Verkleven.prothese, reconstructie

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387
Verkleven.prothese, reconstructie

Hoi allemaal,

Ik ben ruim 2 maanedn geleden geopereerd waarbij men 1 borst heeft verwijderd.
Ik ben herstellende van de OK en de daarvoor liggende periode van chemos (4AC,4Taxol). Ik moet zeggen dat de OK en het herstel daarna erg tegen is gevallen.
Ik dacht namelijk dat ik na 3 weken wel weer wat zou kunnen maar dat viel vies tegen. Tja ik begrijp nu achteraf ook dat dat misschien een erg positieve gedachte was maar ja hoop doet leven.
De wond is ondertussen genezen en is gaan verkleven.
Het voelt alsof ik aan 1 kant een strak corset heb aangetrokken. Zelfs met diep ademhalen voel ik het. Ook heb ik nog behoorlijk wat last van mijn arm. Men had mij verteld dat een stuk doof zou zijn. Ik moet zeggen dat dat erg went, het vervelende deel is met name het stuk tussen gevoelig en ongevoelig in. Dit is hyper-gevoelig en lijkt erger te worden als ik teveel doe met die arm. Hebben jullie die ervaringen ook ? Er is haast niets over te lezen....
Ik merk dat ik een houding heb van....ze moeten me maar accepteren zoals ik ben....en zou het liefste zonder prothese lopen. Echter, ik wil er ook geen aandacht op leggen dus dan doe ik het maar weer wel.
Ik merk dat ik weerstand heb om de definitieve protheses uit te zoeken, het is zo definitief en kunstmatig. Ook met een pruik had ik dat gevoel. Ik heb die dus ook niet gedragen. Zo'n harige badmuts....ik had er echt niets mee.
Het gekke is misschien wel dat ik dus meer meoite heb met het uitzoeken van een prothesen dan tzt naar de sauna gaan. Iets wat andere mensen niet begrijpen.
Nabije familie denken ook erg aan reconstructrie. NU moet ik er voorlopig zwieso niet aan denken maar zelfs dan. Een prothese erin staat me tegen maar een grote OK als een borst uit de uikwand vind ik ook geen optie.
zijn er al mogelijkheden met alleen vet wegzuigen en op deandere plek er weer inspuiten ? Dat zou voor mij evt nog te overwegen zijn.
Ik geloof wel dat het een beetje een warrig verhaal is geworden maar zo zit ik op dit moment in elkaar. BEn ik nu echt zo vreemd dat ik het allemaal te gekunsteld vind?

dirkie

Offline
Berichten: 205

Hoi Dirkie

Je bent helemaal niet raar, dat je even klaar bent met geknutsel aan je lijf. Er zijn meerdere amazones die gekozen hebben om geen prothese te dragen. Je moet gewoon doen waar je jezelf het prettigst bij voelt. er zijn een aantal toppics over dit onderwerp. Als ik ze kan vinden zal ik er een paar voor je omhoog halen.

het strakke gevoel aan de geopereerde kant en het gevoellige en ongevoellige van de huid is heel herkenbaar.

veel sterkte met je herstel
Liefs Moppie

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

hai dirkie,
tuurlijk is dat niet raar hoor.
ik heb er zelf geen problemen mee gehad hoor , maar kan me goed voorstellen dat anderen dat wel hebben.
bij mij is er geen haar aan mijn hoofd die eraan denkt nog aan mijn lijf te knutselen nu.
dus ook dat kan ik best begrijpen.
zoals moppie al schreef die dat waar jij je lekker bij voeld. :wink:

Offline
Berichten: 762

Hoi Dirkie,
Ik ben een van de Amazones die er (voorlopig) voor gekozen heeft om geen prothese te dragen. Ik dacht altijd dat de wens nog wel zou komen, maar ben inmiddels ruim 1 1/2 jaar verder en draag hem nooit. Het ding staat me tegen. Ik had een directe reconstructie, maar helaas twee weken na de operatie al moest de prothese verwijderd wegens infectie. Iedereen vraagt dus "wanneer ik er weer aan ga beginnen " maar ik heb meer dan genoeg van het gerotzooi aan mijn lijf en laat het lekker zo.
Misschien bedenk ik me ooit nog wel eens, maar nu niet.

En inderdaad heb ik het idee van "ze nemen me maar zoals ik ben" en als je er een beetje handigheid in krijgt, kun je je best leuk kleden. Overslagtruitjes, lekker grote dessins en strak kan best.

Ik vind zelf ook inderdaad het "overgangsstuk" het akeligste voelen. Het is bij mij niet pijnlijk of zo, maar voelt gewoon rot bij aanraking. Toch merk ik nu na 1 1/2 jaar dat het gevoelloze stuk wel wat minder groot wordt en het "dove" stuk wat minder doof. Maar écht gevoel terug heb ik nog niet en het is bij mij toch echt een heel groot stuk.

Sterkte met opknappen! Het heeft gewoon veel meer tijd nodig dan je van te voren had kunnen bedenken... :?

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi Ruthf en alle anderen

Ik ben er nog niet uit wat ik nu wil met die prothese.
Ik werk voor een (med) organisatie waar ik veel clienten ontvang, check en adviseer, dus een beetje visiteplaatje van het bedrijf ben je wel.
Ik wil nu ook niet te koop lopen met het feit dat ik maar een borst heb en wil ook geen mensen tegen de borst (wat een woordspeling he)stuiten.
Heb jij goede tips en adviezen.
IK heb gelukkig maar een cup B dus ik hoef geen enorm gat te verbloemen.

dirkie

Offline
Berichten: 762

Ik werk in een winkel, dus de hele dag klanten ;)

Offline
Berichten: 205

Ik werk als verpleegkundige in de psychiatrische gezonheidszorg en ben ook wel s zonder mijn prothese naar mijn werk geweest, ik draag geen uniform tijdens mijn werk en had een forse d cup, dus viel het wel op idd Maar ik had gewoon lak aan wat mensen zouden vinden. Ik heb sinds kort het traject reconstructie afgerond, en ben heel blij dat ik deze stap heb genomen.

Offline
Berichten: 1004

...........

Quote:
zijn er al mogelijkheden met alleen vet wegzuigen en op de andere plek er weer inspuiten

Ja hoor die zijn er wel, maar dat is meer voor kleinere opvullingen.
Wat ik er van weet, niet een hele borst.....

Ik had een "deuk" boven mij prothese en die is met de zgn. LipoFilling opgevult.
Het enige nadeel ervan is....dat je daarná niet meer mag lijnen( naja nadeel :wink: ) want dan verdwijnt dát opgevulde deel met je eigen vet ook weer.....