaar "in verwachting" blijven... houd je ons op de hoogte als er nieuws is?

afbeelding van EK78
Offline
Berichten: 4

Lieve meiden,

Ik wil heel graag het volgende met jullie delen. Begin 2009 kregen we te horen dat ik borstkanker had. Nu alle behandelingen voorbij zijn, proberen we weer naar de toekomst te kijken. Een van de grote vragen is: zullen we ooit kinderen krijgen? We willen het alletwee heel graag, maar de komende jaren krijg ik hormoontherapie (waar ik overigens heel blij mee ben, omdat het de kans op terugkeer kan verkleinen).

Ik ben nu 32 en vraag me af of ik na de hormoontherapie überhaupt nog zwanger kan en durf te raken. Omdat we alle opties willen bekijken, hebben we ons o.a. alvast aangemeld voor het adoptieproces (zoals jullie wsl. weten is het een procedure die jaren duurt, vandaar dat we er nu al aan zijn begonnen). Ik ben zelf als baby geadopteerd en het lijkt me heel fijn om een kind een goede toekomst te kunnen geven, maar daar zit ook meteen de tweesprong: nu ik borstkanker heb gehad, kan ik die garantie niet geven. Ik weet wel dat niemand die garantie kan geven, maar toch...

Van alle kanten merken we dat de kans om een kind te adopteren na borstkanker heel erg klein is. Omdat we via de betrokken instanties hebben gehoord dat de deur in het buitenland bijna altijd dichtgaat als ze 'kanker' in het rapport tegenkomen, staan we nu voor een lastige keus: gaan we vertellen dat ik recent kanker heb gehad, of gaan we uit van mijn huidige situatie en zeggen we er niets over?

Mijn vraag aan jullie: zijn er amazones die recente ervaringen hebben met het adoptieproces? Alle tips zijn heel erg welkom!

Liefs,
EK78

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

EK78, hier geen ervaring met adoptie, maar wel recent in de krant gelezen dat er steeds minder kinderen voor buitenlandse adoptie beschikbaar komen. Ook in China zelf worden nu Chinese kinderen geadopteerd. Kinderen voor het buitenland zijn dan ook meestal kinderen met een handicap. Binnen Nederland worden nauwelijks nog kinderen geadopteerd, wel zijn er mogelijkheden voor (soms langdurige) pleegzorg.

Offline
Berichten: 616

Over pleegzorg kan ik je wel meer vertellen als je dat zou willen...

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Je zou eens moeten informeren bij http://www.freya.nl, vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Er is een speciaal gastenboek (forum) over Adoptie. Er zijn daar ongetwijfeld andere vrouwen met een één of ander gezondheidsprobleem. Ik weet dat er één stel, waarvan de vrouw BK heeft gehad, een kindje heeft geadopteerd, maar dat was wel 5 jaar na dato.

afbeelding van Lindy
Offline
Berichten: 114

ik zou ten alle tijden eerlijk zijn en zeggen dat je bk hebt gehad.
je komt jezelf zo enorm tegen in het proces als je niet open bent.

zelf zijn wij in 2007 gestart met adoptie, VIA training gedaan, medische keuring en 1e gesprek met raad v/d kinderbescherming. uiteindelijk tijdelijk gestopt met de procedure door mijn burn out in 2008-2009 en nog niet weer opgestart. maar inmiddels dus wel goed op de hoogte van alle adoptieperikelen.

hou altijd voor ogen dat je een kind adopteert, niet in de eerste plaats omdat jij een kinderwens hebt, maar omdat jij een kind een betere toekomst wilt bieden. het belang van het kind staat voorop! iedere andere motivatie gaat je opbreken omdat de hele adoptieprocedure gericht is op het welzijn van het kind.

daarom is het ook logisch dat men kritisch is als het gaat om kanker. de kans dat je het immers terugkrijgt is groter dan bij mensen die nog nooit kanker hebben gehad (nee die kunnen ook niet in de toekomst kijken en morgen kanker hebben) maar je bént nu eenmaal een risicofactor.
je moet er toch niet aan denken dat een kindje uit zijn moederland wordt gehaald, al een mega rugzak aan ellende achter zich heeft en zijn hele leven met zich mee draagt en dan vervolgens binnen een aantal jaren zijn adoptiemoeder ziek ziet worden door wederom kanker en misschien wel overlijdt. dat trekt een kind absoluut niet.

het klinkt heel hard allemaal, dat realiseer ik mij ook maar het gaat hierin niet in de eerste plaats om onze (ja ook nog steeds de mijne) kinderwens maar om het belang van het kind.

ps: pleegzorg kan een heel goed alternatief zijn, zoals iemand hierboven al schreef.

afbeelding van EK78
Offline
Berichten: 4

Dankjewel voor jullie reacties en tips. Fijn dat jullie willen meedenken! We zijn inmiddels gestart met de eerste bijeenkomsten, en hebben direct open kaart gespeeld. Dat voelde toch het beste. Als mijn medische achtergrond ervoor zorgt dat het uiteindelijk niet doorgaat, dan is dat heel erg verdrietig, maar wel te begrijpen. Ondertussen gaan er wel een hoop schuldgevoelens door m'n lijf: naar m'n partner, die door mij misschien nooit vader zal worden (er zijn ergere dingen, maar toch), naar een eventueel kind (hoe egoïstisch om in deze situatie voor zo'n traject te gaan), enz. enz. Het zijn van die moeilijke dingen die bk ook nog eens met zich meebrengt... Bah... :( Kan iemand de zon sturen???

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

8) 8) 8) 8) 8)
Powerstraaltjes speciaal voor jou!