Familiefeesten

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 20
Familiefeesten

Sinds ik mijn chemo en bestralingen heb gehad, kan ik niet goed meer tegen de drukte die familiefeesten met zich meebrengen. Neem nu deze week: onze jongste was woensdag jarig, vorige zondag zijn meter met gezin uitgenodigd voor een feest. Op woensdag zelf zijn mijn schoonouders en de peter met zijn gezin geweest. Die dag was ook mijn ventje (ADD) superdruk :shock: Ik had 's avonds geen energie meer. Ik was gewoon leeg. :? Ik was vrijdag jarig :D en hij had voor 's avonds een verrassingsfeestje met mijn zes vriendinnen georganiseerd. Ik vond dit geweldig maar ik was wel erg moe. Die nacht sliep ik erg slecht en gisteren was er hier nog een feestje. Ik zie de familie doodgraag, maar ik vind het zo vermoeiend. Vroeger had ik dat dus niet.
Ik reccupereer totaal niet meer. Ik weet nu al dat ik een week nodig heb vooraleer ik er weer bovenop ben. Als ik dit aan de oncoloog zeg, antwoordt hij dat dit komt omdat ik mijn prioriteiten anders leg :twisted: Ik zie nu al op tegen de komende feestdagen, dan ben ik weer een wrak. Zijn er hier nog mensen die dit hebben?
Ik kan alleen maar hopen dat het met de jaren terug gaat beteren.

Offline
Berichten: 496

Hoi ilse

Ik heb ook nog steeds moeite met feestjes :cry:
Voor een deel kom dit denk ik inderdaad door de andere beleving :cry: dan vroeger :wink:
op een feestje denk ik al gauw wat een gewouwel allemaal

Van de andere kant kost al die prikkels in je opnemen gewoon veel meer concentratie en dus energie :cry:

Ik geef me ook niet gewonnen, maar kies tegenwoordig wel bewust naar welke feestjes ik wel ga en welke niet

grxxtjes
mamsan

Offline
Berichten: 1768

Na meer dan een jaar kan ik ook nog helemaal niet goed met feestjes overweg. Ook ik geef me niet gewonnen, maar ik ga meestal vrij kort en vroeg op de avond als het nog niet zo druk is. Een programma zoals Ilse beschrijft, zou ik absoluut niet trekken. Daar zou ik ook lang van moeten herstellen. Ik denk wel eens terug aan mijn sociale leven van vroeger. Dan kan ik nauwelijks geloven dat ik dat allemaal kon volhouden... maar ook niet dat ik er zin in had...

De overdaad aan prikkels vind ik soms nog erg moeilijk, hoewel dat stukken beter gaat dan een paar maanden terug. Maar ik haal ook gewoon helemaal geen energie meer uit feestjes. Veel dingen waarover mensen praten, vind ik helemaal niet meer interessant. Dat maakt het ook lastiger. En altijd de vraag of je wel of niet over de borstkanker gaat praten (ik ben nog met behandelingen bezig).

Wat jammer dat je nu al tegen de feestdagen opziet, Ilse. Dat is ook zonde van de energie.... Misschien moet je je ambities wat lager leggen? Ik weet niet wat er allemaal in de planning zit, maar misschien kun je wat taken aan anderen overlaten of het iets eenvoudiger vieren dan anders? Niet overal naartoe gaan, maar ook wat rust inbouwen?

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Hoi Ilse,
Ik herken wel wat je schrijft. Ik merk dat sommige mensen me veel energie kosten terwijl anderen me juist energie opleveren. Ik hoef je niet uit te leggen naar welk van de twee feestjes ik dan ga. Maar inderdaad zoals Naia al schrijft, het programma van vroeger, nee dat ga ik niet redden. En ik weet ook eigenlijk niet of ik dat wel wil.

Ik merk heel erg dat ik niet altijd even goed tegen drukte kan. Terwijl het voor mij voorheen niet druk genoeg kon zijn. De veel prikkels vind ik vermoeiend. Een middagje naar een kinderspeelpalijs doe ik wel maar kost veel energie.
Prijzencirkus of dwaze dagen? Je zult er mij niet meer vinden terwijl ik echt een fan was. Komt wel weer.
En ook de supermarkt is soms gewoon te veel van het goede. Dan sta ik daar en probeer op een rijtje te krijgen wat ik ook al weer wilde kopen en dat lukt dan gewoon niet.
Vluchten wil ik niet denken. Maar ja dat gaat dus niet.

Ik hoop ook dat het minder wordt. Ik geloof wel dat dat gebeurd.

afbeelding van mirenstijn
Berichten: 143

Hier nog iemand die dagen moet bijkomen van 'drukke' dingen. Afgelopen vrijdagavond ben ik uit eten geweest met collega's, een hele grote groep, zo'n mannetje of 60. Er waren ook wat oud collega's bij die niet wisten wat er met me gebeurd was en zich dus helemaal te pletter schrokken. Dus kon ik het hele verhaal (ik heb het nog kort gehouden) weer van voor af gaan vertellen. Anderen herkenden me niet meer met mijn korte koppie. Al met al was het een hele leuke avond. Maar mensen kinderen....wat een energie heeft dit avondje me gekost! Ik ben er nog moe van! Vanmorgen hadden we een kinderverjaardag en na ruim een uur ben ik afgetaaid, weg, naar huis!

Laat ik nou net van de week afspraken hebben gemaakt om weer aan het werk te gaan. Volgende week ga ik weer beginnen, voor 4 uurtjes. Maar nu zie ik daar zo tegenop! Als ik nu al dagen aan het bijkomen ben van een simpel etentje, hoe moet dat straks als ik 4 uur gewerkt heb? Ik ken mezelf, als ik eenmaal ga beginnen zal ik niet zo snel weer toegeven dat het eigenlijk niet gaat, dat voelt als falen. Maar ik ben zo bang dat ik mezelf voorbij ren....

Offline
Berichten: 1768

Mirenstijn, ik ben alweer een tijdje aan het werk en dat gaat gewoon wel heel goed. Ik kom wel eens moe thuis maar dan herstel ik redelijk snel. Hoewel ik een onvoorspelbare baan heb, is het voor mij kennelijk toch goed om in het werkritme te zitten.

Dus als je feestjes vermoeiend vindt, hoeft dat niet in alle gevallen te betekenen dat je dan ook niet kunt werken. Dat hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en van je werkomstandigheden etc. etc.
Zelf zit ik liever 8 uur op mijn werk dan 2 uur op een feestje...